Witam. Osobom grającym w Brocen Crescent 2.02, chciałbym zaproponować turecki submod (black_islam submod), autor to niejaki Karaislam. W dziale submody na forum TWC można go ściągnąć. Submod zawiera także 2 niewielkie patche. Wprowadza duże zmiany w muzyce, nowe tekstury miast i zamków na mapie kampanii, NOWE AI (tak w zachowaniu Ai na mapie strategicznej jak i w kwestii Dyplomacji - zmiany są na lepsze wg mnie, zwlaszcza w dyplomacji). Poza tym zmieniono export desc_unit statystyki jednostek są dostosowane do zasad jakie będą obowiązywały w tym względzie w powstającym pod przewodnictwem naszego rodaka (Wudang_clawn) BC 3.0. Plik unit jest stale udoskonalany przez niejakiekiego gamegeek2 (lub podobnie :lol: ). Ostatnia wersja pliku unit jest z końca grudnia 2010. Generalnie gorąco polecam tego submoda, u nie działa on super ze spolszczeniem od Tiberiusa. Generalnie obecnie u mnie BC 2.02 z w/w submodem jest bardzo stabilny. BC 2.02 Instalowałem z pliku instalacyjnego jaki zrobił wudang_clawn, (instaluje moda BC od razu do wersji 2.02, potem spolszczenie Tiberiusa, potem w.w submoda, a następnie najnowszy unit od gamegeek2 i mam całkiem nowy odświeżony BC 2.02 po polsku w 95%, z nowym AI, teksturami na mapie kampanii, oryginalną muzyką. Jednostki na mapie bitewnej teraz dzięki nowemu export_descr_unit (chyba) zachowują się dużo lepiej niż wcześniej - nie są tak rozproszone i można sprawniej manewrować. Powyższe zabiegi tchnęły w BC 2.02 nowego ducha. Gram nadal sporo w Brocen Crescent z w/w modyfikacjami. Polecam Wszystkim. (
Wudang_clawn mam do Ciebie pytanie, czy dobrze zrozumiałem czytając jeden z Twoich powstów na TWC, że nim wypuścicie BC 3.0 powstanie wersja BC 2.3 ? Tak czy tak dzięki za Wasz wkład w pracę nad BC 3.0 :D