Ja też.
Btw. oglądnąłem wspomniane wyżej "Żyć szybko, umierać młodo", ciekawy film. :) Trias, chcesz go puścić podopiecznym w ramach przestrogi? ;)
Wersja do druku
Ja też.
Btw. oglądnąłem wspomniane wyżej "Żyć szybko, umierać młodo", ciekawy film. :) Trias, chcesz go puścić podopiecznym w ramach przestrogi? ;)
Dobrzy ludzie, powiedzcie czy zagorzały miłośnik sagi Prince of Persia może bez żadnych obaw iść na Zapomniane Piaski do kina? Bo nie wiem, czy warto wydawać te 15 plnów na bilet studencki i wypisać z dziennika 2h. Hmmm?
Muszę go obejrzeć:DCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Brave Heart to ulubiony film mojego dzieciństwa i lat nastych. Kiedyś znałem go na pamięć ;) Pozostałe produkcje Gibsona są słabsze, ale nie schodzą poniżej pewnego poziomu.
Segale,Van Dammy,Norrisy,Jety Lee,Matrixy i wszystkie Mortal Kombaty sie przy tym chowaja :lol: :!:
http://www.youtube.com/watch?v=EjBOwflU ... 1s1xDSpiuM
"The protector"...klasyka TYLKO dla Maniakow :mrgreen:
Oglądałem, ale wolę inny film z tym aktorem, Ong Bak :)
No Ong Bak 1 i 2 są kozackie. Azjata potrafi ;)
Ogladalem Ong Bak i film jest tak beznadziejny, ze prawie plakalem :P Tylko kilka scen walki bylo ciekawych
Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Świętokradztwo! :D
Nieporównywalnie słabszy.
"Braveheart" to klasyka i genialny film
"Patriota" zbyt pompatyczny i dobry dla amerykanskiej publiki
"Pasja" mierny i dosc brutalny film
"Apocalypto"...tutaj bede stronniczy jako ze jestem maniakiem kultury prekolumbijskiej i uwazam ten film za wysmienity.Wspaniale ukazany zmierzch najwspanialszej i wciaz malo poznanej kultury w dziejach ludzkosci ;)
Zas kto z Was ogladal ten film :?:
http://www.youtube.com/watch?v=NOqlV4Le ... rhtJp7grhA
No przecież w tym filmach tylko o to chodzi i dlatego dla mnie naprawdę dobry, mało co dało mi takiego kopa do treningów :D Długo obgadywałem sceny walki z innymi, którzy go widzieli. A takie momenty jak z tym długowłosym Niedźwiedziem (najpierw walka tego amatora, powolne przygotowywanie się głównego bohatera, a potem to "fuck muay thay" i wiadomo, co dalej :mrgreen: ), czy finiszer na końcu filmu, miazga. Swoją drogą, jak oglądałem filmiki na necie, to nieźle wygimnastykowany jest Tony Jaa, wstać do przodu z leżenia na brzuchu, chwilowo nie mogę znaleźć linka ;) Protector z jego udziałem mniej mi się podobał, przekombinowany prócz paru hightlights. Polecam jeszcze Nieustraszony z Jetem Li, sporo fajnych momentów i niezły klimat.Cytat:
Ogladalem Ong Bak i film jest tak beznadziejny, ze prawie plakalem :P Tylko kilka scen walki bylo ciekawych
Cytat:
Świętokradztwo! :D
Nieporównywalnie słabszy.
