-
Taki bug się pojawia jak się rekrutuje poza historyczną stolicą księżniczki. Przed Megasubmodem też tak było. jest ikonka księżniczki, ale rekrutuje odział.
Chyba ok było z tymi księżniczkami Bizancjum, rekrutowanymi w Gruzji na 2.0.
Jak grałem Bizancjum to rekrutowałem księżniczki w Tbilisi bodajże.
Sadam86
Mongołowie mają trebusze w kilku armiach inwazyjnych. Ale nowych nie zbudują.
-
Tak w poprzedniej wersji tak było, w 3.0 tak nie ma więc właśnie zaraportowałem żeby to sprawdzić:)
http://przeklej.org/file/5nZa3Q/Szybki.zapis.sav exar tu masz lin do save z Twojego submoda wgrałem brak machin, darmowe utrzymanie, nowi katafrakci i możni z oszczepami, gruzja bez jednostek bizancjum.
Ten błąd nie wywala gry.
-
Aj! no i widzicie, zapomniałem do opcji submoda na brak machin oblężniczych dodać zmieniony plik skryptu kampanii w którym usunąłem wszelkie machiny oblężnicze w pojawiających się armiach.:(
Co do tych księżniczek, to robi się coraz ciekawiej bo w sumie ja nic przy nich nie grzebałem i skoro działały dobrze w 2.0 to czemu w tej się skaszaniły. Narazie nie mam pojęcia.
-
Zabić się nie dam za te księżniczki, ale chyba było ok. Najwyżej po prostu nie wolno rekrutować księżniczek poza historyczną stolicą.
A tam kilka trebuszy u Mongołów to nie problem.
-
Mnie się submod nie podoba. Baaaardzo mało dostępne jednostki, to nie jest to co lubię. W dodatku te budynki (o zgrozo) wyglądają jakbyśmy byli cofnięci w rozwoju o jakieś 300lat wstecz. Pomysł z ujednoliceniem koszar bardzo mi się podoba(W sumie jedyny powód dla jakiego pobierałem jeszcze małą dostępność mogę jako tako przeboleć, ale te budynki to przesada). Jak mogę przywrócić wygląd budynków, oraz ogarnąć dostępność oddziałów wedle uznania?
-
Jeden trebusz w armii nie straszny, samobójcza szarża konnicy i niech się nomadzi martwią:) Księżniczki też nie są problemem ja mam je ze 30 tur i gra śmiga, po pierwszym zaskoczeniu oddziały rozwiązałem, księżniczkę ubiłem, ta sama sytuacja jest z wiedźmą dla Bizancjum w Tbilisi:)
EliminatorT a te sensacje z budynkami to dla kogo Bizancjum ma normalnie.
-
Mówię oczywiście o Polszy ;).
-
Pierwsze słyszę, żeby cokolwiek było zmieniane z grafikami budynków :eek:
-
W twoim submodzie ("czystym") nie, ale gdy pobrałem wersje "Romanoi 3.0" mam budynki, które sugerują między innymi, że Polacy zamiast klasztorów opactw itd... budują...cerkwie o.O.
-
Nieprawdę Waćpan piszesz, mam Romanoi 3.0 i mam kościoły w miastach i kaplice w zamkach. (Polska).
Żadnych cerkwi w Polsce nie było i nie ma.
Coś poplątałeś z instalacją najpewniej.