-
Re: Poszukiwani zastępcy do KO.
Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Nowogród ważny! Pod wodzą Litwina powyższego atakuje on Kijów, pomagając Litwie stać się potęgą, miast wspólnie z Kijowem ją powstrzymać. :P (Nie jestem Kijowem)
Pogłoski krążyły po Królestwie Polskim, że prawdziwym celem ataku Litwina jest Krym a Nowogrodu Azow. Kijów stał się obiektem ataków podobno tylko dlatego, że jest przedmurzem bogatego kupiectwa mediolańskiego i bohatersko chroni zewsząd państewko Crimea Ligura swoimi wojskami i zamkami.
-
Bogatego, że ho ho. Nikt nie ma takich bogactw. Spłyńta! Plebsy finansów...
-
Bądź co bądź bogatsi od Kijowa - bo odcięliście Kijów od morza, przejmując kontrolę nad całym handlem morskim dóbr kijowskich...
A swoją drogą gdzie się podziewa Wasz generał co sobie maszerował przez ziemie Króla Polski? Ostatnio widzieliśmy go w lasach pod Krakowem, ale teraz wszelki ślad po nim zaginął. Zamiast korzystać z naszych znakomitych dróg i gościnności w zaludnionych rejonach, przedziera się przez chaszcze i knieje :?:
Edit:
Przenieśmy tą dyskusję do ambasady Mediolanu w WKO 33.
-
Po następnym poście nie na temat będą lecieć osty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Milanosie, będę szczery, cenię ciebie jako sojusznika i gracza ale mimo tego mam zastrzeżenia co do twej osoby, już kilka razy porzuciłeś bez słowa to forum wraz ze swoim KO.
PS.Czy mi się tak wydaje czy jak ostatnio byłeś aktywne w KO to pracowałeś za granicą ?
hehe jak Milanos gral to połowa z tego kręgu nawet nie widziała że cos takiego jak ko na medku istnieje... :)
Wydaje mi się że spokojnie można puścić to w niepamięć.
-
Lista wolnych KO:
Cytat:
Zamieszczone przez spikrambo
Szukam zastepcy do Egiptu w krucjacie 10
Siły wyrównane Sojusz z Jerozolimą Wojna z Bizacjum i Turcją
Po hasło do Domena lub do mnie
Hiszpania w Wko32-po hasło i opis sytuacji do mnie lub MG Oraz wolna Sycylia po hasło do Avasila;
Szkocja Wko31- po hasło do Pitera lub MG;
Litwa- mko28- po hasło do seba225 lub MG.
-
Wezmę tą Litwe z mko 28 jeśli można
-
-
Wolna na okres 1 - 2 tygodni jest Litwa w Krzyżakach 43. Po hasło do mnie.
-
Razem ze spikrambo odstąpimy Egipt i Jerozolimę w Krucjacie X. Oba państwa są w ścisłym sojuszu przeciwko Bizancjum i Turcji. Sytuacja raczej wyrównana, lecz niestety nie mamy za bardzo już czasu żeby się w pełni zaangażować w to KO. Po hasła można zgłosić się do mnie lub spikrambo.
-
Witam chciałbym poinformować iż mam problemy z komputerem i jeśli nie będzie odzewu z mojej strony na gg w przeciągu 3 dni od pojawienia się jakiejkolwiek kolejki to jest prawie że pewne iż PC mi padł i trochę zajmie mi czasu by kupić nowy sprzęt a święta tuż tuż wiec z wydatkami ciężko.
-
Wziołby tą jerozolimę i egipt.
-
-
U mnie sytuacja wygląda teraz nieciekawie: komputer wysiadł cały, nie mam innego dostępu do medka. Części potrzebne już zamówiłem, ale kiedy dojdą: jutro? za tydzień? za miesiąc? Nie wiem. Jak na razie w wko 31 dałem hasło do Szkocji Mefistowi i poprosiłem go o zastępstwo. Będę też sprawdzał inne KO (tylko jeszcze nie w tej chwili :D) i w razie czego na bieżąco znajdywał zastępców.
-
Znikam na parę dni
wracam w poniedziałek z południa
jeśli jakaś tura dojdzie do mnie
proszę jej nie ruszać
Amen
-
Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Znikam na parę dni
wracam w poniedziałek z południa
jeśli jakaś tura dojdzie do mnie
proszę jej nie ruszać
Amen
Pasuje do melodii Psalmu 23. :lol: Nie wiem, czy taki był zamiar :?: ;)
Tylko musisz końcówki przeciągnąć (np. "znikam na parę dniiiiiiii [pauza], wracam w poniedziałek z połuuudniaaaaaa [pauza], jeśli jakaś tura dojdzie do mnieeeeeee [pauza], proszę jej nie ruszać [krótko; długa pauza], Pan mym pasterzem, nie brak mi niczegoooooooo [oprócz czasu na KOoooooooo]. Amen).
-
Dobra, udało mi się doprowadzić komputer do porządku, i widzę, że tury jak zwykle wpadły wtedy, gdy mnie nie ma. :D
W mko 26 wstawiłem dobrą turę a w mko 22 ją zrobiłem, za to, że Zachar o mnie pamiętał. ;) Resztę zrobię jutro.
-
Mogę coś wolnego przejąć, najlepiej WKO, ale nie będę marudził :)
-
Szkocja Wko31- po hasło do Pitera lub MG;
Wko 32 wolna Sycylia po hasło do Avasila lub MG, w 32 jest tez Litwa i Genua.
