Re: Ogólne pytania dotyczące Empire:TW
Dzięki Cymberkaj za obszerne wyjaśnienia :)
Cóż, podjąłem wyzwanie z RON i poszedłem na Prusy. Faktycznie jak na razie wszystko działa rozsądnie. Tylko jedna rzecz mnie wkurzyła. Oblegałem jedno z miast Pruskich, tak ze dwie tury. Kilka regimentów Austrii stało w pobliżu, bo również byli w stanie wojny z Prusami. I co, obrońcy chcieli przełamać oblężenie, wyszli - mieli przewagę liczebną - prawie dostałem wciry, ale jakoś się pozbierałem i odparłem ze sporymi stratami. Na to czekało ze 4 regimenty Austryjaków, podeszli, zaatakowali - pojawiło się menu bitwy, bez zastanowienia dałem auto i Austria zajęła miasto. Argh! I to z moją pomocą! Zastanawiam się czy gdybym wycofał się z bitwy (o ile była taka możliwość) to czy sami dali by radę. Mogłem się przyglądać tak jak oni chwilę wcześniej i wejść na gotowe. Trudno, będzie powód żeby anulować sojusz.
Witam. Wczoraj, na nowym komputerze ponownie zainstalowałem steama oraz empire:total war, ale nigdzie nie ma PLIKÓW gry. Czy one w ogóle istnieją? Jeśli tak to gdzie są, bo chciałbym zainstalować DMUC'a
Komputer - Dysk C - Użytkownicy - Ty ( w sensie nazwa Ciebie , czyli użytkownika na tym komputerze ) - AppData ( ten folder musisz mieć odkryty ) - Roaming - TheCreativeAssembly
U mnie to wygląda tak:
C (w sensie dysk instalacji) /Program Files/SteamApps/common/empire total war
To znaczy to co wyzej też mam ale glowne "ciało gry" nie jest w ukrytych na żadnym systemie.
Moda mam zainstalować w folderze Steam-> Common->Empire total war ?
Tak.
[spoiler:1h70zfr3]
Cytat:
Download and install DMUC 6,2
Double click the single .exe file
You may have to manually browse the installer to target a destination path exactly where the "empire total war" folder is.
For example X:\X\Steam\SteamApps\common\empire total war\ (An error message will appear if you do not pick the correct destination path).
After successfully doing that, the installer will automatically continue.
After successfully installing DMUC 6,2, download the DMUC patch.
Run the installer and follow the same instructions.
Play
[/spoiler:1h70zfr3]
Kupiłem box z Empire i Napoleon ,mam pytanie dotyczące instalacji czy to normalne żeby czekać tak długo na załadowanie sie gry?
Co jest grane z tymi procedurami, logowaniem przez net i aktualizacjami, i jeszcze nieczytelne kody w których trzeba się domyslać czy V to nie przypadkiem U lub Y.
Od strony technicznej to ja widzę straszną kupe może chociaż gra będzie nieco lepsza.
Po instalacji gry steam musi pobrać jeszcze aktualizację do gry więc trzeba poczekać.Jak długo będziesz czekał zależy od internetu.
Sam fakt koniecznosci połaczenia z internetem nie podkreslony wielką czcionkią z wykrzyknikiem na opakowaniu moze budzić zastrzeżenia. A poza tym instalacja jak instalacja. Mysle ze jak tu masz juz zastrzezenia to nie bedziesz potem tryskal szczególnym entuzjazmem. Czekanie na ture w kampanii to jakis w ogle koszmar - bez wzgledu na sprzet, na dzien dzisiejszy.
Bo to gra przyszłosci jest.
:lol:
Czy tylko mi teraz ściągają się aktualizacje do ETW ? Ostatnia aktualizacja była już jakiś czas teamu, aż tu patrze pobiera mi około 340 MB. Ktoś coś wie na ten temat ? :)