skośnookie wszystkie takie same, jakoś kojarza mi sie z malymi dziewczynkami :?
Wersja do druku
skośnookie wszystkie takie same, jakoś kojarza mi sie z malymi dziewczynkami :?
Eeech Hiszpanki to sa namietne diablice ;)
Odnoszę dokładnie to samo wrażenie.Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Jak już mówiłem, te ich subtelne rysy są zasługą specyficznych metod tapetowania facjaty.Cytat:
a subtelne rysy twarzy Japonek,
http://www.chinasmack.com/wp-content...-makeup-01.jpg
http://www.chinasmack.com/wp-content...-makeup-21.jpg
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:-...ytruth.jpg&t=1
http://3.bp.blogspot.com/_YVnY-lme3_...+and+after.jpg
http://i.pinger.pl/pgr337/dee90e2300..._makeup_12.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_mmBw3uzPnJ..._makeup_01.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_mmBw3uzPnJ..._makeup_01.jpg
http://makeupartistinpink.files.word...8/desmunar.jpg
Przykładów jest więcej, ale chyba już pokazałem, o co mi chodzi :).
Mi ze skośnookich podoba się jedna celebrytka:
http://hotandnerdy.files.wordpress.c...y-liu-main.jpg
Lucy Liu
To nadal nie jest uzasadnienie uwielbiania tej nudy.Cytat:
Oczywiście, że polskie dzieuchy są najlepsze. Jak idę przez centrum mojego miasta, to głowa lata mi na wszystkie strony.
Dlaczego nudy? Polki mają wiele walorów do zaoferowania. Mamy jedne z najładniejszych kobiet w Europie.
Jest to niezaprzeczalny fakt. Uważam, że Polska może pochwalić się świetnymi brunetkami, ale to moja opinia.
Skoro Rapsod ciebie Polki nie kręcą, to jakie kobiety?
Czik ma zupełną rację co do tapety owych pań. W roli ścisłości każda z nich ma na twarzy kolejno bazę silikonową, podkład, korektor, puder, cienie, kredkę, tusz a na koniec róż lub bronzer. Tak samo jest z gwiazdkami z czerwonego dywanu. A co do prezentowanej Lucy Liu, jej wygląd to zasługa nie tylko makijażu, ale i Photoshopa :)
Nie wszystkimi :). Raczej tymi starszymi.Cytat:
Tak samo jest z gwiazdkami z czerwonego dywanu.
Doprawdy każda :?: :) Mnie się wydaje, że wśród azjatek też znajdują się kobiety posiadające piękno naturalne. Podobnie u nas w Polsce: są kobiety, których ,,uroda" opiera się w znacznym stopniu na makijażu, ale są też takie które makijażem podkreślają urodę, nie zastępując jej nim ;)Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Już napisałem dlaczego:Cytat:
Dlaczego nudy?
- brak wyróżników
- wciąż te same kolory: karnacja, kolor włosów, itd.
- ten sam styl (przez pewną imigrantkę w Polsce nazwany ,,robieniem siebie na dziewczynkę")
- ten sam ubiór (pomijając studentki studiów humanistycznych zbyt męski)
- schizofrenia między spolegliwością a feminizmem
A to już totalne pustosłowie wynikające z klapek na oczach lub kompletnej nieznajomości kobiet z innych ras i odmian rasowych. Ewentualnie ze znajomości innych kobiet z dowcipów, na przykład, słynne ostatnio o Niemkach.Cytat:
Polki mają wiele walorów do zaoferowania. Mamy jedne z najładniejszych kobiet w Europie.
Jest to niezaprzeczalny fakt.
I przestańcie w końcu zawężać Azję do Japonii i Korei. Tyle się naprodukowałem i nadal to samo.
swoją drogą to Azjatki są chyba bardziej 'jednokolorowe' ;)
ale dość już! wrzucać zdjęcia!
