Mogliby dodać czołg 7TP :mrgreen:
Wersja do druku
Mogliby dodać czołg 7TP :mrgreen:
Bedzie w drzewku europejskim . Gdzies mi sie obilo o uszy, ze Polskie czolgi beda do 5 tiera.
Doszedlem do 5 tieru na niemieckim drzewku - pz III/IV bodajze. Przyjemna gierka ale skad ten fame :roll: ?
Bo doszedłeś dopiero do słabego czołgu :P
No cóż, każdy ma jakieś gusta, widocznie tobie nie podchodzi ta gra aż tak.
Doszedłem do Black Prince'a, GE-NIAL-NY czołg. W ogóle cała seria Churchilli jest świetna. Wydawałoby się, że ta pukałeczka którą strzela się na tych czołgach, na 7 tier nie jest wystarczająca. Nic bardziej mylnego, spokojnie wystarcza ( gorzej jak z ósemkami przychodzi walczyć ). Na klacie stal - nie raz lemmingi po 4-5 do mnie walą i żaden nie wpadnie na pomysł żeby oflankować ( głównie 5-6 tiery, ale 7 też głupieją dosyć często ). Wczoraj zdobyłem drugiego Kolobanova na nim. Oczywiście jest bardzo wolny - 21 kmh na prostej, czasami to boli. Wyżej chyba jednak nie będę szedł, bo niezbyt mi się podobają parametry następnych tierów.
Idź w nie dalej Marat. Też jestem obecnie przy Black Prince. X tier Brytoli (FV 215) mają wyposażyć w armatę 183 mm i przenieść do linii niszczycieli. W zamian za to dostanie się inny czołg ciężki na X tierze. Jako, że niszczyciele i artyleria brytyjska wchodzą w 8.4 to tak do lutego/marca mamy czas ;) 8.3 zapowiedziane na styczeń (chińskie czołgi).
Skończyła mi się akurat premka, a czołgami które mi nie przypadły do gustu gram tylko do pierwszej wygranej dnia, a co za tym idzie grind postępuje dosyć żmudnie ( zwłaszcza na tych wysokich tierach ). Raczej nie zdążyłbym do tego 10 tiera dojść.
Gra ktoś jeszcze :D ?
No ba, na dniach wychodzą chińskie czołgi ;)
Zabawna ta linia amerykańskich ciężkich czołgów, przypakowana trochę ;)
Jeszcze 5000 expa i będe miał Tygrysa ;)
Witam z jakiś miesiąc temu kupiłem E75. Wiadomo, początek stock było ciężko, ale ogarniał. Po zamontowaniu gąsienic, silnika i 128mm myślałem, że mogę bezkarnie jechać na "pałę", ale szybko się przekonałem że nie. Byłem dość zdziwiony bo czytając opinię o tym czołgu myślałem że jest niezniszczalny, a praktycznie każdy pocisk wchodził niemal zawsze. Okazało się, że źle kątowałem pancerz. Teraz to bajka :D większość pojedynków 1vs1 z IX i VIII nie tracę więcej niż 400HP jedyne czego się boję to X i IX tdki i X czołgi. Miałem na Himmelsdorfie sytuację, że stanąłem na ulicy przy tym peronie i zablokowałem M103 i 2x IS3 z palcem w nosie. Mój rekord to 56k kredytów i 1000xp za porażkę żądając 6500dmg! Czołg marzenie :D teraz mozolnie zbieram xp i kasę na e100
...żeby się totalnie rozczarować po przyjemnym czołgu :lol:Cytat:
teraz mozolnie zbieram xp i kasę na e100...
A jakie perki polcecacie np do tygrysa? Albo do m6 - w sensie skille dla załogi. Myślałem, żeby 6 zmysł sobie wziąć
Dla dowódcy na pewno sixth sense, to jest obowiązek dla prawie każdego czołgu.
Reszta zależnie od preferencji. Nie warto dawać kamuflażu jak pierwszego perka, bo bazowe camo tygrysa jest niskie i za dużo skill nie da.
