Re: Expended Greek Mod - Diadochi! XGM - Diadochi!
szczerze powiedziawszy przy tym modzie spedzilem najwiecej czasu gdyz byl dla mnie najtrudniejszy ;] mod fajny ale po pewnym czasie sie nudzi (przynajmniej mi) bo istnieje zbyt duze podobienstwo do siebie nacji
jednakze kto w niego nie gral goraco polecam
Bardzo fajny mod, ale jak zmniejszyć lagi ? Ta sytuacja mnie dobija Battlefield 3 działa mi na wysokich detalach bez lagów, a stary dobry Romek robi mi pokaz slajdów :(
Da się to jakoś zmienić ?
Cytat:
Zamieszczone przez Rzyminin
Bardzo fajny mod, ale jak zmniejszyć lagi ? Ta sytuacja mnie dobija Battlefield 3 działa mi na wysokich detalach bez lagów, a stary dobry Romek robi mi pokaz slajdów :(
Da się to jakoś zmienić ?
viewtopic.php?f=368&t=12080 :D
Fajny Mod Polecam :D Troche trudno z kasą jak się wyjdzię całą Armią ,ale da się przeżyć :P
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Cytat:
Zamieszczone przez Pele
Do wersji 1.20 jest tez patch opatrzony numerem 1.21 :) jeśli grał ktoś ostatnio to piszcie jakie macie wrażania wyniesiony z gry w Diadochi! :)
Taak bardzo fajnie :D
Mam pytanie jak grać jednostkami Rzymu Polybian domyśliłem się że po zbudowaniu pałacu cesarskiego nastąpi jak go już zbudowałem (bez kodów) i czekałem jakieś 10 tur i nic sie niedziało trzeba do jakiegoś roku czekać?
A ps. dasz link do niego bo nie umien znaleść
Lepiej późno niż wcale :lol:
Tutaj są zawsze aktualne linki do tej mnodyfikacji, co jakiś czas aktualizowane przez twórców moda :D
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=132115
Dzięki ;) A powie ktoś co do tej reformy?
Hmmm....a o co ci sympatyku Rome chodzi? Jakbyś mógł doprecyzować zadane pytanie, byłbym ci wdzięczny ;)
Cytat:
Hmmm....a o co ci sympatyku Rome chodzi? Jakbyś mógł doprecyzować zadane pytanie, byłbym ci wdzięczny ;)
Bo chodzi mi o to że jak grasz Rzymem to na początku masz jednostki : hastati,Principes,Triarii to mają przydomek Camilian a liście jednostek w własnej bitwie mają jeszcze te same pod nazwą polibian mają lepsze statystyki da sie ich odblokować w kampanii?
Tradycyjnie, ci co grają jak zawsze nie odpuszczą i tyle jest postów pomocnych że nie wiadomo, co wybrać...Jeżeli do tej pory sam nie znalazłeś odpowiedzi, to w tym nawale informacji masz takową.By mieć wszystkie te śliczne jednostki synów wilczycy, musisz podbić wszystkie miejscowości, wtedy zajdą reformy, które pozwolą odblokować reformy a co za tym te jednostki...Jeżeli się mylę, wybacz ale dawno nie grałem w tego moda ;)
monitor_conditions I_TurnNumber >= 90
and I_SettlementOwner Tarquinii = romans_julii
and I_SettlementOwner Ancona = romans_julii
and I_SettlementOwner Rome = romans_julii
and I_SettlementOwner Patavium = romans_julii
and I_SettlementOwner Aleria = romans_julii
and I_SettlementOwner Caralis = romans_julii
and I_SettlementOwner Lilybaeum = romans_julii
and I_SettlementOwner Syracuse = romans_julii
and I_SettlementOwner Messana = romans_julii
and I_SettlementOwner Croton = romans_julii
and I_SettlementOwner Tarentum = romans_julii
and I_SettlementOwner Arpium = romans_julii
and I_SettlementOwner Beneventum = romans_julii
and I_SettlementOwner Genua = romans_julii
and I_SettlementOwner Mediolanium = romans_julii
and I_SettlementOwner Carthago = romans_julii
and I_SettlementOwner Hadrumetum = romans_julii
and not I_CompareCounter reform_trigger = 1
set_counter reform_trigger 1
terminate_monitor
end_monitor
Czyli:
po 90 kolejkach musisz być właścicielem wszystkich tych osiedli. Jeżeli podbijesz je wszystkie przed 90 turą, otrzymasz reformy w 90 turze. :D A co za tym możliwość jednostek j.w.
-
Ewentualnie może być tak, że trzeba będzie pogmerać w plikach gry, jeżeli się nie odblokują ale przecież możesz zobaczyć w przeglądarce budynków jakie jednostki są budowane i kiedy? ;)
Cytat:
Tradycyjnie, ci co grają jak zawsze nie odpuszczą i tyle jest postów pomocnych że nie wiadomo, co wybrać...Jeżeli do tej pory sam nie znalazłeś odpowiedzi, to w tym nawale informacji masz takową.By mieć wszystkie te śliczne jednostki synów wilczycy, musisz podbić wszystkie miejscowości, wtedy zajdą reformy, które pozwolą odblokować reformy a co za tym te jednostki...Jeżeli się mylę, wybacz ale dawno nie grałem w tego moda ;)
monitor_conditions I_TurnNumber >= 90
and I_SettlementOwner Tarquinii = romans_julii
and I_SettlementOwner Ancona = romans_julii
and I_SettlementOwner Rome = romans_julii
and I_SettlementOwner Aleria = romans_julii
and I_SettlementOwner Caralis = romans_julii
and I_SettlementOwner Lilybaeum = romans_julii
and I_SettlementOwner Syracuse = romans_julii
and I_SettlementOwner Messana = romans_julii
and I_SettlementOwner Croton = romans_julii
and I_SettlementOwner Tarentum = romans_julii
and I_SettlementOwner Arpium = romans_julii
and I_SettlementOwner Beneventum = romans_julii
and I_SettlementOwner Genua = romans_julii
and I_SettlementOwner Mediolanium = romans_julii
and I_SettlementOwner Carthago = romans_julii
and I_SettlementOwner Hadrumetum = romans_julii
and not I_CompareCounter reform_trigger = 1
set_counter reform_trigger 1
terminate_monitor
end_monitor
Czyli:
po 90 kolejkach musisz być właścicielem wszystkich tych osiedli. Jeżeli podbijesz je wszystkie przed 90 turą, otrzymasz reformy w 90 turze. :D A co za tym możliwość jednostek j.w.
-
Ewentualnie może być tak, że trzeba będzie pogmerać w plikach gry, jeżeli się nie odblokują ale przecież możesz zobaczyć w przeglądarce budynków jakie jednostki są budowane i kiedy? ;)
Dzięki chyba "odkurzę" tą gre :)