Statystyki w BC są kiepskie w mojej ocenie. Jednostki za szybko panikują. Najlepiej jest tam rzucić do boju całą armię i czekać aż ich połamiemy (czyli z 20 sekund?).
Wersja do druku
Statystyki w BC są kiepskie w mojej ocenie. Jednostki za szybko panikują. Najlepiej jest tam rzucić do boju całą armię i czekać aż ich połamiemy (czyli z 20 sekund?).
Ciekawi mnie jak to będzie wyglądać ;D A planujesz skrypt z dołączeniem do HRE?
Z dołączeniem kogo?
Ogólnie :) Powiedzmy grać Hanzą czy jakimś księstwem Polskim to była by możliwość dołączenia lub zostania takim Elektorem?
Hanza to organizacja kupiecka, a elektorem mógł chyba tylko szlachcic zostać, co do Polski to można ewentualnie o Księstwie Śląskim pomyśleć. I byłbym zapomniał, Królestwo Czeskie również należało wtedy do Cesarstwa, a więc i stamtąd będą wybierani cesarze ;)
Pomorze też powinno mieć możliwość dołączenia do HRE.
Piszesz o statystykach KAM-a? Tam jest bardzo dobrze oddane, owszem, natarcie całej armii to potęga i można nią złamać wroga całkowicie ale to jest realistyczne bardzo. Tyle, że rzuceniem do boju całej armii narażamy się na zmasakrowanie naszej piechoty przez wrogą kawalerię. I włócznicy nie pomogą, oni mają szansę przetrzymać szarże tylko formując mur włóczni co mi się bardzo podoba. W mojej ocenie nikt tak dobrze nie odwzorował średniowiecznych bitew na silniku Medievala jak KAM. I często starcia trwają dość długo, kluczem jest złamanie morale i przypuszczanie piorunujących w skutkach szarż. :cool: Jak nie ma okazji żeby morale przeciwnikowi złamać to trzeba się wdać w długą walkę.Cytat:
Mniej więcej takie coś mógłbym wprowadzić do moda HellVarda, ale to już od niego zależy czy by chciał coś w tym rodzaju czy inaczej.
To mam jeszcze jedno pytanie Mod będzie obsługiwany przez podstawkę czy któryś z dodatków Królestwa? Bo jeżeli na podstawkę to prawdopodobnie będą problemy (przynajmniej u mnie) z bitwami ;/
A tak, zapomniałem o Pomorzu :) KAM sam mi kiedyś proponował wprowadzenie swojego systemu, no ale niestety zniknął. Bardzo by mi on odpowiadał, ale jak już mówiłem, zabierzemy się za to dopiero gdy będę miał kompletną listę jednostek ;)
@MDiego
Mod jest pod Kongdoms, rzecz jasna :)
Uff to bardzo fajnie :) Ponieważ wcześniejsza wersja tej modyfikacji działała mi normalnie na teutonicku ale na podstawce bitew nie można rozgrywać ponieważ wyskakuje błąd "Medieval 2 napotka" :P