Ja bym dał:
Gunner - Snap shot
Loader - Safe Stowage
Driver - Preventative Maintenance
Radio Operator - Situational Awareness
Jako drugi skill mógłbyś dać wszystkim np naprawę.
A ja bym dał naprawę na pierwszy ( oczywiście dla dowódcy Six Sense ), dalej zazwyczaj daje BiA. Tam gdzie naprawy nie dałem, to jak mi gąski zerwą to stoję jak ten paź i we mnie walą, czasem jakiś szczurek po gąskach i dupa blada. Jedynie na T34 USA dałem jakieś perki do ogólnie pojetej mobilności.
Dałem Szósty zmysł dla dowódcy,
Wyznaczony cel dla celowniczego
Hamowanie sprzegłem dla kierowcy mechanika
Radiooperator - rozenaznanie w sytuacji
Ładowniczy - bezpieczne magazynowanie
Grał/a ktoś tygrysem? Jakieś porady prosiłbym - ja staram się nim z tyłu trzymać i z dystansu walić, te wszystkie śmieszne prototypy mają od niego dużo lepszy pancerz :cry:
Tygrys H (jak większość niemców) to trudny czołg. Trzeba zająć dobrą pozycję i snajpić. Dobra celność i RoF potrafią zdziałać cuda na duże dystanse. No i nigdy nie można zapomnieć o kontowaniu, to jest absolutna podstawa.
Osobiście, to właśnie na tygrysie ustanowiłem swój rekord expa w jednej bitwie. 1510. Niby niewiele, ale dla mnie to było spore osiągnięcie.
Mój rekord jest na VK 3601 - 1750 i 7 rozbitych czołgów. Bardzo fajny pojazd, n i to med, ni to heavy a przywalić umie i jak trzeba - po upkach silnika to i szybko jechać. ;)
No właśnie to tak średnio ogarniam :DCytat:
No i nigdy nie można zapomnieć o kontowaniu, to jest absolutna podstawa.
Kontowanie polega na ustawieniu się frontem pojazdu pod kątem 70' do przeciwnika. Potrafi to znacząco (nawet 3krotnie) "pogrubić" pancerz.
http://www.youtube.com/watch?v=WU31GuNIMps
Gdy gramy czołgiem wyposażonym w wieżę umieszczoną z tyłu kadłuba (ale także w zależności od sytuacji w normalnych) stosujemy tzw. sidescraping. Polega na przyczepieniu się frontem czołgu do jakiegoś obiektu aby móc zasłonić przód i wysunięcie części bocznej kadłuba wraz z wieżą. Trafiające pociski powinny zsuwać się po kadłubie.
http://wotarmory.files.wordpress.com...pg?w=549&h=321
Pamiętam jedną bitwę Panterą II na porcie. Chowałem się za hangarem i trzymałem w szachu ISa-3 oraz VK4501A. Nic nie mogli mi zrobić oprócz zrywania tracków lub dingowania. Ja tylko wystawiałem za róg kawałek przodu pod wielkim kątem a oni strzelali jak pałągi. Jeśli nie zerwali tracka, to wyjeżdżam i gong w przednia płytę ISa-3 za 240.
Broniłem się tak dobre kilka minut dopóki mój team nie przegrał i nie zajechali mnie od tyłu.
Swoją drogą, ten szczupak ISa-3 jest wspaniałym celem. Cwaniak myśli, że ma dobry pancerz... I bum, raz za razem przebicie w policzki. Wspaniałe uczucie. :D
tak se pykam znowu ostatnio i mam pytanko do bardziej doświadczonych
wziąłem se skilla na dowódce szósty zmysł na moim VK(jak tak se myślę teraz to nie wiem w sumie po co ;) ) i ni chuja nie wiem w jaki sposób mi to pokazuje kiedy jestem wykryty coś tam wygoglowałem o jakiejś żarówce ale coś nie widzę takowej
A masz na 100%? Jak nie to ci się nic nie zapali. Powściągnij swe słownictwo tak btw.
nooo jeszcze nie ;) dzięki
ok ok :oops:Cytat:
Zamieszczone przez Marat
http://imageshack.us/photo/my-images/545/shot022j.jpg/ co znaczy domek koło tego czarnucha kierowcy na moim m6?