...ale widać rzadko kto czyta lub ogląda porządnie. W czym podobne są do siebie, występujące w temacie: Kurdyjki, Ormianki, Kazaszki, Bułgarki Nadwołżańskie, Hinduski i Japonki?Cytat:
swoją drogą to Azjatki są chyba bardziej 'jednokolorowe' ;)
kolor włosów..? oczu?Cytat:
...ale widać rzadko kto czyta lub ogląda porządnie. W czym podobne są do siebie, występujące w temacie: Kurdyjki, Ormianki, Kazaszki, Bułgarki Nadwołżańskie, Hinduski i Japonki?
Rozróżniasz mało kolorów. :p Kazaszki śmieją się, gdy nazywam czyjeś włosy lub oczy czarnymi. One uważają występujące u siebie za ciemnobrązowe.
heh moze na Rapsoda nie leca nasze polskie dupeczki i sobie odbija :mrgreen:
W chwili obecnej uwaga Polek byłaby dla mnie wręcz szkodliwa. ;)
Najlepsze są Polki, i widzę że jest tu parę osób tak samo twierdzących. A Azjatki owszem są ładne ale duża część z nich jest po tapetowana i dla mnie wyglądają jak emo i w dodatku jakby były, no w sumie większość jest, fankami Tokio Hotel :lol:
Niestety tą co wstawił Mariooooo to jakaś porażka, rozumiem ze dziewczyny chcą się podobać, że się malują, nakładają na siebie makijaż i te inne coś... ale ta dziewczyna wygląda jak by tydzień u pana władka w warsztacie blacharskim spędziła na klepaniu i nakładaniu szpachli.
Ogólnie żeby wyrobić sobie gust trzeba zobaczyć sporo kobiet różnych narodowości, a tutaj drogi są dwie: albo ktoś dużo podróżuje i naoglądał się sporo w innych krajach, albo ktoś studiuje na popularnej/dużej uczelni i przygląda się studentkom z Erasmusa :). Stąd wyraźna prawidłowość, że osoby w wieku nastoletnim - tzn przed studiami - mówią w samych superlatywach o Polkach. Coś nie widzę zbyt wielu osób z nieco starszej grupy wiekowej twierdzących, że "Polki i tak najlepsze" ;) .Cytat:
Zamieszczone przez Knecht
Ja tam byłem parę razy po za granicami i twierdzę, że Polki i ogólnie kobiety ze wschodu Europy najładniejsze.
kizi ma fajną na avatarze :)
http://www.adrants.com/images/eva_me...lvin_klein.jpg
Wolę latinoi niż japan-pedophilie. :mrgreen:
Exar wiesz coś więcej nt Twojej Pani?
Co powiecie o naszej najnowszej miss polonia? Wg mnie choć takie konkursy to kwestia gustu, to wg mnie wybór akurat tej kandydatki to jakieś nieporozumienie... :?
Mam bardzo niską opinię o konkursach miss, rankingach czasopism i wszelkich tego typu rzeczach - czasami takie pasztety się tam trafiają, że aż szkoda oglądać.
Co rozumiesz pod tym pojęciem? Chodzi ci o unikatowość np. stroju, makijażu?Cytat:
Zamieszczone przez Rapsod
Jaka moda taki styl. Kobiety przynależące do innych grup kulturowych, też mają własnąCytat:
modę i jakbyś mieszkał między nimi 20 lat, to też by ci się wydawało, że mają ten sam styl.
A jaką masz pewność, że kobiety, które tobie się podobają nie mają tego?Cytat:
Liczyłem na taką odpwoiedź twojej strony, domyślałem się, że zwrócisz uwagę na posługiwanie się stereotypami. Ale ja nie biorę swych opinii z powietrza, a tym bardziej z dowcipów. Po prostu tak uważam. Obok Polek w elicie europejskiej stawiam również Hiszpanki oraz Włoszki.Cytat:
A propos, Rapsodzie napisałem, że Polski to jedne z najładnieszych kobiet w Europie, a nie, że są najładniejsze na świecie.
To jest jednak różnica.
Co do naszej Miss to i tak nasze babsko było ładniejsze. A te pytania do kandydatek to już całkowita porażka...
