Re: Europa Universalis IV
Cytat:
Zamieszczone przez Janek
Czyli moge wyslac kupca, zeby handowal i dostaj jakis tam udzial w handlu danego osrodka, albo zeby przekierowal czesc handlu do innego osrodka? Dalej nei bardzo rozumiem ten system - rozumiem, ze powinienem wyslac kupca do mozliwie najsilniejszego osrodka handlu. Czy kupcow tez jest ilustam tak jak w EU3? Bo tu odnioslem wrazenie jakby byl 1 na osrodek.
Kupców jest ileś tam, przeważnie 2-3 - zależy od idei i można umieścić maksymalnie jednego z kupców w danym ośrodku, drugiego w drugim, trzeciego w trzecim, etc. Powinieneś wysłać kupca do handlu w ośrodku którego najwięcej terytoriów posiadasz... a pozostałych do ośrodków z których można przekierować część handlu do tego w którym masz najwięcej ziem (przekierowuje się zgodnie z kierunkiem strzałek na mapie handlu).
No nic wczoraj zakupiłem. Dzisiaj zacznę się nią bawić:) Czytając Wasze wrażenia z gry aż nie mogę się doczekać. :D
Nie zapomnij pochwalić się swoimi ;)
Chcę się pobawić samouczkami więc zanim przez nie przebrnę i ugram kilkadziesiąt lat grając już normalną kampanię to pewnie wieki mi zejdą. Napaliłem się na EUIV jak króliczek na marchewkę i mam tylko nadzieje, że się nie zawiodę :) Z tego co piszecie to nie powinienem raczej. Ostatecznie do EU i tak wyjdą świetne mody więc jest koło ratunkowe
Wiecie może jak sprawić by AI dołączało prowincje do HRE? Mam +200 stosunków z Toskanią a oni wciąż nie chcą dołączyć...
Po ilu latach wygasają mariaże? W dwójce było to 15 lat, w trójce do zmiany na tronie, a w czwórce?
To chyba randomowo leci, w zależności kiedy "dany dostojnik" umrze.
No to byłoby najbardziej realistyczne rozwiązanie:) Wszak nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie nam schodzić z tego ziemskiego padołu... :?
...
Moderacja zajęła się wpisem i odnośnikiem. Nie pytajcie kto to zrobił, bo pewnie już o tym zapomniał.
Ktoś weryfikował to spolszczenie? Bo jakoś trudno mi w to uwierzyć..... :roll: