Ok, no trudno...szkoda, że jestem zielony z photoshopa to bym pomógł :(
Wersja do druku
Ok, no trudno...szkoda, że jestem zielony z photoshopa to bym pomógł :(
W czymś innym jesteś dobry? :)
Witam, czy ktoś z was ma problem z teksturami oficera z polskiej późnej piechoty liniowej i kawalerii. Po przybliżeniu lub oddaleniu wygląd się zmienia w sposób, że tekstury obracaja się o 180 stopni i przód jest z tyłu a tył z przodu. Problem pojawił się po wgraniu moda w wersji EW 2 0.61
tak, np w tłumaczeniu tekstów ENG - PL, PL - ENGCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
trochę umiem gawaric pa ruski :P
lvcas, najwidoczniej jest to problem z glossami. Da się poprawić.
Gaius, zarejestruj się na www.europeanwars.fora.pl i napisz mi PW :)
mam nieśmiałą nadzieję że mod jeszcze się rozwija?bo zapanowała cisza :(
Po prostu mam teraz ciężką sesję na studiach. :)
dla mnie mod świetny thnx :D
Cześć.
Jestem nowy na tym forum. Od niedawna gram w ETW. Widziałem też European Wars mod i jestem pod wielkim wrażeniem.
Mam do was dwa pytania.
1. Czy poradnik do obróbki jednostek w 3dmaxie dla Rome TW ma zastosowanie do Empire? A jeśli nie to jakie są różnice w modowaniu jednostek.
2. Skąd bierzecie te piękne tekstury do mundurów? Czy sami robicie je w Photoshopie? Jeśli tak to naprawdę chylę czoła. Bo obrazy czy ilustracje z książek mogą być tylko wskazówkami co nie??
W sumie mam teraz trochę czasu więc może pobawiłbym się w 3dmax gdybym tylko wiedział coś więcej.
pozdrawiam
daadz, miło mi :)
Witam. Cieszę się że mod się podoba. :)Cytat:
Zamieszczone przez culevrine
1. Poradnik do RTW nie pasuje do ETW niestety.
2. Robię bądź przerabiam istniejące w Photoshopie.
Źródeł mam sporo - od obrazków z epoki, po współczesne nam z książek o mundurach, które są w miarę wiarygodne - kilka wydawnictw, kolekcje kartek, strony internetowe o mundurach. :)
Przy preview Prus wypisałem przykładowe źródła: viewtopic.php?f=192&t=3488
Hej !
1. Ściągnąłem PackFileManagera i DBeditor z TWC, ale przy otwarciu pliku .exe pojawia się komunikat, że "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana". Używam Windowsa XP. Ciekawe czy to problem, że nie mam Framework 2.0 ? Czy da się jakoś obejść ten problem?
2. Gdzie można sprawdzić wersję ETW ? i co to jest vanilla :) (znaczy wiem , że podstawowa wersja gry ale skąd się to wzięło)
3. Rozumiem, że European Wars 0.6 jest tylko na wersję angielską i jak się da na polską wersję to się mieszają teksty, a który
numer wersji działa z polskimi napisami?
4. Czytałem różne wypowiedzi na forum i zrozumiałem, że nie da się zmienić wyglądu jednostek, a jedynie ich barwy. Czy to prawda?
Czy nie można do już istniejących modeli nic dodawać, doklejać ? np. z innych jednostek ETW?
Jak dobrze pójdzie to na wakację reaktywacja moda i 0.7 8-)
Świetna wiadomość.
Co z jednostkami z OERM? Właśnie wyszła wersja 1.3 moda. Dodacie je? Jesli Was interesuje to w modzie Pirates Über Alles ktos zrobił dla Rosji 6 rodzajów kozaków- dońscy, kubańscy, jaiccy, tereccy itd, wyglądaja bardzo realistycznie:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=348458
Natomiast w AUM zrobili animacje strelców- muszkiety + berdysze do walki wręcz- coprawda nie jest w 100% dopracowana i czasami jakis berdysz zawiśnie w powietrzu. Warto by dodac te rzeczy jeśli twórcy sie godzą.
Byłaby to raczej ostateczna wersja moda więc dodałbym wszelkie interesujące mody i minimody 8-)
Im więcej ich polecisz tym lepiej, bo ostatnio nie zaglądam na twc i nie jestem na czasie ;)
mam problem z odpaleniem EW2 o.61v gdy włanczam to wywala mnie do pulpitu i pisze ze Program Empiere total war przestał działac
Nie wiem, bo sam dawno nie grałem, ale chyba już się nie da grać na tym patchu (ktoś na twc tak mówił) :?:
Salvo masz linka do v0.6?
Wersja ostateczna planowana jest na koniec 2010. Pod NTW nie powstanie EW, ponieważ gra nie wymaga wielkich zmian a inne mody wystarczą. Zobaczymy co będzie dawał Szogun 2. Czy będzie możliwe zrobienie na nim innej epoki.
Niestety ta wersja nie działa z najnowszym patchem.Cytat:
Zamieszczone przez culevrine
Raczej tak, ale można indywidualnie bawić się w plikach. :)Cytat:
3. Rozumiem, że European Wars 0.6 jest tylko na wersję angielską i jak się da na polską wersję to się mieszają teksty, a który
numer wersji działa z polskimi napisami?
