Ile stron liczy cała saga? :P
Wersja do druku
Ile stron liczy cała saga? :P
1875 http://www.math.us.edu.pl/~szyjewski/Ar ... /mitpj.htm (3 akapit)
Ale tak poważnie to pytanie miało być żartem? Są różne wydania więc i różna ilość stron a samo pytanie jest bezsensu i wymyślone chyba na siłę.
Tak, było na siłę.
Weź zadaj coś Dagorad.
W opowieści Wiedźmin (tej z odczarowaniem strzygi) jest pewien szczegół który sprawia że reszta Sagi jest niekonsekwentna względem tej opowieści. Jaki to szczegół?
PS. Mam nadzieję że tego pytania jeszcze nie było.
Skoro nikt nie odpowiada to może mała podpowiedz: chodzi o fragment w karczmie.
ja nie mam pojęcia a specjalnie przeczytałem ten fragment :? jakaś większa podpowiedź?
W sumie ta podpowiedz sprawi pewnie że pytanie będzie śmiesznie łatwe no ale i tak już czas na kolejne więc: chodzi o to jak Geralt został nazwany (a raczej rozpoznano kim jest) i czemu tak został nazwany.
no fakt Geralt przecież nie był Rivem to Vesemir mu wymyslił przydomek zadawaj jeszcze jedno :P
Dobrze odpowiedziałeś więc ty zadajesz :D .
no więc easy pytanie jak wiemy geralt niebył z Rivi kiedy i dlaczego otrzymał taki przydomek(nie chodzi mi o ten niepasowany, Vesemirowy)
Pytanie już było sam je zadałem, Meve nagrodziła Geralta pasowaniem na rycerza Rivii za jego zasługi w utrzymaniu mostu w tzw. Bitwie o most na Jarudze.
Jako iż nie mam pomysłu na pytanie to po tym jak Pop potwierdzi kolejne pytanie niech zada ktoś kto będzie miał pomysł na jakieś (jeżeli długo nic się nie pojawi to jakieś w końcu wymyślę ;) ).
tiaa cóż jednak 20 stron robi swoje 8-)
Taaa, stąd też tak gówniane pytanie jak moje ;)
Więc ja zadam : )
Kim była tajemnicza postać, którą spotkał Geralt odwiedzając obelisk na Wzgórzu Sodden?
Śmierć?
Oczywiście ; ) Zadajesz
z kim rozmawiała triss podczas transu ciri :twisted:
Z Vilgefortzem.
Zależy o który ci chodzi podczas tych w Kaer Morhen rozmawiała chyba z Wiedźminami, podczas incydentu na Thanedd chyba ogólnie się przekrzykiwała wraz z resztą tej wesołej czarodziejskiej gromadki. Wewnątrz samego transu rozmawiała rzecz jasna z Cirii i możliwe że z Dzikim Gonem lub czymś w tym guście.
o tym w karer morhen. nie bez powodu napisałem z triss bo na thanedd chyba z triss bezposednio nie rozmawiala zadawaj dagorad
Po co była potrzebna Cirii trzem miłym dżentelmenom którzy spotkali się (nie wszyscy bezpośrednio brali udział w tym spotkaniu) chwilę po tym jak uciekła?
Pobawię się w archeologa, ale raz się żyje. Potrzebna im była do urodzenia potomka, który uratował by świat.
Sporo czasu minęło więc uznaję. Choć w sumie to mi chodziło o to że Vilgefortz chciał jej żeby zdobyć jej macicę (a później dzięki niej niezwykłą moc), Bonhart żeby na niej zarabiać przy organizowaniu walk, a ten trzeci żeby wprowadzić demokrację. Ale to dawno było więc mogłem coś przekręcić, tak czy siak zadajesz.
Mam też prośbę. Jako że niedawno Sapek napisał nową książkę i jest ona stosunkowo świeża to miło byłoby gdyby pytania i odpowiedzi jej dotyczące były umieszczane w [spoiler:9rkfzeza]spoilerach[/spoiler:9rkfzeza].
"...miecz przeznaczenia ma dwa ostrza, jednym jesteś ty, drugim jest..." Dokończ zdanie i podaj jego autora