Przesada jak dla mnie, może Braveheart lepszy, ale Patriota też fajny, i mało jest filmów z tego okresu, przynajmniej ja tylko ten widziałem :DCytat:
"Patriota" zbyt pompatyczny i dobry dla amerykanskiej publiki
Apocalypto miałem obejrzeć, ale jakoś znudziło mi się po chwili, przewinąłem trochę scen i wyłączyłem, za to kolega się jarał :p
a mnie ten film tak negatwynie zmasakrowal:P Ogladam i pol filmu koles ucieka. No i tak ucieka, ucieka, ucieka i bach widzy statki - mysle, no koniec nudy, teraz sie cos rozkreci! I wtedy pojawily sie napisy koncowe:PCytat:
"Apocalypto"...tutaj bede stronniczy jako ze jestem maniakiem kultury prekolumbijskiej i uwazam ten film za wysmienity.Wspaniale ukazany zmierzch najwspanialszej i wciaz malo poznanej kultury w dziejach ludzkosci
Ong Bak.Ja powiedziałem mojej że jak chce prawo jazdy a usłyszę choćby 1 jedyny zgrzyt na skrzyni biegów to wyleci razem z drzwiami jak kolo z tego żółtego auta pod koniec tego filmu (gdy się uwolnili z tej budki gdzie ich przetrzymywali).Podziałało.Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Widzisz, bawi i uczy :mrgreen:
Może zrobimy małe rankingi? Jakie filmy które weszły do kina w 2010 roku stawiacie po kolei? Oczywiście te które obejrzeliscie. :)
Obejrzałem kilka filmów z tego roku, ale nie będę wszystkich wymieniał. W moim rankingu jednak prowadzą:
1. Green Zone
2. Ksiega ocalenia
3. Kickass
Z tych co swoje premiery miały w 2010 roku:
Autor Widmo (2010) +8/10
Wyspa tajemnic (2010) 8/10
Kick-Ass (2010) 7/10
Jak na razie tak wygląda moje podium. Ogólnie poziom większości tegorocznych premier jest żenująco słaby.
PS. Mowa oczywiście o filmach które swoją ŚWIATOWĄ premierę miały w tym roku.
- Wyspa Tajemnic;
- Sherlock Holmes;
- Drużyna A;
- Iron Man 2;
- Parnassus;
- Prince of Persia;
- Robin Hood;
- Wilkołak;
- Starcie Tytanów 3d;
obejrzałem 'Dzień Świra' i miażdży :mrgreen: Marek Kondrat wymiata ;) i ja też sprawdzam, czy aby na pewno zamknałem drzwi.
dopiero pierwszy raz?! omfg
Nerwica natręctw.Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Swoją drogą to też mnie to dziwi, że można było jeszcze nie widzieć "Dnia świra". Jedna z lepszych komedii (choć to w zasadzie dramat, ale mniejsza o szczegóły). Typowy czarny humor z nutką prostactwa, ale wolę to niż kolejne uduchowione i patetyczne komedie, które wcale nie są śmieszne.
Wiem, że niezwiązane z tematem... ale ja też!Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Łączmy się. :D
Ja mam za to inne natręctwa :lol: Ale fakt, że to jeden z najlepszych, polskich filmów i nie rozumiem, jak można obejrzeć go po raz 1 mając ponad 20 lat :P
byłem wczoraj w jednym z Poznańskich multipleksów na Toy Story 3D. pierwszą rzeczą, która zwróciła mą uwagę, to nie tyle obecność najmłodszych, co raczej moich rówieśników, którzy w momencie premiery TS byli mniej więcej w wieku najmłodszych fanów. Cena? oczywiście wygórowana - 22zł ze zniżką studencką. strasznie drogo, ale no cóż - technologia 3D, multiplex, wielkie miasto - więc bilet niestety nie może być tani.
na sali było mnóstwo bachorków w wieku przedszkolnym lub nisko-szkolnym. ja niestety miałem wątpliwą przyjemność usiąść w ostatnim rzędzie, obok jakiejś grupy gimnazjalistów. niestety nie przyszli na seans delektować się przygodami Woodyego i Buzza, lecz po prostu by urwać się ze szkoły. poszedłem więc na sam dół sali, do 3 rzędu. to był fantastyczny wybór, ekran zajął całe moje pole widzenia.
przed właściwym filmem emitowana była krótkometrażowa animacja Day & Night, całkiem ciekawa, mocno moralizująca, raczej dla dzieci, niż dla dorosłych, z wykształconym już światopoglądem. odrobinę znużony zatopiłem się w fotelu i czekałem na właściwy film...
od samego początku widać znaczny rozwój animacji, w porównaniu do poprzednich części, chociaż moim zdaniem nie jest tak efektowna, jak ta z Wally.e. od początku pojawia się także znacznie więcej akcji oraz zdecydowanie mroczniejszy klimat, który w pewnych momentach zmienia film z komedii w prawdziwy thriller, na który wahałbym się wziąć młodsze dziecko! nie ukrywam, że były w filmie sceny, które naprawdę i dogłębnie mnie wzruszyły. na szczęście było także mnóstwo okazji, by szczerze się pośmiać - lecz ja śmiałem się z zupełnie innych rzeczy, niż siedzące za mną dzieci. znane z trailera wątki Buzza mówiącego po hiszpańsku czy Kena i Barbie zostały świetnie rozwinięte. fabularnie całkiem niezły - nie nudziłem ani chwili, wydaje się być kompletna. generalnie humoru nie brakuje, chociaż nie jest to już tak radosna komedia jak poprzednie części Toy Story. film ten raczej mógłbym polecić ludziom, którzy rozwijali się razem z Andym, i teraz powoli żegnają się ze swoim dzieciństwem.
