Rok 1290, Cesarstwo Bizantyjskie (vh/vh)
Wersja do druku
Rok 1290, Cesarstwo Bizantyjskie (vh/vh)
W którym zacząłeś, ile lat na turę i czy miałeś takie eventy jak Bulgarian Uprising( ok 1180) czy pojawienie się krzyżaków? Kiedy zaczęły sie problemy-rok?
Rozpoczełem standartowo to chyba 1080 rok, bułgarskiego powstania nie pamiętam, ale hordy krzyżaków, mongołowie oraz event William Wallace był. 1,5 roku na turę
Jeżeli problemy zaczęły się po pojawieniu się Krzyżaków to możesz wczytać stan gry sprzed ich pojawienia się (jeżeli masz) i grać bez zapisywania i wczytywania gry do momentu, aż zajmą jakąś osadę( możesz to sprawdzać toggle_fow). Ale skoro możesz grać, a wywala ci do pulpitu raz na jakiś czas to nie wiem czy jest sens. Warto też wyłączyć autosave.
Mam jeszcze jedno pytanie wie ktoś jak powinna wyglądać najlepsza i najbardziej efektywna armia do walki w polu oraz do oblężenia ( chodzi o cesarstwo bizantyjskie a armie te miały by walczyć z egipcjanami i turkami) mam już wszystkie możliwe dostępne jednostki cesarskie. Pytam dlatego bo niby ostatnią jednostka z piechoty jest gwardia waregów ale ma staty słabsze niż piesi łacinicy. W dodatku denerwuje mnie takie coś jak atakuje zamek egipski wpadam na mury waregami albo pieszymi łacinikami bronią ich arabscy włócznicy a moje wojska uciekają przed nimi mimo, że mają dużo lepsze staty oraz znakomite morale albo dobre a arabscy włócznicy wogóle nie mają takich atutów czy to chodzi o trudność w grze (vh/vh) czy to poprostu tak jest w ss 6.1 ??
Czy te submody dodają jakieś nowe frakcje w stosunku do zwykłego SS 6.1? Lub prowincje?
Real Combat\Real Recruitment nie dodaje żadnych nowych prowincji (jeśli dobrze pamiętam), a co do frakcji wprowadza trochę zmian względem Stainless Steel.
Nie ma Irlandii jako samodzielnej frakcji. Są za to Tymurydzi. Zastępuje Templariuszy Królestwem Jerozolimy. Zmieniając odpowiednio pozycję startową. Inne frakcje z kolej mają częściowo lub zupełnie zmienione 'rostery' jednostek.
Jest trochę tych zmian, aż ciężko wszystkie wymienić 8-)
największa zmiana polega na tym, że (bynajmniej u mnie) nie da się rozgrywać bitew samemu!!!! jasna pogoda!!!
Musiałeś coś źle zainstalować, u mnie śmiga bez problemu. Mody świetne, stare SS się nie może równać, teraz rekrutacja jest sensowna, a i bitwy znacznie bardziej wymagające i zgodne z realiami. Do tego, dzięki zmianie daty rozpoczęcia na 1100 rok wreszcie mamy prawidłowe Królestwo Jerozolimy, a nie jakichś Templarów czy inszych żuczków.. swoją drogą, polecam grę tą frakcją na vh/vh, przy jednoczesnej wojnie z Seldżukami i Fatymidami jest całkiem wesoło, a i klimat znakomity. Nie wspomnę już o nowych roosterach dla Polski, Rusi, czy Bizancjum, ogólnie zmian jest masa.
Mam zainstalowanego SS, ale póki co odstawiłem go. Po zainstalowaniu RR/RC zmiana tury jest u mnie strasznie mozolna ;) chyba mam za słaby sprzęt na tą zabawę... Jest jakiś sposób, żeby temu zaradzić?
Na modernizację konfiguracji na razie nie mam funduszy, niestety... ;)