wydaje mi się że w polsce samego dodatku nie znajdziesz za to hoi2 complete(edycja platynowa?) często widzę po jakichś carfourach, realach itp. za symboliczne ceny
Wersja do druku
wydaje mi się że w polsce samego dodatku nie znajdziesz za to hoi2 complete(edycja platynowa?) często widzę po jakichś carfourach, realach itp. za symboliczne ceny
Ja mam swoją za 1 zł :D
Moim zdaniem lepiej poczekać i kupić na promocji Darkest Hour.
viewtopic.php?f=55&t=12269
no tak, ale ja mam już HoI 2 z Doomsdayem chodzi mi o sam Armagedon bo chciałbym zobaczyć głównie te dwie futurystyczne kampanie,Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
a co do Darkest Hour to grałem w 1914mod
https://wayofwar.org/showthread.php/14201-Mod-1914
Wie ktoś jak zgrać z kumplami przez internet. Proszę o napisanie w punktach i prostym językiem :). Z góry dziękuję.
dam ci odpowiedź cytując samego siebie...Cytat:
Zamieszczone przez Mateusz.o8
Cytat:
Zamieszczone przez pop517
jeden tworzy grę a reszta wpisuje ip(może być potrzebne hamachi lub inny program)Cytat:
Zamieszczone przez RemoPL
punktów nie ma ale prosty język chyba jest
Jest prostym językiem, ale co jest prostym językiem zrobione? Wytłumaczenie? Chyba nie, bo próbowaliśmy na wszystkie sposoby i się nie udało. Więc proszę w tym temacie o jakiś prosty tutorial :). Z góry THX :D .
no w tym problem że to co napisałem to wszystko co trzeba zrobić
musicie mieć odpowiedniego hosta z odblokowanymi portami jeśli go nie macie alternatywą jest hamak
Ja osobiście bardzo lubie grać ZSRR bo gra nim jest dość swobodna. Nie jest się ograniczonym polityką wewnętrzną, terytorium jest spójne. Poza tym, jakoś bardziej do mnie przemawia dążenie do bezmyślnego podboju świata właśnie tym państwem aniżeli jakimkolwiek innym. Amerykanami, Niemcami widziałbym grę polegającą na tworzeniu państw satelickich, zaś gra Francją czy WB jakoś wogóle nie daje mi obrazu ekspansji - te państwa ideologicznie nie nadają się do tego. Gra Włochami jest już zupełnie kiepska bo prędzej czy później jest ograniczone ekspansją Niemiec a mnie jakoś nie zadowala podbój afryki którą na dobrą sprawę ochrona może kosztować więcej niż sama jest w stanie zaoferować gospodarce.
Dość interesujące jest rozwiązanie zastosowane w modelu prowadzenia bitew morskich. Jeszcze ciekawsze jest to, że niemal nigdzie nie jest dokładnie opisane w jaki sposób należy dobierać okręty do floty. Dla tych którzy nie do końca się w tym orientują zaznaczam że powinien być zachowany stosunek 2:1 w ilości okrętów eskorty do okrętów głównych (te ostatnie łatwo poznać po tym, że ulepszenia tych okrętów w formie brygad <za wyjątkiem lotniskowców> mają kolor niebieski, w przeciwieństwie do okrętów eskorty, których brygady mają zielone tło).