"Co oznacza skrót CBA"
i genialna odpowiedź pani:
"Centralne biuro śledcze"
:DMegan Fox :PCytat:
Zamieszczone przez Mariooooo
A gdzie miałeś okazję naoglądać się tak Hiszpanek i Włoszek?Cytat:
Liczyłem na taką odpwoiedź twojej strony, domyślałem się, że zwrócisz uwagę na posługiwanie się stereotypami. Ale ja nie biorę swych opinii z powietrza, a tym bardziej z dowcipów. Po prostu tak uważam. Obok Polek w elicie europejskiej stawiam również Hiszpanki oraz Włoszki.
A propos, Rapsodzie napisałem, że Polski to jedne z najładnieszych kobiet w Europie, a nie, że są najładniejsze na świecie.
To jest jednak różnica.
Poza tym... Na jakiej podstawie twierdzisz, że polki są ładniejsze od Portugalek, Szwedek, Norweżek, Greczynek, Chorwatek, Węgierek, Serbek, Szwajcarek, Belgijek itp?
Polki, przynajmniej w młodym wieku, to albo glaniary i inne babochłopy, które mają w sobie mniej kobiecości niż Eric Butterbean, albo po prostu plastiki. Bardzo niewielki jest procent kobiet z klasą, które potrafią się dobrze ubrać... I o siebie zadbać. Badania higieny Polek:
-1/3 w ogóle nie widzi potrzeby żadnej depilacji
-tylko 24% codziennie myje włosy (WTF?!), a 14% myje raz w tygodniu albo rzadziej (W-T-F?!)
-17% Polek nie widzi potrzeby kąpać się codziennie, 2% nie widzi potrzeby kąpieli całego ciała W OGÓLE
-8 procent nie używa w ogól antyperspirantów i dezodorantów
-1/4 nie używa żadnych środków higieny intymnej
-20% nie zmienia bielizny codziennie
-61% ludzi w Polsce nigdy nie kupiło luksusowego kosmetyku
-Średnia wydatków miesięcznych na środki czystości to 17 zł
I nie twierdźcie, że te dane są z przysłowiowej d*py wzięte. To czuć.
jakby z mężczyznami było lepiej :lol:
a co do innych nacji... mam wyrobione zdanie, bo widuje czesto dziewczyny z erasmusa w bibliotece. I od razu z daleka widać, że nie są to Polki...
wyluzowane, uśmiechnięte, ubrane zupełnie inaczej- ze smakiem, ale i bez przesady- w workowatym dresie, kolorowej koszuli i zgrabnych pantoflach. Swiat się skonczy jak Polka za odpowiedni strój do wyjścia przestanie uważać ten sam co do koscioła :lol:
W kwestii higieny nie ma równouprawnienia. Faceci też powinni być czyści, ale nie noszą długich włosów, nie mają potrzeby depilacji, nie muszą stosować higieny intymnej itp. :). O ile większość kobiet lubi facetów z 3dniowym zarostem, to nie znam przedstawiciela płci męskiej lubiącego trzydniowy zarost u kobiet :D.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
przecież to nieprawda ;)Cytat:
ale nie noszą długich włosów, nie mają potrzeby depilacji, nie muszą stosować higieny intymnej itp.
Nie do końca prawda tylko w przypadku długich włosów - sam takie noszę. Ale chodzi mi o to, że w większości nie nosimy, więc statystyki aż tak nas nie bolą :). A higiena intymna musi być, ale nie mamy potrzeby stosować odpowiednich specyfików dedykowanych specjalnie jej, w przeciwieństwie do kobiet.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Zresztą stan higieny polskich facetów nie umniejsza rangi tego problemu u kobiet, a ten temat im właśnie jest poświęcony - nie widzę więc sensu dyskutowania tutaj o przedstawicielach płci męskiej, bo nikt tu nie twierdził, że Polacy to najprzystojniejsi faceci :D.
