A że te są podporządkowane na starcie Macedonii, już wiesz gdzie masz się najpierw koncentrować na pierwsze tury (po podbiciu Epiru, tego wszyscy atakują:D).
Wersja do druku
Taki mały spoiler - Ateny często wypowiadają posłuszeństwo Macedonii - więc można je zdobyć nie walcząc z ich pierwotnym suzerenem, a wręcz mu pomagając :mrgreen:
Wcielę się w początkującego ;), ktoś wie czy poziom spadku niezadowolenia w związku z obecnością plądrującej wrogiej armii/floty zależy od jej siły? Nie chodzi mi o różnicę 1-3 jednostek, tylko np 5-cio jednostkowa a pełna 20-o jednostkowa. Dzięki z góry.
z tego co wiem to niezależnie od wielkości jest te -20
Potwierdzam.
PS. Nie ma tego w poradniku? ;)
Samick, jest ,ale przy tych wszystkich statach, liczbach, procentach w R2 pomyślałem że podany tam przykład dotyczy np tylko buntu, a nie armii z zewnątrz. Ok, nie było pytania.
O dziwo nie spotkałem się z tym pytaniem tutaj, dlaczego w Rome2 nie można "handlować" regionami???
Nie można bo twórcy nie zaimplementowali takiej opcji w grze. W Atilli też nie będzie takiej opcji z tego co mi wiadomo, a szkoda bo czasem się przydawała.
Tak swoją drogą zapytam czy każdemu tak długo instaluje i ściąga patche do Roma- np. hotfix 25 mb a 20-30 minut to przynajmniej zajmuje.
Maślane masłoCytat:
Nie można bo twórcy nie zaimplementowali takiej opcji w grze.
Szukam odpowiedzi dlaczego, jakiś powód. Ciekawość mnie ciśnie :/
@Up)
Bo nie chciało im się pisać i uczyć SI korzystania z tego. A po co dokładać sobie więcej pracy, kiedy tak jak teraz też jest dobrze. Dyplomacja jest na najwyższym poziomie w serii według mnie. Choć tej opcji trochę mi brakuje.