Tzn ze cale doswiadczenie z nastepnej bitwy idie wlasnie na niego.Co bitwe ten"domek" bedzie sie zmienial na innego czogliste tak dlugo jak bedziesz mial ustawione na elitarnym czolgu tzw"przyspieszine szkolenie".Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
[quote=Memnon[pl]]Tzn ze cale doswiadczenie z nastepnej bitwy idie wlasnie na niego.Co bitwe ten"domek" bedzie sie zmienial na innego czogliste tak dlugo jak bedziesz mial ustawione na elitarnym czolgu tzw"przyspieszine szkolenie".[/quote:3dkvqxas]Cytat:
Zamieszczone przez "odi.profanum":3dkvqxas
Nie.
Ten "domek" oznacza, że dany członek załogi dostaje podwójne doświadczenie za bitwę. Reszta załogi dostaje normalnie.
I to się nie zmienia co bitwę, tylko zawsze ma to załogant z najmniejszym doświadczeniem, więc zmieni się dopiero jak tam któregoś przegoni.
Fajnie mozna nabijac kase tygrysem, shermanem lee i pz 3 teraz - weekend afrykanski jest
aż nie mogłem uwierzyć jak to zobaczyłem ;)
http://img26.imageshack.us/img26/4181/shot002sc.jpg
Haha :D
A mam pytanie do Was. Posiada ktoś może Jagdpanther II, a jak tak, to czy to jest styl gry zbliżony do StuGa? Bo brakuje mi 2mln i zastanawiam się czy kupić tego TD czy zbierać na E100 :D
Masz odblokowanego E-100 i tego nie wiesz? Żaden inny czołg nie jest jak Stug. Na nim możesz stać w krzaku 51m od wroga i Cie nie wykryje...Cytat:
Zamieszczone przez radoxx4
Do tego na swoim tierze przybija praktycznie wszystko.
Stug jest nawet trochę OP moim zdaniem. Jego największym minusem jest mała ilość pestek.
A ja Panterą 1 jeździłem ostatnio. W sumie mam ją już wymaksowaną ale to ostatnie, bardzo długie działo jest paskudne, bardzo mały dmg i nieco lepsza przebijalność. W ogóle to Pantera powinna mieć sporego buffa w tej grze bo jest zdecydowanie za słaba, chociaż i tak w sumie lepsza od tigera :cry:
Pytając o styl gry a'la StuG chodziło mi o mobilnoś, czy to muł jak Ferdi. Drzewko niemieckich TD zatrzymało się u mnie na.Jgpantherce, i zastanawiam się nad jej kupnem bo do e100 mi się nie pali jakoś szczególnie xd
JPanther 2 jest zwrotny i szybki ( w porównaniu do Ferdka ), za cenę słąbego pancerza. Inaczej nie byłoby sensu dodawać czołg o tych samych parametrach.
Chyba ją jednak kupie. Ciekawe połączenie mobilność i szybkość oraz kopniak ze 128 :D
jbc to jest kod na premkę 1-dniową na stronie wota ;)
Gracie chłopy jeszcze w tego wota bo cisza? Btw do King TIgera doszedłem. Fajny pojazd,
swego czasu grałem, ale po pewnej aktualizacji gdy każdemu skasowali exp oraz pojazdy które posiadał, do tego przestali wręczać darmowe złoto zrezygnowałem
pewnie że gramy ;) jak jest czas i co ciekawe ja również do TK właśnie doszedłem fajna maszyna aczkolwiek jeszcze nie ulepszona więc nie znam jego pełnych możliwości :D
ma ktoś z orgowiczów leosia? fajniejszy się zrobił po upgradzie?
@aztec
czyżbyś mówił o końcu bety wota?