Jest nowy update i bonus:Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
"NOTE: It is HIGHLY RECOMMENDED to start a NEW CAMPAIGN. Older saves will work but there will be issues with buildings/resources. Future updates will be save compatible" ;)
Wersja do druku
Jest nowy update i bonus:Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
"NOTE: It is HIGHLY RECOMMENDED to start a NEW CAMPAIGN. Older saves will work but there will be issues with buildings/resources. Future updates will be save compatible" ;)
Skąd info o takim "bonusie"? Nigdzie go nie spotkałem na ich forum, ale moja ślepota mogła mieć coś na rzeczy ; D
Log z wersji 0.5d:
Diversified Elite troops to Well Trained and Elite: in this way only certain very rare kind of units are Elite and they have very strong stats and morale
Redone army caps to tie them to the training of units: all well trained units have a cap of 5, elite a cap of 2
Re-balanced Mob units to be much less powerful than now
Reduced HP of missile units so they are weaker in melee
Reworked many melee weapons to be more balanced and have less killing rates in certain circumstances (as Axes)
Tweaked Hoplite units to be have less resistance from the flank or the rear (however I cannot do too much or formations like Shield Wall or Fulcum will have much lower efficiency elsewhere given the way they work)
Balanced many units to be more accurate historically (for example Thorax Swords are now in-between Hastati and Principes in strength)
Tweaked morale slightly so that winning or losing a combat has less impact on when an unit routs
Corrected bug on Bactrian Royal Cav unit card
General tweaking of various nature (more tweaking on morale, killing rate, battle speed etc.)
Ta informacja ukazała się zaraz po wydaniu wersji 0.5( a obecnie mamy 0,5d ;) ) wiec już dość dawno temu.Tak wiec aby zagrac w wersje 0,5a,b,c,d nie trzeba nowej kampanii :)Cytat:
Na steam community, ale zdaje się że faktycznie macie rację - źle spojrzałem, to się odnosi do update z 1 grudnia :)Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... AI-Patch-7 Podobno warto to zmiksować z DeI, modyfikacja znacznie poprawia kampanijne AI. Ktoś sprawdzi? ;)
Mam takie pytanie - mianowicie, czy jeśli mam zasubskrybowany DaI na steam workshop - to sam się automatycznie aktualizuje czy musze coś kombinować ?? :)
Pozdrawiam
Na steam wszystko działa z automatu :)Cytat:
Zamieszczone przez potemps
Propozycja dla twórców moda: armie niezależnie od czasów i miejsca wymagają by je żywić, ciekawe byłoby gdyby każda armia/flota potrzebowała odpowiednią ilość żywności. Ilość żywności jaką pochłaniałaby dana armia zależałaby od ilości jednostek w niej zawartych. Domyślam się że graczowi byłoby trudniej, a AI mogłoby do reszty wariować, ale w końcu to tylko propozycja. :)
Mógłby ktoś mi dać jakieś wskazówki jak Arwenami pokonać Rzymian?
Moje jednostki nie mają szans w starciu z rzymskimi, które atakowane w stosunku 3:1 i flankowane kawalerią utrzymują się dłużej i sieją niesamowite zniszczenie. Kompletnie nie mam pomysłu jak tych cholernych rzymian pokonać.
1) Spróbuj najpierw ich "zabiegać na śmierć". Zmęczone jednostki są bardziej podatne na złamanie morale.
2) Jak już jakaś jednostka zostanie rozproszona, to goń ją do samego krańca mapy. Nie wróci wtedy.
3) Ostrzelaj najpierw, a potem rzuć ze 4 jednostki (każda z możliwie innej strony) na oddział wrogiego wodza. Może go zabijesz. Morale wroga poleci na pysk.
4) Jak dalej nie idzie, zmniejsz poziom trudności. W DEI poziom normal jest bardziej wymagający niż very hard w podstawce.