Del Toro robi ciekawe filmy, takze jestem dobrej mysli;) Szczegolnie po Sierocincu i Labiryncie;)
Za to slyszalem ze Watchmen to rozczarowanie na calej linii:P Zaznaczam tylko ze sylaszalem:P
Wersja do druku
Del Toro robi ciekawe filmy, takze jestem dobrej mysli;) Szczegolnie po Sierocincu i Labiryncie;)
Za to slyszalem ze Watchmen to rozczarowanie na calej linii:P Zaznaczam tylko ze sylaszalem:P
dlatego też dopiero teraz trafił w moje łapy- stąd i pozytywne zaskoczenie. ciagle nie moge wyjsc z zachwytu nad nim ;]
A ja wszędzie słyszałem, że Watchmen to ciekawa pozycja ;p Trailer mnie zainteresował, muszę sprawdzić.
Odnośnie Hellboya, zwiastun mi się spodobał, a 1 była niezła, więc 2 też muszę obejrzeć, wtedy wyrażę swoją opinię.
Co do Hellboy 2 to mi się osobiście bardzo podobała. Klimat taki jak z Labiryntu Fauna (też polecam), zaś cały film jest stanowczo mniej czarno-biały (nie tak jak jedynka, która mi się mniej podobała). Daje się również poczuc mocno schyłkowy charakter filmu (Hellboy 3 to zdecydowanie będzie koniec - vide proroctwo gnomiego władcy).Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Obejrzałem właśnie 'Into the wild' i jestem pod naprawdę dużym wrażeniem. Oparty na faktach (!) film opowiada o chłopaku, który po ukończeniu collegu porzuca wszystko i rusza na samotną podróż po Ameryce, której zwieńczeniem jest próba przeżycia na Alasce, w totalnej głuszy. Piekne zdjęcia, poruszająca muzyka Eddiego Veddera (Pearl Jam), ważne pytania dotyczące miejsca człowieka w społeczeństwie i świecie - wszystko to skłania do głębokiej refleksji. Polecam ;)
Świetny film, obejrzałem go już jakiś czas temu. Nikt mi nie powie, że Hollywood wydaje same gnioty :PCytat:
Zamieszczone przez Grogmir
to może mały ranking the best of 2009.
1. Bekarty Wojny
2. Watchmen
3. District 9
4. Moon
5. Gran Torino
6. 500 days of Summer
Świetny film :D taki inny polecam każdemu!Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Najlepsze:
1. Moon
2. Inglourious Basterds
3. Gran Torino
4. Curious Case of Benjamin Button
5. Frost/Nixon
6. Wrestler
To najlepsze z tych co miały premierę w 2009 w Polsce.
Największe rozczarowania:
1. District 9
2. Star Trek
3. Rec 2
Do tego przyznaje że 500 days of summer to chyba najlepsza "komedia romantyczna" jaką oglądałem.
Dosc mroczne i brutalne...moze cos z tego bedzie :evil: ;) :?:
http://www.youtube.com/watch?v=KSqL9ygB ... re=popular