http://forum.totalwar.org.pl/showthr...Zwierzoludźmi Rany, jak można być tak niecierpliwym...
Wersja do druku
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...Zwierzoludźmi Rany, jak można być tak niecierpliwym...
Sorry, jestem ślepy.
Im to sie bardziej oplaca wydawac Dlc niz nowa gre :D
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Cóż należało się tego spodziewać nie dość że Sega to złodzieje to mamy tu jeszcze GW... szkoda że tak szybko po premierze wydają to DLC. Trzeba będzie czekać na jakąś promocję -66%, bo minikampania nie interesuję mnie w ogóle, a za samych Beastmanów 18€ nie zapłacę...
Ja tak samo...
Ja najpierw poczekam na informację co ta kampania nam da, ale też jestem negatywnie nastawiony, a posiadam wszystkie DLC do każdej części TW.
Zupełnie Was nie rozumiem, to DLC już zdążyłem zakupić :mrgreen:
No cóż ja się waham i to dość mocno. Mini kampania zdecyduje. Jakby odblokowywała do dry jeszcze LL (Borysa) dla ludzi w dużej to bym brał.
Widziałem gdzieś materiał opisujący roster zwierzaków i jest lipa. Jakieś koziołki i Minotaur są na 3 tirach: podstawowy najniższy broń zwykła, wyższy tier to odział ma tarcze lub broń dwuręczna i na na najwyższym ten sam oddział jest ubrany w zbrojach. Tak więc jednostek będzie malutko.
Ciekawe czy u osób które nie kupią tego dlc, zwierzaki też pojawią się na mapie kampanii, ale z okrojonym rosterem (*tak jak chaos)?
Prawdopodobnie nie, skoro to hordy.
Ja raczej obstawiam że będzie jak z Chaosem czyli frakcja będzie AI tyle że okrojona.
Ja z kolei w to szczerze wątpię. Choćby przez jedną zależność - przy opisie DLC Wojowników Chaosu było podane, które jednostki pojawią się w wersji bez DLC, a które w wersji z DLC. Myślę, że tutaj tego nie będzie i albo dostaniemy tak, że frakcji w ogóle nie będzie bez zakupu DLC, albo samo DLC będzie działać tylko jako unlocker.
Kurde, trochę sobie liczą za tego DLC, ale jak tu nie kupić swojej ulubionej (zaraz po Krasnoludach, Lizardmenach, Orkach i Tomb Kingach:D) frakcji w Warhammerze. Z drugiej strony wolałbym żeby wyszli w Race Packu zamiast razem z kampanią, która, na pierwszy rzut oka, szału nie robi.
Ta cena brzmi jak ponury żart, szkoda tylko że to na poważnie. Nie rozumiem, jak można zdzierać tyle kasy za takie DLC... Naprawdę CA się stacza coraz niżej.
Ciekawe ile będzie kosztowało DLC z leśnymi uszakami? Zakładając to,że przeciek co do frakcji w DLC jest prawdą, to ciekawi mnie co będzie w DLC o których nie było w przecieku- brakujące numery. Wiadomo,że będą to jakieś Lord packi, tylko jakie oddziały bohaterów, jednostki dodadzą- czy na przykład mogą dodać pozostałe zakony rycerskie dla imperium(jako pojedyncze jednostki). Na co stawiacie?
https://forums.totalwar.com/discussi...f-the-beastmen
Polecam przeczytać, z tekstu wynika że zwierzoludzie pojawią się w wielkiej kampanii nawet jeśli ktoś nie zakupił DLC z tym że nie będą grywalni.
Na razie wygląda na to że nowa mini kampania będzie na poziomie samouczka (1 rasa do gry)...
Niestety tak, chyba się pośpieszyłem z zakupem. Trzeba było sobie dać na wstrzymanie i kupić dopiero przy okazji promocji na steam...
Jakie prognozujecie Lord Packi? Ciekawi mnie jeszcze, jak rozwiążą problem fakcji w kolejnych DLC- zakładając,że info z przecieku są prawdziwe; jaki będzie rozkład wymienionych- w przecieku; frakcji na Campan Packi, a jaki na Race Packi. Co o tym myślicie? Jakie są wasze sugestie?
Prawdę mówiąc teraz wolę sobie tego nie wyobrażać.
1. Bo jak rostery będą tak nie pełne jak ten u zwierzaków, że od razu nachodzi myśl czy tego nie uzupełnią lord pakiem?
2. Mini kampania trochę większa od samouczka innych części, to wolałbym by było to rozbite na raso paka i mini kampanie (ceny tak po połowie). Tak bym mógł kupic to co mi pasuje, bez żalu, czy uczucia wydymania.
O ile to że nie kupię zwierzaków nie boli mnie tak bardzo, ale jak podobnie byłoby z leśnymi elfami czy szczurkami (to są moje ulubione rasy i je raczej i tak bym kupił)...
Chciałbym zauważyć, że między nowymi rasami-w DLC, są przerwy, nie zdziwiłbym się, gdyby to były miejsca na Lord Packi z brakującymi jednostkami, Lordami itd. do właśnie wydanej nowej nacji. No przynajmniej chciałbym żeby tak było. Jak wy sądzicie?
DLC do DLC, w cenzuralnych słowach może być ciężko wyrazić co sądzę o takim pomyśle, więc nawet nie będę próbował.