Akurat o tym codziennym myciu włosów to rozumiem. Może części z nas może się to wydawać dziwne, ale jednak ma to uzasadnienie. Nie pomylę się chyba jeśli powiem, że większość kobiet w naszym kraju ma długie włosy. Po umyciu takich kobieta ma do zrobienia jeszcze kilka innych czynności takich jak: suszenie, prostowanie/kręcenie jakichś loków, czasem nakładanie jakichś lakierów czy innych ,,czortów" etc. Nieraz jak się wstaje rano nie ma się czasu na takie ,,zabawy" bo należy lecieć na autobus/na zajęcia. Poza tym włosy w jakiś sposób ,,się niszczą" przy codziennym myciu. Ty akurat Czik powinieneś to zrozumieć, samemu posiadając długie (jak to ujął kiedyś Bałtroczyk): ,,uwłosienie w górnych partiach mężczyzny" 8-)
Może Lena będzie miała coś ciekawszego do powiedzenia na ten temat :?: ;)
A ja uwazam ze sa z d*py wziete:P Nie wiem skad te dane, ale podejrzewam ze jak pojedziesz na jakis slumso-zadupie w jakimkolwek kraju europejskim i przebadasz bande babiczek to wyjdze to samo. Ja nigdy jeszcze nie mialem tej problematycznej przyjemnosci spotkania tak zaniedbanej dziewczyny. W mom otoczeniu jes baaaaaaardzo duzo dziewczyn. Kazda ladnie pachnie, ma czyste wlosy i chyba tylko w liceum spotkalem dziewczyne, ktorej zapominalo sie czasem umyc kudly;) W ogole bez przesady, ale ta ankieta robi z Polek jakichs neandertalczykow. Dziekuje ale jest bzdurna.Cytat:
1/3 w ogóle nie widzi potrzeby żadnej depilacji
-tylko 24% codziennie myje włosy (WTF?!), a 14% myje raz w tygodniu albo rzadziej (W-T-F?!)
-17% Polek nie widzi potrzeby kąpać się codziennie, 2% nie widzi potrzeby kąpieli całego ciała W OGÓLE
-8 procent nie używa w ogól antyperspirantów i dezodorantów
-1/4 nie używa żadnych środków higieny intymnej
-20% nie zmienia bielizny codziennie
-61% ludzi w Polsce nigdy nie kupiło luksusowego kosmetyku
-Średnia wydatków miesięcznych na środki czystości to 17 zł
I nie twierdźcie, że te dane są z przysłowiowej d*py wzięte. To czuć.
Co do samych Polek, ja rowniez uwazam ze to jedna z najpiekniejszych nacji;) Poprostu chodze po miescie i widze ze bardzo malo jest "mniej ladnych" dziewczyn. Nie to co w innych krajach. Chyba ze te nasze brzydkie z domu nie wychodza:P Calkowicie mi odpowiada uroda Polek, nie widze tu monotonni, widze rozne uczesania, rozny ubior, rozne rysy twarzy. Mi to calkowicie odpowiada! Rozumiem, ze komus podobaja sie orientane rysy twarzy, bo to cos nowego i innego. Ale nie przesadzajmy;) co do charakteru to nie generalizuje bo kazda jest inna:P ale spokojnie mozna trafic na przekrojowke osobowosci;)
Co do glaniar, to nie ma nic gorszego niz "metalowy"! Nie cierpie! Zaklada glany i juz sie zaczyna inaczej zachowywac. Nie spotkalem normalnej metaowy:P
Japonek nie lubie, wszystkie sa takie same, wygladaja jak dzieci i nakladaja stanowczo za duzo tapety.
W sumie to podobaja mi sie Francuski, niektore Latynoski i blond Szwedki:)
Zawsze moze chuste na glowe zarzucic :lol: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Maharbal
Zas tak na powaznie to wystarczy zeby kobitka wstala godzinke wczesniej i nie ma problemu z doprowadzeniem wlosow do porzadku ;)
Mam długie włosy i właśnie dlatego wiem, że TRZEBA je myć codziennie :).Cytat:
Co wiekszosc wlasnie robi;) A tak w ogole to wspolczuje Czikowi za towarzystwo w jakim sie obraca:)Cytat:
Zas tak na powaznie to wystarczy zeby kobitka wstala godzinke wczesniej i nie ma problemu z doprowadzeniem wlosow do porzadku
To nie jest kwestia towarzystwa, problem jest dość powszechny. I nikt mi nie wmówi, że wszystkie młode dziewczyny tu o siebie dbają, bo wystarczy się dobrze rozejrzeć w dowolnym (także z tych większych) mieście i widać prawdziwość podanych przeze mnie statystyk :).Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Wiadomo, że dziewczyny na uniwersytetach itp. bardziej o siebie dbają, ale chodzi ogólnie o stan płci "pięknej" całego naszego narodu, a nie wybiórczo z różnych środowisk.
