-
Cóż, teraz to wręcz świruje. Wypowiedzenie wojny bardzo często następuje w wyniku incydentów dyplomatycznych, a III Rzesza jak gra nią komp to w 40 już ma wojnę z ZSRR. Nie grałem po premierze więc nie wiem czy jest lepiej czy gorzej, ale komputer jest dośc agresywny.
-
Witam, mam takie pytanko odnośnie poziomu zorganizowania jednostek, mianowicie:
gram francją, buduję małą ententę, w 1938 mam wojnę z niemcami, początek wojny zorganizowanie mojej dywizji piechoty wynosi 40, wrogiej 50; natomiast po dwóch miesiącach moje zorganizowanie to nadal 40 a wrogie wzrasta do 100 !!!
Może mi ktoś powiedzieć jakim cudem dochodzi do takiej sytuacji i co ma na nią wpływ?
Przecież przez te 2 miesiące komputer nie mógł opracować całego drzewka doktryn wojennych a chyba tylko doktryny pozwalają zwiększyć zorganizowanie.
-
Jeszcze dowódcy, i bataliony wsparcia. :)
-
https://www.paradoxplaza.com/hearts-...3899-151844521
A więc mamy Jugosławię, Czechosłowację, Rumunię i Węgry!
-
Rumunia i Węgry! Czechosłowacja, to nawet nie ma się co łudzić, że długo się wytrwa. xD Jugosławia też ciekawa, na 100% kupię.
-
Super wiadomość! Cztery nowe nowe drzewka rozwoju dla tych krajów <3 Może dalibyśmy radę kiedyś pograć w większym gronie? :)
-
Strasznie jest bot upośledzony w tej grze, mam linie odwrotu, przesuwam część jednostek z mniej zagrożonego rejonu, na bardziej zagrożony, a bot mi z 70 dywizji, 20 ściąga tam gdzie jest bezpiecznie, gdzie mam front od Morza Czarnego do Bałtyku. Zamiast walczyć to ciągle strategiczne relokacje z jednej strony na drugą. Nie raz mi wyrwę we froncie robią, bo jednostka ucieka z miejsca gdzie mam np 10 dywizji ale już się łamią, a tu 2 się wycofują i organizacja im do 0 pada, bo się włącza relokalizacja strategiczna, jak temu przeciwdziałać?
Znowu grałem USA, to 100tyś ludzi poszło w piach, bo dałem 20 dywizjom rozkaz garnizonowania na wyspach i po wybuchu wojny zaczęli latać z jednej wyspy na drugą, a Japońcy dominowali na morzu, zatapiali konwoje.
-
Jeśli oddaje się AI kontrole nad czymkolwiek, to takie są efekty. Skrypty w tej grze działają jak działają i raczej kolejne DLC nic w tej materii nie zmienią.
-
Biedne te dlc, a gdzie Grecja czy Bułgaria ?
-
To DLC jest poświęcone sojusznikom Austriaka z wąsikiem, a zdaje się, że Grecja nie była sojusznikiem Hitlera :P