-
A o to jednostki Hobbitów i ich ziemie:
Beornowie mają nie tyle ograniczenie w budownictwie, co fakt, że wszystkie oddziały możemy (nie licząc tych dzięki polom i farmom) szkolić w jednym budynku, który jest drogi i buduje się bardzo długo. Jak na razie idzie mi całkiem dobrze - jestem przy 60 turze, niedługo zdobędę Gundabad, zdobyłem dwie osady Mirkwoodu, tracąc przy tym masę ludzi, by ubić ich generałów. Jak wybuduję w końcu lepsze koszary i będę miał lepsze dzięki temu jednostki ruszam odbić Rhonsgobel, a potem atakuję Dol Guldur. Coś pewnie koło 100 tury zapewne...
Mam takie pytanko nurtujące mnie od jakiegoś czasu - po zwycięskiej/przegranej potyczce - wyskakuje mi komunikat: Camp secked i dostaję lub tracę kasę. Czy w przypadku wygranej potyczki z inną frakcją, to mój budżet zasilany jest dzięki temu eventowi z ich pieniędzy?
-
Czyli jest to to plemię co znalazło pierścień (Gollum z niego pochodził), nie grałem Vale of Anduin. Dzięki.
-
Camp sacked (splądrowanie wrogiego obozu, łupy wojenne) dotyczy łupów zdobywanych po bitwie jak wygrana to dodatkowa kasa jak przegrana to chyba się nieco traci, albo wróg dostaje łupy tylko po pokonanej armii jakby.
-
Mam pytanie czy w modzie jest coś na zasadzie garrison skryptu z mosa? Bo grając Imladris zaatakowalem miasto goblinów bo mieli 6 stackowa armie a po ataku nagle 16 i troche sie spłukałem z armii
-
Raczej jest. W stolicach na pewno.
-
Masakra w Imladris do stworzenia tych wojowników Tulkasa którzy jakoś op nie są 61 tur :O
-
Bądź cierpliwy. Imladris jest fajne, ale rekrutacja wolna.
-
Ten garnizon skrypt pojawia się nie tylko w stolicach, ale praktycznie w każdym mieście. A co do Imladris to fakt, rekrutacja jest długa, powolna i kosztowna, ale za to mają wyśmienitych łuczników i to na nich trzeba oprzeć swoją armię. Ja grając ją tą frakcją wykorzystywałem dość mocno moich dwóch generałów, którzy jako swoich przybocznych mieli konnych łuczników. Tych dwóch zmiotło całą armię golińską z trollami na zasadzie atak odskok. Kampania elfami była bardzo długa i wyczerpującą, ale ciekawa zwłaszcza, że kasa płynęła szerokim strumieniem.
-
Garnizony mają te miasta którem mają o tym informacje w tej książeczce co jest jako budynek w każdym mieście. - A co do tych generałów to jest to trochę nie klimatyczne rozwiązanie a jeśli gra nas zmusza do tego bo na inne wojska nas nie stać to uważam to za minus :)
-
Cóż fakt ci konni generałowie są kozaccy ale nie mają nieskończoną ilość ammo więc najwyżej 2 oddziały cięzkich orków zabije. Za bardzo nie wiem jaką strategie obrać mam 4, z 9 oddziałów a do rekrutacji następnych łuczników 10 tur. Krąży wokół moich terenów 2 full stackowe armię a teraz jakieś 5 oddziały zaatakowały imladris gdzie mam elronda i tego drugiego generała więc marnie to widzę :D Może coś na początku skopałem, sam nie wiem.