Ja przebiłem się przez 10 stron Q/A do tego dlc. Co cieszy większość komentarzy jest nie przychylna, głownie dotyczą:
- Braku 3 unikatowych jednostek rasy.
a) Część wyrażała jednak zrozumienie dla trudności i nadzieje że po premierze mrocznych elfów uzupełnią ten roster o harpie.
b) Dużą krytykę i obawy że skoro w jednej z najmniejszych armii (ras) w świecie młotka wycieli unikalne jednostki, to jak będą wyglądać następne dlc.
- Mini kampanii:
a) że sam pomysł tylko 1 rasy do gry jest głupi, bo mini kampanie głównie ludzie grali na multi: w trybie łeb w łeb lub po naszemu przeciw sobie.
b) Borysie i Middenland - co by go dodać dodać do tej mini kampanii, a najlepiej też do głównej + 2 dodatkowe (chociaż reskiny) jednostki dla Middenlandu.
- Ceny.
Nadzieje że jakoś ruszy to CA mam nikłe, ale zawsze może się powtórzyć sytuacja (choć to mało prawdopodobne) z sprzeciwem o płatny chaos.
Co do jednostek to mam nadzieję, że po premierze Mrocznych Elfów dadzą Harpie do Zwierzoludzi też, na Gorgony i Dżaberslytów nawet nie ma co liczyć idąc tym tropem.
A co do minikampanii to lepiej byłoby dać do niej Borysa z Middenlandem jako grywalnych z specjalnie misjami na ekwipunek.
Na ultima.pl jest trochę taniej - 63 zł. Zdecydowałem się właśnie na zakup. Podzielę się wrażeniami w okolicach premiery czy warto było wydać na to kasę.
Ja bym się jednak nie obraził -DLC do DLC; w końcu jeśli mają dawać LL to do istniejących ras, a nie tych co jeszcze nie wydali, więc i tak będzie DLC do DLC. Poza tym niech w końcu uzupełnią wszystkie frakcje- chociaż pojedynczymi, jednostkami. Zastanawia mnie co innego, czemu tak mało ludzkich frakcji w starym świecie-jeśli potwierdzą się info. z przecieku; będziemy mieli dwie frakcje chaosu, dwie truposzy i zakładając,że Bretonia wyjdzie; tylko dwie ludzkie.
Zamiast płacić za DLC do DLC wolałbym, żeby uzupełnili roostery przy okazji większych rozszerzeń, bo w sumie i tak każdemu powinni coś dorzucić w przypadku dużego dodatku.
W tych przeciekach było coś o Tomb Kingach może, bo coś mi świta, ale w tym wieku to już pamięć nie ta:D?
A tak w ogóle, zastanawia mnie jak wyglądać będzie granie głównej kampanii Leśnymi Elfami (zakładając, że wyjdą). Z tego co się orientuję to nie opuszczają one swojego lasu, a do tego za bardzo w głąb też chyba nie mogą się pchać. W Athel Loren nie da rady upchnąć więcej niż jednej prowincji, więc widzę ich raczej tylko w jakiejś mini kampanii i multi.
Athel Loren to największe skupisko leśnych elfów, ale przecież nie jedyne. W Bretonni chyba jeszcze siedzą w jakimś lesie i w kilku na terenie Imperium.
To prawda, ale w Warhammer TW jakby nie było nie ma wiele lasów w Imperium i w Bretonnii, które można byłoby zamienić na nowe prowincje. Tutaj jak dla mnie jest pies pogrzebany.
Cena DLC mnie zbulwersowała :O.
Tym bardziej bo przeglądając te DLC widzę, że coraz bardziej robione są po łebkach.
Gdzie się podziały czasy takich DLC jak RoS czy Ikko-Ikki pack :(?
Jak dla mnie, w Romku 2 i Attyli większość DLC była spoko, zarówno kampanie (zwłaszcza ta Scypiona i Belizariusza), jak i dodatkowe kraje. Pozostaje mieć nadzieję, ze Warhammer ma po prostu zły start i później będzie ok.
Albo że jest to test, ile ludzie mogą zapłacić za tak niewiele(według mnie to dlc daje dużo mniej niż te z poprzednich gier).Cytat:
Pozostaje mieć nadzieję, ze Warhammer ma po prostu zły start i później będzie ok.
Co do oceny DLC, chyba lepiej poczekać na Race Packi i Lord Packi, wtedy można będzie całość ich warhammerowskiej polityki ocenić. Teraz mamy tylko jedną kampanie- z (prawdopodobnie) jedną grywalną frakcją; i trudno jest ocenić ich politykę wydawniczą. Miejmy tylko nadzieję, że Race i Lord Packi to nie będzie skok na kasę i będą miały ciekawą i obszerną treść.
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...e_Content_Blog
Zgodnie z powyższą rozpiską na pierwszy ogień dali "campaign packa",co by nie mówić zawartość zgadza się z podanymi wcześniej założeniami...Szkoda tylko że jak już się na to zdecydowali to nie zrobili tej kampanii porządnie.
To co jest dla mnie jednak najgorsze (poza samą koncepcją tego "samouczka") w tej mini kampanii jest to że nie daje ona nic dla już istniejących ras w grze. Bo mogli w nią zachęcić też wielbicieli Imperium np. Nowym LL Borysem i np. 1-2 nowymi jednostkami.
FLC traktuje tu jako coś całkowicie osobnego.
Zobaczymy, czy nie będzie- jednostek LL; w Lord Packach i Race Pakach.
Może jednak dadzą Wulfharta- jak pisał Arroyo. No dzisiaj mają przyjść nowe info. o futrzakach.