Znacie jakies dobre filmy/miniseriale wojenne? Chodzi mi o cos w stylu Helikoptera w Ogniu, czy Dziewiatej Kompanii.
Mam na mysli takie raczej nowe produkcje, bo filmy typu Dziala Nawarony nie bardzo mi sie podobaja(chodzi raczej o sposob krecenia takich filmow dawniej :P)
Ogladalem na razie:
Kompania Braci
Pacyfik
Helikopter w Ogniu
Dziewiata Kompania
Szeregowiec Ryan
Wrog u Bram
Za Linia Wroga
Full Metal Jacket
Jesli znacie jakies rosyjskie produkcje to bardzo bym prosil :D
Karna kompania.
Napewno oglądałeś, ale może Szer. Ryan?
Oczywiscie, ze ogladalem, zapomnialem dodac :P
Karny Batalion ( to chyba to samo co karna kompania ;] )
a moze Czterej pancerni i pies 8-)
Jak ci sie nie podobaja Działa Navarony, to 4P też ci nei przypadną do gustu - ale na pewno łoglądąłeś.
The Hurt Locker, Pluton no i przezarąbista Cienka czerwona linia.
Pierwszy to jak dla mnie film cienki, zero realizmu, a dwa następne jak najbardziej OK.
jak ktoś szuka realistycznej wizji wojny (chociaż i nieco artystycznej) to polecam Idź i patrz. zdaniem wielu najbardziej wstrząsający obraz ever.
w skrócie: II wojna oczami białoruskich chłopów. brzmi kiepsko, ale wgniata... w koncu radzieckie kino ;]
http://pixhost.ws/avaxhome/2008-05-3...ee.preview.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_DVLuszTvIs...00/comesee.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_cZ56q7pCO2...ndsee_pic1.jpg
Ten film to jeden wielki kop w ryj obłoconym, żołnierskim butem.
przypomiales wlasnie mi :) idz i patrz podobno niezly sam nie widzialem ale slyszalem o nim.
The Hurt Locker - twój czas jest dla ciebie cenny? lepiej nie oglądaj, bo zmarnujesz 2h swojego życia na ten shit ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jarl
Pluton - nie oglądałem
Cienka czer. linia - świetny film, to trzeba obejrzeć.
Czuję że ten film może być za mocny. Raz jak obejrzałem chiński film o II wojnie światowej to się zastanawiałem czy naprawdę nie poświęcali tam ludzi. Tak to wyglądało. ;)
Czterej pancerni i pies to zupelnie co innego :P Dla mnie to jest bardziej serial przygodowy w realiach II ws :)Cytat:
Zamieszczone przez Brave
A czemu tak odradzacie tego The Hurt Locker? To nie ten co dostal jakiegos Oskara, za to, ze opowiada o smutnych zolnierzach amerykanskich? :P
no to chyba dobrze, nie? realizm realizm, a nie "Zielone Berety" z Johnem Wayne. dzieki glaca, film już leeeeciiiiiiiCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
[quote=Iron_Marcin]no to chyba dobrze, nie? realizm realizm, a nie "Zielone Berety" z Johnem Wayne. dzieki glaca, film już leeeeciiiiiii[/quote:960gwqvs]Cytat:
Zamieszczone przez "King Louise Assurbanipal":960gwqvs
Boję się za dużo realizmu, że rozkładające się ciała będę prawie czuł przez monitor jak w tym chińskim. :)
I jak? Obejrzałeś?
Mało ma wspólnego z prawdziwą wojną jaką znamy z niszowych dokumentów, oraz to bardziej film obyczajowy niż wojenny.Cytat:
Zamieszczone przez voitek
KLA, wyczuwam tutaj zemste za avatara;)
Po prostu THL to film nudny, zdobycie sześciu Oskarów to jakiś przekręt, bo ten film na to nie zasługuje.Cytat:
Zamieszczone przez voitek