To kombinujemy dalej, wywaliłem wszystkie wpisy gdzie jest to "Blessedly..." Może pomoże xD
http://przeklej.org/file/teHBCj/expo...ter.traits.txt
Wersja do druku
To kombinujemy dalej, wywaliłem wszystkie wpisy gdzie jest to "Blessedly..." Może pomoże xD
http://przeklej.org/file/teHBCj/expo...ter.traits.txt
Nadal nic :(
No to trzeba poczekać na inne sugestie, mnie to nie spotkało i ciężko trochę tak na czuja to naprawić. Szkoda, że nie pomogło :(
Draken wspominał, że wywalił coś jeszcze z nią powiązanego, jak będzie na czacie to dopytam, postaram się wywalić i zrobić tak żeby działało.
Edit: Draken odpisał, że jeszcze wywalił jedną nad tą o podobnej nazwie i już CTD nie ma.
Podesłałbyś? Nie mam pojęcia, co było nad tą cechą :(
http://przeklej.org/file/eldGY5/expo...ter.traits.txt
mam nadzieję, że teraz pomoże, bo to już ostatni pomysł jaki mam:(
Hmmmmm... Rozwiązałem ten problem. Kwestia źle odpalanego moda na steamowej wersji Medievala 2 ;).
Łeee wersja Steamowa ble :P Dobrze, że się udało coś zdziałać xD
Wiem że ble, ale nie mam płytki :\
Niestety kolejny raz muszę odprawić moda z kwitkiem. Mimo że ciągnie mnie do CoW najbardziej ze wszystkich modów do medka i co rok, dwa staram się go pobrać, ale zawsze to samo, czyli crashe. O ile ostatnia kampania szla spoko i nawet do 30 tury dobrnąłem bez crashy na turze przeciwnika, niestety tak co druga bitwa kończy się crashem, gdy ma przejść ponownie do mapy kampanii. Początkowo się nie zniechęcałem, radziłem sobie metodą, że jak wygram bitwę i wywali to wczytuje, wpisuję kod na auto wygranie i bitwa przechodzi, ale całkowicie to zabija radość z gry.
Zawsze gram jedynym słusznym Middenheimem, ewentualnie Wampirami ;)
Dziwne, 179(?) tura ukończonej kampanii Księstwami i bez crasha, w ogóle bardzo rzadko zdarzały mi się błędy w modzie. A sprawdzałeś zapis w systemie log, gdzie tkwi błąd? Ewentualnie staraj się jeszcze raz zainstalować moda, może nie wgrałeś jakiegoś pliku.
To jest akurat bug, który mnie odrzuca od Warhammera za każdym razem od dnia gdy został wydany, niezależnie czy na zwykłej czy na steamowej wersji medka. Np nie mam problemów z crashami na koniec tury jak wiele innych osób ma, zawsze w bitwach, zresztą to samo utrapienie występuję czy Stainless Steel. W logu mam tylko wpisy od EB2 i Third Age.
Witam
Posiadam Medival2 i Kingdoms pudełkowe które po wpisaniu CDkey aktywowałem na steam. Na komputerze zainstalowany mam linux mint. Medival2 i Kingdoms chodzą pięknie. Czy da się zainstalować i uruchomić mod Call of Warhammer / Rage of Dark Gods na linuxie?
Witam!
Mam problem z uruchomieniem bitwy własnej na wersji 1.5.1. Kiedy już kliknę START i bitwa zaczyna się wczytywać pojawia się błąd "Medeival 2 napotkał błąd" i po kliknięciu OK wywala do pulpitu? Jakaś rada co zrobić żeby bitwy działały?
Mam podobny problem jak kolega wyżej tyle że u mnie ten błąd wyskakuje regularnie ale w różnych sytuacjąch. Najczęściej podczas przeliczania tury, chociaż zdażało się że gdy ribiłem szybki zapis to też ten błąd mi się pojawił. Co prawda ja gram na wersji 1.6 od gigantusa ale może ktoś ma jakieś pomysły co ten błąd może powodować ? Niestety ten mod mimo że jest naprawdę fajny ba ten nawracający błąd, który bardzo denerwuje.
