Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Moim zdaniem musi być jakaś opcja która pozwala na dogrywanie przez Steam patchy wedle uznania przecież jest opcja pobierania aktualizacji automatycznie którą można wyłączyć a więc logicznie rozumując jeżeli wyłączę taką opcję odpowiednio wcześnie to mogę grać w taką wersję Empire jakie mi odpowiada.... Docelowo powinny być te łatki patche dostępne do ściągania z TWC skoro tak ze sobą współpracują to ja nie widziałbym tu problemu..... 8-)
Miałem podobnie z ETW jak lora, ale jakimś cudem mi się włączyło.
Ogólnie gra jest świetna, tylko trochę się zacina, mam ustawioną średnią grafikę, ale gra ogólnie zadowala. Ładne bitwy szczególnie z walką na bagnety :)
Dla mnie ETW może być zaskoczeniem, bo nie widziałem poprzednich części czyli Rome i Medival, bo po prostu ten okres historii, co w RTW czy MTW mnie mało interesuję.
Witam ,mam pytanie czy jak ma sie tego nieszczesnego najnowszego patcha do empire to mozna dodac mody ????? ja dodalem i wyskoczyl mi blad ... a dwa czy ktos tez mam niewyrazne napisze bez ostrosci ze tak krotko powiem .pozdrawiam wszystkich
a coś dokładniej jakie to błędy?
poprostu wywala mnie z gry ,bez moda chodzi ale z modem juz nie
Jutro mam urodziny...
Kumpel z którym dyskutuję i gram w chyba każdą nowo wydaną grę (przynajmniej jak nie dadzą 10 na raz, taki bogaty nie jestem) spytał się mnie wczoraj jaką bym chciał...
Empire miałem kupić już dawno, no ale Demigod ładnie się zapowiadał więc skorzystałem z okazji.
Dziś, patrząc na opinię, galerię, recenzje... Już jej nie chcę :D
No nie, na serio np. Francja ma prawie na całe tereny państwa jedną prowincję?
To jakim problemem jest w tej grze coś podbijać?
Cytat:
Zamieszczone przez Generał Scorpius
W pierwszej chwili miałem podobne odczucia, ale kupiłem i śmiało mogę stwierdzić, że te nieprzychylne recenzje to przesada. Fakt, może i CA nie wywiązało się z tego co tam obiecywało ale gra jest dobra i grywalna. Może w wersji 1.0 była całkiem do kitu, po tych wszystkich patchach całkiem fajnie się gra.
Jednak jeśli ktoś oczekuje jakiegoś cudu/przełomu itd. to faktycznie ta gra nie jest dla niego. Ale rzeczy doskonałe nie istnieją, a przynajmniej tak mi się wydaje.
Cytat:
http://img136.imageshack.us/img136/2...exodus8uq9.png
http://images.yuku.com/image/gif/943...7a477fe2de.gif
http://blog.rockpapernuke.com/images...ar_america.png - kilka prowincji na zachodzie w Ameryce Północnej jest niedostępnych, a raczej niezamieszkałych.
Mimo wszystko myślę, że nie jest to tak mało.
A co do podbijania to wbrew pozorom nie jest tak banalnie, a na vh/vh jest wręcz trudno. Choć ja akurat preferuję vh/n ze względu na to, że walka z armią cyborgów mnie nie cieszy.
Ano, Francja ma dwie prowincje w Europie :P Reszta w Ameryce. W końcu musieli zachować jakiś balans.
Gdyby nie to że przez Steam instaluje się Emipire to by była dobra gra strategiczna :D
Dlaczego są jeszcze tacy ludzie, co zwalają niekompetencje CA i wszystkie bugi na steam? Już to jednemu gościowi tłumaczyłem. Steam to jest idealny system kupna gier i zarządzania nimi. Ma również bardzo rozbudowana społeczność. A, że CA wydaje zwalone patche to nie ich wina. Z założenia twórcy wydają patche które poprawiają grę, więc autoupdate się przydaje.
Cytat:
No i dobrze... przynajmniej jedną osobę mniej żalącą się jakie to CA jest be i w ogóle, że grać się nie da :lol: żart... ;)
Cytat:
Właśnie dlatego lepiej żebyś kupił tą grę i przekonał się, że nie tak łatwo podbić Francję, bo ma tylko dwie prowincje europejskie na samym początku kampanii. Gra z patchem 1.5 (imo) jest w końcu przyjemna w odbiorze. Ale wybór pozostawiam Tobie, bo później będziesz chciał zwrot kosztów za złą rade 8-)