Atak dezorganizujący jest, nie wiem jak nazywa się po angielsku po mam spolszczone ale jest ta opcja blisko ataku naziemnego. A co do niszczenia lotnisk to nie wiem, bo nie korzystam często z samolotów.
Wersja do druku
Atak dezorganizujący jest, nie wiem jak nazywa się po angielsku po mam spolszczone ale jest ta opcja blisko ataku naziemnego. A co do niszczenia lotnisk to nie wiem, bo nie korzystam często z samolotów.
Interdiction to atak dezorganizujący.
Ja mam inne ciekawe pytanie. Dlaczego wysyłając 4 skrzydła do walki z 16 wychodzę zwycięsko z walki bez żadnych strat, niszcząc większość sił wroga podczas gdy w sytuacji 4 na 4 jest remis?
Jeszcze jedno, dlaczego amerykanie nie potrafią przeprowadzić inwazji w Europie? ;)
No dzięki za odpowiedź. Może wygrywasz, bo to zależy od tego ile dowódca może mieć eskadr, jak może dowodzić 4, a walczy 16 to ma ogromne kary, to tego dochodzą czynniki takie jak: umiejętność generała, radar, technologia, samoloty czyli czy to bombowiec, myśliwiec itp. no i ich model. Możliwe, że coś jeszcze.
A to nie jest przechwycenie? (panowanie wpowietrzu?)Cytat:
Interdiction to atak dezorganizujący.
Lotnictwo gra wielką rolę, jednak jest wiele typów. Takim close air support/tactical aircraft poprzedzam każdy atak, często potrafi odwrócić przebieg bitwy, głównie zmniejszając przeciwnikowi dezorganizację.
Aby wyeliminować lotnictwo wroga najlepiej ustawić myśliwcom panowanie w powietrzu nad danym terytorium, jeśli masz przewagę dość szybko wrogie samoloty przestaną odpuszczać swoich lotnisk ;)
Zależy jakie, zależy czy zmodernizowane. Moje trzy szwedzkie skrzydła, prawie wogóle nierozwijane dostawały straszne baty od jednego brytyjskiego.Cytat:
Ja mam inne ciekawe pytanie. Dlaczego wysyłając 4 skrzydła do walki z 16 wychodzę zwycięsko z walki bez żadnych strat, niszcząc większość sił wroga podczas gdy w sytuacji 4 na 4 jest remis?
Potrafią, szczególnie w późniejszych DLC.Cytat:
Jeszcze jedno, dlaczego amerykanie nie potrafią przeprowadzić inwazji w Europie?
Radzę ustawić odpowiednie warunki zwycięstwa dla aliantów, u mnie dwa razy się zdarzyło, że Brytyjczycy uderzali na Norwegię/Włochy, a USA na Holandię.
Grogmir
Piszę tutaj żeby inni też wiedzieli ;)
Zapomniałem o opcji custom start. Ja nie korzystam wogóle, gra ma być historyczna, a nie jakieś nasze science-fiction ;)
Radzę zacząć normalną rozgrywkę, a AI odpowiednio "wysterować" warunkami zwycięstwa.
Żebym ja pamiętam ile grałem po pierwszym właczeniu. W fotel wgniotło!Cytat:
Od wczoraj mam grę, a nawet nie mam czasu jej odpalić, ale wolę sobie zostawić kilka godzin na pierwszą rozgrywkę
Interdiction to na pewno atak dezorganizujący, panowanie w powietrzu to pewnie jakieś interception, czy coś takiego. ;)
Aaaa, racja ;)
Ja tam zazwyczaj tylko z dwóch korzystam - ground attack i air superiority.
Gdy wiem, że mam przewagę oddzielam myśliwce od bombowców, w innej sytuacji grupuję je dla osłony.
Spróbuj zatem tego interdiction, w poprzednich częściach był głównym zadaniem lotnictwa taktycznego przed bitwą i naprawdę potrafił poważnie obniżyć przeciwnikowi organizację. ;) Ground attack dalej służy do zmniejszania siły żywej wroga, tak?
Mi się wydawało, że spadały zarówno organizacja, jak i organizacja (ale tu pewnie o odpowiednie proporcje chodzi...tlye, że znowu wydaje mi się, że organizacja szybciej od siły ludzkiej leciała).
Spoko, jak za trzy/cztery miesiące w końcu się dorwę do swojego kompa, to wypróbuję :D
Interception to przechwycenie. Dobre w defensywie i gdy chcemy oszczędzać paliwo. Samoloty startują tylko w przypadku zauważenia wroga w wyznaczonym regionie. Skuteczne przeciwko bombardowaniom.Cytat:
Interdiction to na pewno atak dezorganizujący, panowanie w powietrzu to pewnie jakieś interception, czy coś takiego.
Przewaga powietrzna to Air Superiority. Samoloty wykonują regularne patrole w wyznaczonym terytorium i atakują jeżeli napotkają wroga. Dobre gdy chcemy zniszczyć siłę żywą przeciwnika i oczyścić przestrzeń powietrzną przed własnym bombardowaniem.
Warto budować ciężkie i superciężkie czołgi?