Dokładnie Fifa jeżeli tylko wszystko będzie ok z nowym silnikiem Next Gen to będzie potęga i wróci na 1 pozycje wśród PC-owych Piłek Nożnych. :D
http://www.youtube.com/watch?v=4bq5ahax ... re=related
Wersja do druku
Dokładnie Fifa jeżeli tylko wszystko będzie ok z nowym silnikiem Next Gen to będzie potęga i wróci na 1 pozycje wśród PC-owych Piłek Nożnych. :D
http://www.youtube.com/watch?v=4bq5ahax ... re=related
http://www.efifa.pl/newsy/gameplay-fifa ... -1568.html
Chyba w tym roku jednak już FIFA :D
Tu nie o grafikę chodzi, tylko o grywalność. A tego z Gameplaya nie wyciągniesz. Ja szczerze mówiąc nie potrzebuje wiele więcej od PES'a 2010, po prostu niech dorzucą trochę lepszą grafę, poprawią fizykę i animacje, zrobią porządną pracę sędziego, ogarną więcej licencji...
No nie chodzi o grafikę. W końcu PES do tej pory miał lepszą grafikę, ale to co przyciągało głównie to to, że ta gra jest poukładana. Grywalność to kwestia osobista. Kiedyś dużo grałem w FIFA, ale odrzucała mnie grafika, animacje, fizyka gry. Jeśli to poprawią to prawdopodobnie FIFA będzie lepsza od konkurenta. Będzie można czerpać nie mniej przyjemności z gry.Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Zamówiłem w pre-orderze Fifę 11 ale z tego co piszą w Empiku będzie dostępna dopiero 6 października. Szkoda że tak późno bo 1 jest w końcu premiera :roll: Fifa 11 i F1 2010 To hity tej jesieni jeśli chodzi o gry sportowe już zacieram ręce ze zniecierpliwienia. :mrgreen:
Eh czyli lepiej wyjdę na tym jak w dniu premiery udam sie do sklepu, nie raz tak bylo - brales preorder, a ludzie juz mieli w dzien premiery bo kupili na miejscu.
Ale może uda sie wychaczyć przed premiera :mrgreen:
Na PESa 2011 nie czekam, bo na co ? na drewnianą grę ?
Dokładnie! Fifa rządzi, Fifa radzi, Fifa nigdy Cię nie zrazi xDCytat:
Zamieszczone przez Aquila
Im nowsza część tym gorsza od poprzedniej fify...ja zostaje przy najlepszej grze z serii czyli pes 2010
Mnie zrażała od 2004 roku :?Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
Posiadacze PS3 grają już w demo PES'a. Mówią, że na pewno jest spora (jak na PES'a) poprawa w stosunku do poprzedniej części: szczególnie pod względem podań i fizyki gry (ciężka piłka). Widziałem gameplaye z dema fify i nie jest to nic specjalnego. Owszem, wygląda sporo lepiej, niż kiedyś, ale dalej widać brak swobody w konstruowaniu akcji i pewną schematyczność. Nowe PES'y są świetne pod względem konstruowania akcji i rozgrywania piłki, jeśli ten aspekt uległ jeszcze większej poprawie to chyba FIFA nie ma za dużych szans. I tak każdy woli co innego, wątpię żeby niezależnie od jakości następnych gier fani FIFY przestawili się na PES'a albo odwrotnie.
Z licencjami Konami dalej daje dupy, ale przynajmniej coś robią w dobrym kierunku. O ile pamiętam, w 2009 dostaliśmy pełną Champions League, w następnej części jeszcze Ligę Europejską, a teraz - tu niespodzianka - Copa Libertadores, czyli najlepsze drużyny z Ameryki Południowej. 40 dodatkowych zespołów to sporo. Dalej strasznie boli brak bundesligi, którą trzeba będzie kolejny raz dodać sobie patchem. Tak samo jak nie ma pełnej licencji na Premier League, ale tam przynajmniej jest zrobiona liga, tylko nielicencjonowane zespoły mają zmienione nazwy. Bundesligi nie ma w ogóle, i to wielkie niedopatrzenie, kiedy taki Bayern osiągnął finał LM. Ale już im to wybaczę, bo widać, że się starają zmienić coś na lepsze w tej materii.
Mam tylko nadzieje, że w nowej części realistycznie podłączą animacje do fizyki gry - w wersji 2010 często zawodnik kopiąc piłkę niesamowicie mocno, wykonując ruch, który powinien ją tylko lekko podbić (np. te dziwne strzały ze wślizgu).