Kiedyś nie można było, ale jest już konwerter (od fanów, bo CA nas oszukali) i wygląd można też zmieniać. :)Cytat:
4. Czytałem różne wypowiedzi na forum i zrozumiałem, że nie da się zmienić wyglądu jednostek, a jedynie ich barwy. Czy to prawda?
Czy nie można do już istniejących modeli nic dodawać, doklejać ? np. z innych jednostek ETW?
Witam.Mam problem wgrałem to no włącza się ekran o prawach autorskich empire no normalnie jak zwykle i wtedy gdy powina być reklamówka "Sega" to wywala biały ekran i błąd typu nie wysyłaj. Wersja 0.61.
Ta wersja nie działa z najnowszym patchem. Po sesji na studiach pojawi się nowsza wersja.
witam, gdzie mozna sciagnac najnowsza wersje ew2? jest to 0,6? i czy rozni sie czyms od tej z poczatku roku, nie wiem czy oplaca sie sciagac. :) I mam jeszcze pytanie w jaki sposob moze zmienic liczebnosc wojsk w oddziale? trzeba do tego jakis specjalny program? muglby mi to ktos wytlumaczyc krok po kroku. z gory dzieki:) pozdro.:)
Można ściągnąć w pierwszym poscie, jednak na próżno bo nie działa z patchem. :) Musimy ją zaktualizować latem i dopiero podać nowy link.Cytat:
Zamieszczone przez ernestohost5
Prace nad modem potrwaja jeszcze troche, wiec czy nie możnaby udostępnić pojedyńczych jednostek, lub całych roosterów jakis wybranych frakcji? Najbardziej zależałoby mi na jednostkach polskich oraz państw sąsiednich.
Te które mamy gotowe są w ostatniej wersji moda.
Czy ostatnia wersja moda jest kompatybilna z najnowszym patchem?
Niestety nie jest. W lipcu/sierpniu spróbujemy wydac kolejną.
A ja mam takie pytanie.Ściągnąłem sobie wersje 0.5 i chciałbym ją sobie zainstalować lecz ja mam Windows 7 i nie wiem gdzie mam wkleić ten plik user.empire_script.txt ponieważ u mnie nie ma tych katalogów co są podane w instrukcji.I mam jeszcze jedno pytanie czy 0.5 pójdzie na grze bez patch-a?A jeżeli nie to jaki to ma być patch bo ja już nie wiem :roll:
Niestety nie mamy aktualnie wersji która pójdzie z nowym patchem, a się zastanawiam która z poprzednich działa bez patcha. Na pewno 0.4 by ci poszło, a 0.5 nie jestem pewny. :) Tylko problem że chyba tych starszych wersji moda już nie mamy. :)
Aha ok dzięki a 0.5 to na jakim patchu pójdzie??
Witam ze sie tak wtrace mam EW OSTATNIE WYDANIE 6.0 i mi wszystko dziala zadnych problemow i mam najnowszego pachta ???? nie wiem dlaczego innym nie smiga ,pozdrawiam
Nie jestem pewny teraz. Nie wiem gdzie to sprawdzić, bo 1 posta tu i na TWC edytujemy jak pojawia się nowa wersja. Nie mam nawet 0.5 i nie pamietam posta pod jaki patch był...Cytat:
Zamieszczone przez Niko1295
Może ktoś kto ma nadal tą wersję będzie znał odpowiedź.
Cytat:
Zamieszczone przez marchlew
O kurcze, sam jestem zdziwiony. Może takich osób znajdzie się więcej?
tak,mi też smiga że hej..nawet mam wrażenie że ten patch FAKTYCZNIE polepszył AI i BI.mam wersje 1.5 build 1332,21992(lewy dolny róg) wersja moda 0.61
Fajnie. Cieszę się że znajduje się pewna liczba osób którym modzik jeszcze śmiga. ;)
czy pracujecie jeszcze nad tym modem (obecnie gram w ntw ale zapewne powrócę do ew2)
Witam, w moim przypadku European Wars v0.61 też ładnie śmiga tylko mam pomieszany polski z angielskim, ale to jest chyba pozostałość Darthmoda, którego odinstalowałem :(
Jeśli ktoś wie czy istnieje możliwość przywrócenia w całości j.polskiego bez reinstalki empire'a niech piszę z góry dzięx :)
EW2 odpalam przez mod managera i nie mam nigdzie wrzuconych skryptów EW tylko sam plik daty do folderu Empire
EW też ci miesza język. Ono ma w sobie Darthmoda.
Zrobiłem reinstalkę Empire i odpaliłem EW 2 i język w 100% polski, wszystko pięknie ładnie tylko nie wyświetla mi nazw jednostek dodanych przez moda, ale to już nie taki problem :lol:
Ten problem mają wszyscy bo póki co nazwy jednostek nie zostały jeszcze dodane
Witam. Może się wam to wydać głupie ale jak uruchomić tego moda ? ;/ Wypakowałem tam gdzie trzeba, włączam mod managera, wchodze tam gdzie mam Empire klikam na Mod Packs (ew2.pack) naciskam launch chce sie uruchomić po czym wyskakuje błąd. Pomoże ktoś ?