Re: pytania początkujących
Mam jeszcze jedno pytanie.
Jak się aranżuje małżeństwo między moim generałem i moją księżniczką?
Rada zleciła mi zadanie wyswatania generała z księżniczką, ale nie mam bladego pojęcia jak to zrobić :/
Gram Wielkim Księstwem Litewskim. Zarówno Generała jak i Księżniczkę zlokalizowałem. Generałem poruszać się mogę, a Księżniczką niestety nie :/
czemu księżniczką nie możesz się poruszać? nie wyskoczyła Ci laska w okienku z show me how? wydaje mi się, że musisz podejść księżniczką do generała i zaoferować mu mariaż. Jeśli Ci księżniczka nie chadza to podejść gienkiem na tyle blisko by ta mogła uczynić swoje.
Może to głupio zabrzmi, księżniczka jest, ale jej nie ma :/
Znalazłem ją przez drzewo genealogiczne kliknąłem na jej portret, wyskoczyły informacje o niej i to wszystko co mogę z nią zrobić :/ Generała wysłałem do miasta, w którym ona się znajduje i też zero reakcji :/
Ksieżniczki, które " chodzą " po mapie to tylko córki królewskie . Reszta księżniczek nie chodzi po mapie, a ewentualnego kandydata na męża tej księżniczki wybiera komputer . Skoro klikasz na portret dziewczyny i wyskakują Ci informacje to jest to córka królewska, ale jeśli nie chodzi to jest to bug. Sprawdź w jakim regionie / mieście znajduję się księżniczka i zobacz czy zacznie chodzic ;) I sprawdź czy ta księzniczka jest corka krolewska ...
Udało się ją "ożywić". Wczytałem wcześniejszego save'a i pojawiła się wśród Agentów.
Cytat:
Zamieszczone przez AdrianC
...pojawiła się wśród Agentów.
Księżniczki właśnie tam się pojawiają, obok szpiegów, zabójców, dyplomatów i kapłanów.
Grandal nie rozumiem sensu Twojego postu :roll: Po co pisałeś, że tam pojawiają się księżniczki ... Skoro AdrianC napisał, że się pojawiła wśród nich. Tzn że jest wszystko ok ... A że one się tam pojawiają to chyba wszyscy wiedzą :roll:
I właśnie za to dostaniesz ostrzeżenie - spamujesz wszędzie, a czepiasz się innych? Choćby ten post.
Pozdrawiam
SoN.
Mam pytanie. Co daje patch 1.02?
Można go pobrać z tej strony. Jest w biblioteczce . Albo na płycie Kingdoms . Tam są wszystkie patche do podstawki ;)
Przypomnę się - wypowiedzi na temat, a nie głupie nabijanie postów.
Patcha mam. Kupilem go razem z Medkiem. Ale nie wiem co zmienia.
Czy ma to coś wspólnego z tym że armia nie odrzuca próby korupcji?