Zresztą z doświadczenia własnego wiem, że każdy naród jest święcie przekonany, że ma najładniejsze kobiety na świecie - jeśli ktoś myśli, że reszta świata tak jak my zachwyca się Polkami, jest w błędzie.
No cos w tym jest.Czik ma czesciowo racje ze wiekszosc Polek jest na bakier z higiena ze juz o okresowych badaniach nie wspomne.Najlepszym przykladem jest rak piersi,o ktorym Rodaczki dowiaduja sie gdy jest juz za pozno niestety :?
Na obecny dzien Polki mysla ze wizyty na solarce,drogi ciuch i tapeta uczynia z nich Afrodyty.Zapominajac ze jest jeszcze fitness club,wlasciwa dieta a przede wszystkim pozytywne myslenie i samoakceptacja ;)
no Czik parę milionów kobiet mamy, przebadałeś je wszystkie ze tak srasz opiniami ? wklejasz jakies pseudo badania z nie wiadomo czego i pozujesz na wielkiego znawcę...
jak sie zadajecie z jakimiś szmaciurami, ktore o mydle nie slyszaly, to do kogo pretensje ?. wiekszosc Polek, znowu sie pytam - sprawdzales je jakos ? :D
Oj polecieliście po kobietach... Przede wszystkim nie powinno się uogólniać. To, że jedna myje się raz na tydzień, nie znaczy, że druga robi tak samo.Cytat:
Jeśli zaś chodzi o kwestię mycia włosów... Zawsze mam długie (teraz wyjątkowo tylko nieco za ramiona i rozjaśnione). Myję je raz na dwa dni - dlaczego? Otóż dlatego, że po pierwsze gdybym myła je codziennie, przetłuszczałyby się bardziej (taka już tendencja), a po drugie używając dobrego szamponu i odżywki, moje włosy przez dwa dni wyglądają świeżo i puszysto. Kiedyś zaczęłam myć codziennie i efekt był taki, że wyglądały dużo gorzej i zdawały się być "nieświeże" już w połowie dnia.
Nie rozumiem natomiast dziewczyn, które myją włosy raz na tydzień. Tak, tak - są takie. Osobiście znam taki przypadek - studentka - codziennie nakłada na głowę ćwierć opakowania lakieru i jest zadowolona.
Generalnie rzecz biorąc razi mnie fakt, że kobiety unikają depilacji co później bardzo nieestetycznie widać gdy założą spódniczkę. Już pomijam fakt podnoszenia ręki w autobusie latem :?
Ostatnio miałam nieprzyjemność widzieć na basenie kobietę, która jak widać stroniła od jakiejkolwiek formy usuwania zbędnego owłosienia.
Tak samo jest z regulacją brwi. Dziewczyny wyglądają dużo gorzej z krzaczastymi brwiami - tak samo jak z zupełnie wygolonymi i namalowanymi kredką do oczu.
Poruszając również temat ubioru... dużo Polek ma tendencję do ubierania byle czego. Nic wtedy do siebie nie pasuje, jest porozciągane itp. Sama wychodzę z założenia, że lepiej jest kupić sobie jedną markową bluzkę niż 3 z bazaru. Inna jakość, inna trwałość i inny wygląd. Nie wiem czy też tak macie, ale razi mnie ubieranie się dziewczyn z nadwagą w zbyt obcisłe stroje. Nie wiem, czy niektórzy po prostu nie mają lustra czy po prostu w ten sposób leczą swoje kompleksy... Nie na tym rzecz polega. Zawsze można sobie kupić coś fajnego w czym będzie się wyglądać ładnie. Kobieta w każdym rozmiarze może być piękna. Trzeba tylko o siebie dbać.