Napisałem że będę robił tury dopóki się zastępcy nie znajdą...
Wersja do druku
Napisałem że będę robił tury dopóki się zastępcy nie znajdą...
Ok, to mogę wziąć tą Gruzję w wko28 czy ktoś miałby coś przeciwko temu ?
Będę grał dopóki się ktos nie znajdzie, ty już tam coś masz, jak padniesz to weźmiesz o ile ta gruzja przeżyje...
w mko 14 wolne 2 państwa, bo knechtowi się nagle odechciało grać. Bizancjum i Egipt. Najlepiej wziąć obydwa, są w sojuszu i mają od razu tury.
Kampania ciekawa, stan dobry, dużo armii. Haslo ma Idilla
Odechciewa ci się grać, a zakładasz nową KO? Coś tu chyba jest nie tak.
no i zostały rozwiane wszelkie moje nadzieje dostałem przerwę w nauce do października 8-)
tak więc jak napisałem nie dawno zapewne wyjadę na te 6 miechów do roboty i ciężko będzie z dostępem do kompa tak więc muszę oddać swoje KO, oczywiście będę je teraz robił bo jeszcze nie wiem kiedy wyjadę i może nie wyjadę hehehe
no to zaczynamy
mko 9 Polska największe imperium w grze dobrze rozwinięte w poszczególnych miastach i zamkach sojusz z żyjącą Szkocją i Francją(choć tutaj panują zgrzyty) po pokonaniu islamu pozwolenie Egiptowi na życie (nic nie może tej Polsce zrobić bo wszyscy kardynałowie to Polacy wraz z Papierzem max krzyży więc jedne skinienie paluszkiem i mamy krucjatę 8-) ) po dalsze szczegóły pw gg aaaa bonusik w Konstantynopolu można już robić Gunholki :mrgreen: wwmwe1.0
mko 13 Novogród sytuacja ciężka ale nie stracona państwo nie ja budowałem bo KO przejąłem od jakiegoś mistrza, szczegóły gry i plany co dalej to do sojusznika z Italii na gg pw wwmwe1.0
mko 16 no to tutaj gratka dla miłośników podstawki Szkocja , bardzo dobry stan chyba nawet najbardziej rozwinięte państwo w tej KO obok Hre największe terytorialnie nie było żadnej wojny przez 18 tur teraz dopiero będzie z Hre ale bez problemu do wygrania , państwo posiada już duże miasto w stolicy i 2 w Arhus sie własnie buduje i uwaga buduje się już forteca co chyba jest rzadkością w KO (więc będą dostępni rycerze 8-) ) ogólnie waliłem mase kasy w rozbudowę, po więcej szczegółów na pw gg podstawka
mko 19 Turcja chyba najpotężniejsze państwo w grze sojusz z egiptem maurami hiszpanią i chyba wenecją plus dobre stosunki z kijowem i polską , gra na starych zasadach więc bez zasad i bardzo trudna sam spędzałem nad każdą turą prawie 2 godziny, jeżeli ktoś z nowszych graczy chciałby przejąć nauczę wszystkich sztuczek itp jakie będą potrzebne do grania w tej KO i mogę doradzać przez pw bo myślę że nawet jak wyjade dostęp z jakiejś kafejki do neta będę miał z raz na tydzień wwmwe 2.0
wko 28 Węgry średni stan państwa ale bardzo mocny sojusznik Kijów bardzo długo wojna z Polską ale już zblizająca się do końca i wygrania sojusz jeszcze z Biz i chyba Wenecja pon z hre szczegóły to najlepiej już do sojusznika z Kijowa on opowie plan działania i dalszą strategię wwmwe 2.0
wko 29 Dania stan ciężki do określenia skandynawia w posiadaniu i panowanie na morzu bałtyckim sojusz z Novogrodem i Litwą wojna z Polską i Kijovem bardzo wyrównana i dość ciężka jako że wojna jest z weteranem KO trzeba dużo myśleć przy robieniu tur więcej szczegółów na pw i gg wwmwe2.0
wko 30 wenecja stan początkowy bo KO dopiero ruszyła sojusz z mediolanem i sycylią i chyba egiptem z resztą długie i bezpieczne pony szczegóły polityki i działania w tej KO do sojuszników czyli sycyli i mediolan wwmwe2.0
TA rhun bradzo duże państwo w dobrym dość stanie sojusz z mordorem pokonane dale wojna z haradem i krasnalami wszystko jest do wygrania oczywiście przy dobrej grze bo krasnale jedynie tak można pokonać, szczegóły pw gg
BC 15 Chorezm sytuacja za długa do opisywania hehe :D świat wygląda tak że są 3 państwa vs 3 i jest taka wojna inicjatywa jest po naszej stronie jako iż Ghorydzi są najpotężniejszym państwem w grze bardzo ciekawa KO bo zwrot akcji i bitwy w pewnym momencie były tak cudowne że aż chciało się grać jedna z moich 3 ulubionych KO przez to
bc 16 Kipczaki chyba jedyna KO którą tak zwaliłem sytuacja jeszcze nie jest zła bo się posiada dośc dużo ziem ale bardzo ciężka wojna z Gruzją która bardzo dobrze się broniła na sowich ziemiach i zaczeła powoli robić kontry
sorki panowie że tak ale nic na to nie poradzę życie lenia jest takie że ma na swojej drodze wiele porażek może wreszcie dorosnę i zmądrzeję trochę :lol:
ale na pewno wrócę prędzej czy później ;) bo na ten nałóg nie ma lekarstwa 8-)
edit aaa zeby nie było każdy kto przejmie niech nie robi w ch sojuszników i ma prowadzić taką politykę jaka była a nie zmiana frontu 180 wiem że nikomu tego zabronić nie mogę ale chociaż to uszanujcie
Ja ten rhun sobie zaklepie chyba.. (po ~200 turach lesnymi elfami, chyba trzeba z kims zagrac :P )
W BC 15 możemy za ciebie robić z kapsulem, bo za trudna sytuacja żeby nową osobe wstawiać teraz ;F
Ja już ci pisałem że moge mko 28 tylko czy może być wwmwe 2.2
Jak 2.0 to musze całe chyba ściągać musze
Nie widzę tam mko 28. Pewnie Ci chodzi o WKO 28. ;)
Musisz raczej ściągać 2.0, ale to nie jest wielki mod. Instalka waży ok. 100 MB.