Pograłem więcej Oblężeń i powiem: szturmów nie da się rozgrywać. Na 10 miast obleganych przeze mnie, tylko 1 nie crashował.
Wersja do druku
Pograłem więcej Oblężeń i powiem: szturmów nie da się rozgrywać. Na 10 miast obleganych przeze mnie, tylko 1 nie crashował.
MisterKali, nie wiem o co Tobie chodzi?
Faktycznie, husaria i inne jednostki kopijnicze ma możliwość włączenia muru włóczni, potem nie da się go jednak wyłączyć a sama jazda już do końca bitwy nie będzie mogła "biegać". To chyba po prostu zwyczajny bug.
No to tak...przegrałem w modzika już z 30 tur...bardzo przyjemnie się gra, nie wywaliło mnie ani razu. Kampania RoN jest bardzi fajna, choć najgorszym aspektem jest fakt iż mamy od początku mnóstwo wojska a przez nasz deficyt skarbca i tak trzeba bardzo dużą część rozwiązać. Kolejną rzeczą która mi się akurat spodobała, to pomysł licznych "buntów" na Ukrainie. Bardzo fajny pomysł. Tak samo bardzo dobrym rozwiązaniem jest brak możliwości ataku sojusznika. Innym dużym plusem dla mnie są bardzo ładne grafiki grodów, zamków, miast i twierdz. Bardzo ładnie i szczegółowo zrobione...duży + dla twórców. I teraz taka mała "ciekawostko-anomalia" która zdarzyła mi się w mojej kampanii...a no po 6 turach...Cesarstwo Austrii poddało swoją niepodległość na rzecz...Osmanów xD. Nie wiem czy tak ma być czy co, ale jak dla mnie to tak troszku "dziwne". A w kwestii jednostek no to wiadomo...te które sa gotowe sa bardzo ładne, nic im nie brakuje, te które nie mają swoich sygnaturek pewnie kiedyś je dostaną...no i oczywiście znalazło się kilka jednostek bez skinów...grenadierzy szwedzcy, jakaś piechota liniowa Szwecji, jedna z piechot liniowych RoN i to tyle...reszty państw na razie nie sprawdzałem. Ale poza tym jak dla mnie mod prezentuje się bardzo ładnie i o niebo lepiej niż pierwsza jego wersja :) licze na dalszy rozwój modyfikacji i życze powodzenia twórcom :)Załącznik 1533Załącznik 1534Załącznik 1535Załącznik 1536
Mod wygląda bardzo interesująco - niestety podczas większości bitew mnie wywala przez co rozgrywka jest póki co bezcelowa :( (możliwe że tutaj wina leży w tym, że Medievala II mam ze Steama). Oczywiście jest to wersja beta, ale gdy już Twórcy wyeliminują zgrzyty będzie całość będzie wyglądała przezacnie (już jest świetnie).
Ja tez gram na Steamowej wersji...mi sie wydaje, że wszytki zależy od tego jak się skrypty poukładają i aktywują...bo raz nie wywala wcale, a raz wywala co chwilę.
W pierwszym poście dodałem linki do nowej wersji.
Panowie mod naprawdę budzi respekt i dziękować twórcą z dobrą robotę.Z tym wywalaniem to różnie bywa mnie na 50 tur 2 razy wywaliło to nic w porównaniu z poprzednimi wersjami,zauważyłem że jak w czasie bitwy pojawiają się anomalia graficzne takie błyski geometryczne to po bitwie potrafi wywalić i tylko wtedy oczywiście w moim przypadku nie wiem jak u innych.Czy to wina kompa i ustawień grafiki czy innego czynnika jak ver Steam to sam zachodzę w głowę.
Mam nadzieję że będzie kontynuowana praca nad modem :D
Miałem dokładnie tak samo w 6 turze :D
Jeśli chodzi ci o dzikie czarne błyski skaczące po ekranie, to też je mam (Siedmiogród zwłaszcza), ale gry podczas kampanii jak do tej pory nie wywaliło. Nie mogę natomiast rozegrać własnej bitwy, bo gdy naciskam takową opcję to wywala mnie do pulpitu.
Z innej beczki: spieszona dragonia jest trochę nieopłacalna - chodzi po mapie jako piechota, nie ma bonusu do walki w lesie (tutaj myślę, że większym problemem jest, że piechota liniowa ma tą cechę, niż to, że dragonia jej nie ma) i jest ich mniej w oddziale.
to wina tej aplikacji, która polepsza grafikę oraz niektórych jednostek. Z tego co pamiętam ze starej wersji to polscy pikinierzy (hajducy ze spisami) powodowali ctdCytat:
anomalia graficzne takie błyski geometryczne to po bitwie potrafi wywalić
Dragonia ma mniej liczne jednostki, bo 20-30% żołnierzy pilnowało koni. Są za to szybsi o 30%.