Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja - Preview nr 9: Pontus [Free-
Kwestia gustu, ale nawet jeśli tak, to nie zmienia faktu, że nie można się wkurzać, że za grę się płaci, a mod jest darmowy.
Bo w przeciwnym razie - czemu jeszcze nie gramy w EB 3? Czemu nie zagrywamy się w mody do Rome II?
Skoro moderzy (z całym szacunkiem) potrafią zrobić za darmo grę lepszą... To po co kupować Rome 2?
Żeby było jasne - odnosiłem sie do tej wypowiedzi:
gdybym poszedł na film, zapłacił 30
złotych i potem okazało sie ze sąsiad z
naprzeciwka kręci o wiele lepsze filmy
i pokazuje je za darmo ( tak mówie o modach ) to chyba by mnie szlag trafił.
A 120 złotych to dla mnie ponad 2 dni
pracy - czyli 15 godzin fizycznej
lataniny więc nie mów mi że mam za to
dawać sobie wciskac byle gówno i sie
jeszcze z tego cieszyć
Moderzy w większości odgrzewają kotlety :P Mają przecież grę już zrobioną tylko ją poprawią coś pozmieniają :P A twórcą sie po pewnym czasie nudzi robienie gry przy jej połowie a dlatego że muszą ją dokończyć, dokańczają byle jak :D
Cytat:
Moderzy w większości odgrzewają kotlety :P Mają przecież grę już zrobioną tylko ją poprawią coś pozmieniają
Tymczasem mody typu Third Age, Sundering, LOTR, Fourth Age i wiele wiele innych zdają się temu zaprzeczać... ;)
Mody wprowadzają wiele zmian, niekiedy ogromnych i widowiskowych, ale szkielet pozostaje ten sam...Moderzy nie tworzą nowego silnika, nie tworzą plików od podstaw..(nie licząc skryptów) :)
Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Cytat:
Moderzy w większości odgrzewają kotlety :P Mają przecież grę już zrobioną tylko ją poprawią coś pozmieniają
Tymczasem mody typu Third Age, Sundering, LOTR, Fourth Age i wiele wiele innych zdają się temu zaprzeczać... ;)
Tak, ale nie niektóre firmy dbają o swoich klientów :D Porównując takie firmy do tych moderów z pasją którym chciało się wiele zmieniać :D
Wracając do tematu jednak wcześniejszego wydania gry, wypowiedzi CA przeczą samym sobie - Gra wyjdzie na Jesień a już na wiosnę mamy wszystko zrobione to teraz całe lato będziemy ich męczyli screenami :) dość, wg mnie i informacji z hurtowni gra wyjdzie w Maju, co do zmian ? Słowa "mamy już wszystko" zakończyły proces tworzenia gry... dokupowanie Frakcji? głupota i bezczelność :) jak można płacić za coś za co się już raz zapłaciło... To tak jak byśmy mieli ROME 2'ke i nie mogli werbować jednostek podstawowych na mapie kampanii ponieważ mamy jeszcze za nie dopłacać, niedorzeczność ale cóż... Zastanawiam się tylko co Wy powiecie na to iż CA zaczyna się odcinać od fanów serii nie tylko nieznajomością tematu epoki ( zróżnicowania frakcji np na podstawie samej Brytanii - pierwszy raz słyszę by na terenach Brytyjskich działało jedno wspólne państwo ), Moim zdaniem - możecie je oczywiście uznać za niestosowne lub nieodnoszące się do waszej dyskusji jest wspomnienie z ROME TW gdzie absurdy historyczne i zdarzenia czasowe były częstym znaleziskiem w czasie gry... Drogie CA wystawiło przysłowiowy kwit skoro skończyli już wszystko to teraz pora ładnie wymyślić jak szybko sprzedać produkt... W mojej karierze sprzedawałem już różne gry... Ale nigdy nie było sytuacji by twórcy nie umieli się określić z premierą skoro uniwersum GTA V dało radę dać DOKŁADNĄ jej datę, podsumowując -
1. dostaliście filmy nakręcone jako Trailery ROME 2 - odhaczone.
2. Dostaliście demo umiejętności nowego silnika graficznego (chodzi mi o oblężenie Kartaginy) - odhaczone.
3. Poprawioną wersję silnika i nową oprawę (Kartagina ver. 2) - odhaczone.
4. Liczne spotkania z twórcami (Wywiady ETC.) - odhaczone.
5. Trailer prezentujący już wersję (wg. mnie ostateczną bo oglądałem również Gameplay z niej i nic się nie pozmieniało) - odhaczone
6. A teraz jeszcze dostaliście słowa autorów o tym że najbliższy czas spędzą już tylko podobno na dopieszczeniu statystyk itp. - odhaczone
Drodzy Państwo ogłaszam wszem i wobec, że według mnie premiera gry nadejdzie w MAJU, a to co już mamy i za co będziemy musieli jednak płacić dopiero dostaniemy na Jesieni (dodatkowe frakcje z ramienia DLC). Możecie mnie z-hejtować za to co wam napisałem ale prowadzę sklep elektroniczny od kilku lat i wiem jak wygląda rzeczywistość jeżeli chodzi o premierę i jej datę kiedy nie jest ona wciąż znana. POZDRAWIAM oczywiście jak już hurtownie potwierdzą ostateczną datę wysyłki gry zbiorę chętnie zamówienia tutaj od was - dając jakiś minimalny rabat ale to dopiero od kilku do kilkunastu sztuk i dostaniecie grę max dzień przed jej oficjalną premierą. DZIĘKUJĘ.
Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
Mody wprowadzają wiele zmian, niekiedy ogromnych i widowiskowych, ale szkielet pozostaje ten sam...Moderzy nie tworzą nowego silnika, nie tworzą plików od podstaw..(nie licząc skryptów) :)
Tia, bo CA co grę zmienia tak bardzo silnik. Na ilu silnikach ta seria gier była tworzona? 3?
1 silnik dla S1 i M1.
2 silnik dla RTW BI&ALX, M2 Kingdoms.
3 silnik dla ETW, NTW i S2 FotS.
To tak dużo? oczywiście, w międzyczasie wprowadzali zmiany, ale czy były takie duże? Gdyby modderom pozwolić ingerować w silnik gier, to powstawałyby takie mody, że CA dawno mogłoby już pakować walizki.
Nawet i bez tego powstały naprawdę świetne produkcje.
Pokaż mi moda, który nie potrzebuje do działania gry od Creative Assembly. Albo inaczej, grę amatora, która osiągnęła światowy sukces.
Ja przecież wiem że mody są ''lepsze'' ale to tylko mody. Nie będą działać bez podstawy. Naprawdę, samo stworzenie gry wbrew pozorom nie jest łatwe.
Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
Pokaż mi moda, który nie potrzebuje do działania gry od Creative Assembly. Albo inaczej, grę amatora, która osiągnęła światowy sukces.
Ja przecież wiem że mody są ''lepsze'' ale to tylko mody. Nie będą działać bez podstawy. Naprawdę, samo stworzenie gry wbrew pozorom nie jest łatwe.
Dwarf Fortress. Gra robiona przez jednego kolesia a skomplikowaniem i głebią przebija wszystko to co na rynku sie znajduje.
A do światowego sukcesu brakuje jej tylko reklamy ale i tak ma wielką baze fanatycznie oddanych i wiernych fanów.
Niezbyt przekonywujący przykład, ale dobra, niech będzie(chodziło mi o grę, która miałaby coś wspólnego z TW). Dalej zostaje pierwsza część pytania, która stanowiła główną myśl.