W przyszlym roku i tak pewnie bedzie to konieczne, bo jak sie pojawia konsole nowej generacji to wymagania w większości nowych gier mocno podskocza.Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Wersja do druku
W przyszlym roku i tak pewnie bedzie to konieczne, bo jak sie pojawia konsole nowej generacji to wymagania w większości nowych gier mocno podskocza.Cytat:
Nie wiadomo w jakim okresie 2014 roku wyjdzie? Wiem że na gamescomie był jakiś bardzo wczesny i niestabilny kod.
W jakim by nie wyszedl, to bedzie gra na konsole nowej genracji, wiec niemal na pewno wymagania beda duzo wyzsze niz W2.
Może nie tak bardzo dużo wyższe, bo gra ma się sprzedać, więc musi dobrze chodzić większości zainteresowanych.
A nawet jeśli nie wowa karta zostają klasyki :P np warcraft 3 morrowind
Ale większość zainteresowanych to konsole - PC jest dużo w Polsce a o ile W2 była robiona głownie na PL rynek, to juz dwójka nie. W3 śmiało juz ma walczyć z Dragon Age 3 wiec siła rzeczy rynek PC nie jest najważniejszy.
Zresztą zapewne jakoś pójdzie nawet na starszych komputerach, tylko po wylaczeniu prawie wszystkiego.
Mi tam powinno pójsc na niskich ale po cichu licze na średnie...
To znalazłem na golu przekopując się przez setki postów:
John Mamais - producent wykonawczy w CDPRED w wywiadzie na E3 2013 wypowiedział się w kwestii wymagań sprzętowych, oto informacje w pigułce:
- CDPRED nie chcę aby ich gra była potworem sprzętowym, dostępna tylko dla bogatych ludzi - Redzi celują, aby gra chodziła płynnie na Geforcach serii 300 ( GT 320 itp. ) oraz słabszych procesorach 2-4 rdzeniowych :)
- Chcą dopieścić minimalną konfigurację, aby te słabsze maszyny zdolne były do uruchomienia gry w wysokich detalach.
- Redzi nie chcą aby na ich grę, wydatek na komputery był drogi... chcą aby W3 był dostępny dla jak najszerszego grona osób
- Redzi przykują większą uwagę optymalizacji i poświęcą jej mnóstwo czasu - proces optymalizacji rozpocznie się później, na razie poświęca się czas na dopieszczenie grafiki i mechanizmów gry
- Na razie W3 jest testowany na komputerach z GTX serii 600 i Tytanach - Spokojnie, Tytan nie będzie wymagany do płynnej zabawy :) To tylko karta do testów :)
- Gra na razie jest testowana tylko na PC - proces optymalizacji i produkcji na konsole pod kątem grafiki rozpocznie się w III kwartale 2013 roku
Czyli jest nadzieja grania na wysokich :P
Cytat:
Bla, bla, bla i bla. Zawsze się tak gada. Płynnie na GT 300? Buhahahahahahahahahhhahaha! "Płynnie" to dość płynne pojęcie;) Dla twórców gier to pewnie jakieś 20 FPSów. Nie oszukujmy się, bez względu na optymalizację W3 będzie wymagał dość mocnego kompa. Teraz kwestia jest taka, czy będzie to mocny komp, czy mocniejszy. Z drugiej strony zaś, komp na którym pogramy w wieśka będzie takim klasykiem, a więc pewnie zwykły domowo-growy komp kupiony za ok. 2000 zł w przeciągu dwóch lat będzie stykać.