-
Sycylia i Genua są skazane na porażkę. Natomiast Litwa odbiła się od dna i powinna przeżyć - obecnie ma 3 prowincje, Polska raczej zneutralizowana, nie powinna zagrozić już, z Danią pewnie dałoby się podpisać nieagresje.
-
W przypadku ACN-a to miało być oczywiste, że wraca na porzuconą przez siebie Litwę do 32-ki. ;)
I wbijaj na Kijów w wko30. Mnil przegrywa = Mnilowi się nie chce. <Bez urazy>
-
Ok, napiszę do Mnila o hasło do Kijowa :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez GRUHA
Witam chciałbym poinformować iż mam problemy z komputerem i jeśli nie będzie odzewu z mojej strony na gg w przeciągu 3 dni od pojawienia się jakiejkolwiek kolejki to jest prawie że pewne iż PC mi padł i trochę zajmie mi czasu by kupić nowy sprzęt a święta tuż tuż wiec z wydatkami ciężko.
Wszystko juz w normie.
-
Uwaga, uwaga. Ogłoszenie z ostatniej chwili. Wolne są dwie frakcje w WKO 30:
1) Anglia (do tej pory grał nią Spikrambo, ale zniknął i od początku grudnia nie zagląda na forum ani GG). Po opis sytuacji do mnie.
2) Kijów (tutaj po hasło proszę się zgłosić również do mnie i po sejwa do tury, jak też po opis sytuacji).
-
Anglią bede grał w wko30 a tak na marginesie Domen tura miała być wczoraj
Za to moge oddać Krzyżaki 43 Niemcy sojusz z Zakonem i Nowogrodem wojna z Mongołami i Polską
I mko 22 Litwa zero wojen sojusz z Bułgarami
-
-
(16 grudnia) Pytałeś się czy nie mam nic przeciwko jak jutro wieczorem wstawisz turę nic nie napisałem ale to nie oznacza że możesz sobie trzymać ture ile chcesz bo Anglii nie ma mam sojuszników którzy mogą spokojnie ture zrobić
-
-
Spamu nie robić. Rozumiem frustrację. Wydawało się, że ACN by wziął ten Kijów...
-
Przypominam, że moje oczy widzą więcej niż mogłoby się wydawać, gdy się patrzy na grubość moich szkieł w okularach. Przywołuję wszystkich do porządku:
1) Zero spamu.
2) Zero nerwów.
3) Maksymalna ilość kultury.
4) Maksymalna ilość cierpliwości.
Radzę nie zmuszać mnie po raz kolejny pisać w tym temacie.
-
Ja dalej chce ten Kijów, Mnil kazał mi pisać do Domena, a Domen napisał, że tą ture jeszcze zrobi.
Co złego to nie ja :)
-
Tak - i zrobiłem. Od następnej śmiało przejmuj. ;)
-
Święta nadchodzą wiec opuszczam stolicę w kierunku Silesii a potem Pomorza, przez co nie będę w stanie robić tury.Przez ten czas jednak będę zaglądać tutaj na forum (oraz być dostępnym w miarę per gg) więc jeśli jakaś tura doleci do mnie to spróbuję na bieżąco znajdywać zastępcę tymczasowego.
-
wyjeżdżam dzisiaj na święta i będę 27.12. na forum czasami zajrzę, ale proszę by jak jakaś tura do mnie doszła( a nie zakładam )
byście zaczekali te kilka dni
-
Nowogród w KrzyżakachXLVI z powodu tego ,że mam windowsa 7 i w teutonic nie widzę folderu z sevami (po hasło do mnie na gg lub pw albo do mg pisać).
-
Cytat:
Zamieszczone przez HunterPL
Nowogród w KrzyżakachXLVI z powodu tego ,że mam windowsa 7 i w teutonic nie widzę folderu z sevami (po hasło do mnie na gg lub pw albo do mg pisać).
Przecie na windowsie 7 wszystko hula i gra.... Stwórz folder o nazwie "saves" w Folderze Teutonic. Wrzuć jakiegoś seva do niego i zobacz czy gra go odnajduje.
-
Właśnie zrobiłem i gra mi nie czyta sevów tylko mogę grać na plikach Wm2 bo tam jest folder w plikach mi też tego żal bo zmieniłem na wersje trochę dla mnie nie wygodną.
-
po pierwsze najpierw mogłeś napisać w dziale krzyżaków i pomoglibyśmy Ci rozwiązać problem. Dopiero jakbyśmy nie znaleźli na to sposobu, to pisałbyś tu.
Po drugie żeby wrócić do starej wersji Krzyżaków wystarczy wpisać w medieval2.preference.cfg "false" zamiast "true" w "[io] file first =", o czym pisałem od razu, jak wrzucałem pliki do podmiany w temacie kampanii.
Po trzecie spróbuj zacząć jakąś kampanię (byle jakim państwem) i zapisz tą kampanię. Wtedy powinien pojawić się folder saves. Zresztą był chyba już taki problem w podzamczu, z tego co pamiętam i go rozwiązano. Zaraz poszukam.
-
Thx też znalazłem ten temat i nic,3 sposób próbowałem,2 zrobiłem nie pomogło wciąż nie mam folderu.Nie zostaje mi nic innego jak oddać Nowogród.
-
To w takim razie ja moge wziąć.Po za tym nie zrobileś jeszcze tury wiec, hasła też chyba nie musisz wysyłać.