Hej mam problem z wersją1.6 otwiera mi się w oknie da się jakoś temu zaradzić szystko działa normalnie instalowałem według instrukcji,żadnych crashy podczas gry problem tylko w tym że ni ma pełnego ekran, ktoś pomoże ?
Wejdź do folderu moda, otwórz plik .cfg notatnikiem
[video]
#movies = 1
windowed = 1
borderless_window = 1
#battle_resolution = 1920 1080
#campaign_resolution = 1920 1080
#tga_width = 1920
#tga_aspect = 1.9
Tu gdzie dałem na czerwono masz pewnie zero, zmień sobie na 1
Sam już naprawiłem, ale dzięki za odpowiedź i chęć pomocy.Gram sobie już od paru dni na wersji1.6 elfami i jest super jak narazie żadnych crashy w czasie gry, raz tylko wywaliło podczas wybierania nacji do gry.
Jest możliwość pobrania tego moda bez torrenta ?
Oj ciężko będzie. Za dużo waży troszkę ;) - Ale polecam zainstalować torrenta tylko po to by to pobrać. Potem możesz usunąć jak ja :D
Witam, mam problem. Zainstalowałem wersję 1.5.1 od Gigantusa, patche, fixy i spolszczenie. Mod w miarę działa dobrze (raz tylko podczas bitwy wystąpił błąd), jednak gdy chce wejść w kampanie to wszystko jest normalnie, gdy cofnę się do głównego menu i wejdę w we własną bitwę to grę wywala do pulpitu bez żadnego komunikatu o błędzie. Tak samo jest jak wejdę we własną bitwę, cofnę do menu i zechce wejść w kampanie, też wywala bez żadnego błędu. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
To normalne i dość powszechne. Niestety trzeba z tym żyć, ale to nie jest jakieś straszne xD
Witam, mam taki problem z call of warhammer że jak zainstalowałem go z instrukcji http://forum.totalwar.org.pl/showthr...?12315-CoW-1-6, wgrałem też łatkę i 2 fixy to jak odpalam z ikonki na pulpicie to włącza mi się medieval 2 podstawka!
Jeżeli jest osoba, która jest w stanie pomóc to bardzo proszę o odpowiedź.
Dziękuję z góry
To jak odpala podstawkę to źle zainstalowałeś. Gdzie instalowałeś podaj ścieżkę oraz masz wersję steam czy normalną?
Wersja steam a instalacja była na medka ale widać coś pokićkałem
"C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Medieval II Total War\mods\RodG16"
Najgorsza możliwa lokalizacja. Wyłącz UAC w Windows i spróbuj ponownie zainstalować, jak będa problemy radze przeinstalować steam i gry na inny dysk niż C i poza Program Files koniecznie
Tak zrobię, ale nie wiem jak usunąć moda. W panelu sterowania nie ma go? Mam usunąć Medka?
To znajdź go normalnie po nazwie katalogu i usuń katalog z modem. Medka na razie zostaw.
W temacie o EB II 2.2 (pierwszy post) na TWC masz porady jak przenieść grę na steam bez reinstalacji: link http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...-Barbarorum-II
Mam problem . Zainstalowałem wersję 1.5. z patchem 005 i fiksami ale gdy chcę wejść w moda wyskakuje mi komunikat iż Windows nie może znaleźć pliku ,,kingdoms exe" co robić?
Sposób nr 1) odpuścić sobie moda skoro nie udało się zainstalować
nr 2) poczytać jak prawidłowo instalować mody na Steam
Witam, otóż mam problem z CoW 1.6 od Gigantusa. Kiedy odpalam kampanię i wybieram sobie frakcję to podczas ładowania wyświetla mi się komunikat ("Sigma preserve us, Chaos has taken over!...") i nic więcej. Pragnę zauważyć, że mod został poprawnie zainstalowany zgodnie z instrukcją Gigantusa. Jeśli ktoś zna przyczynę problemu lub sam go ma i go rozwiązał to poproszę o odpowiedź. :)