Masz rację, ale jakby nie patrzeć mimo tego, że góry w Norsce są bogate w wiele surowców, to jednak z tego powodu, że jest to też blisko Pustkowi Chaosu, a tak jeszcze oddziałuje moc Chaosu to nie ma szans, by Imperium się chciało tam zapuścić.
Wersja do druku
Masz rację, ale jakby nie patrzeć mimo tego, że góry w Norsce są bogate w wiele surowców, to jednak z tego powodu, że jest to też blisko Pustkowi Chaosu, a tak jeszcze oddziałuje moc Chaosu to nie ma szans, by Imperium się chciało tam zapuścić.
Stop! Przestańcie o tym pisać. Od dwóch stron jest jeden temat odmieniany na wszelkie sposoby. Gra jest na podstawie lore Warhammer Fantasy Battle I na podstawie licencji właściciela tej gry tj Games Workshop. Tak trudno to zrozumieć? Gra będzie zrobiona tak jak GW każe.
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Ale każe niezgodnie z waszym świętym lore bo nigdzie nie jest napisane że podój danego regionu jest niemożliwy tylko ze względu na panujące tam warunki, dobre stosunki dyplomatyczne itd. jest mało prawdopodobne, bardzo trudne ale nie niemożliwe. I zgodne z lore było by wprowadzenie tych warunków do mechaniki gry, a zamiast tego mamy bezsensowny od górny zakaz podboju pewnych prowincji który spłyca rozgrywkę sprawia że jest liniowa.
A znasz lore Warhammera i zasady, jakie obowiązują w nim? Proste pytanie.
A co do liniowości - bzdura. Proste przykłady:
Imperium może uderzać na: Bretonnię, Wampiry, Księstwa Graniczne, Norskę.
Wampiry na: Bretonnię, Kislev, Imperium, Chaos, Orków, Księstwa Graniczne, Krasnoludy, Tileę, Estalię etc.
Krasnoludy na Zielonoskórych, Wampiry, Chaos, może Księstwa Graniczne, Bretonnię.
Chaos na wszystkich, byleby palić i mordować.
Orkowie tak samo poza Krasnoludami - ich mogą zasiedlać. Możesz iść na wschód, północ, zachód (na Tileę, Estalię/Bretonnię), ewentualnie Górami Krańca Świata iść na północ do Kislevu.
Także możliwości masz sporo i gwarantuję, że nie będziesz się nudzić.
Naprawdę nie rozumiecie, że Total War tutaj to tylko system i mechanika gry? Całość to Warhammer z krwi i kości na silniku i podstawach Total War. Ma być jak CA i GW to ustanowiło i żadne veta ich nie przekonają.
Ale nie mogą ich podbić więc imperium od pewnego momentu będzie ciągle w defensywie. Nie znam ale ty je tu bez przerwy wymieniasz i jak na razie moje argumenty trzymają się kupy. Zamiast odgórnego zakazu powinny być wprowadzone zgodne z lore warunki w danych prowincjach które powodowały by czy coś jest łatwe do wykonania czy niemal niewykonalne i gracz decyduje co chce zrobić(i może się sparzyć)
Draken bądź wyrozumiały. Spotkało się dwóch studentów w czasie sesji i siedzą na forum zamiast się uczyć :D
To w takim razie walnijmy wszystko tak, by można było mieć całą mapę tylko pokrytą czerwienią (Karl Franz) lub spaloną (Archaon/Kholek/Sigvald). Brawo - Księga Uraz się porwała z rozpaczy.
Podsumowując. Zostaję przy tym, co CA i GW ustaliło. Jak to wyjdzie? Przekonamy się o tym 28 kwietnia.
Możecie o czymś innym pisać? Zaraz banhammer spadnie komuś na głowę i się skończy zabawa.
Wracając do normalnych tematów.
Większym problemem będzie takie zbalansowanie rosterów, żeby był jakiś balans. W figurkowym balansują punkty i formacje. Tutaj nie ma zbyt wielu opcji poza kosztami, albo daniem formacji.
Ostatni komentarz do tej księgi uraz.... Rzym podbity przez Kartaginę w 212 r.p.n.e .... Ab Urbe Condita Liwiusza podarta wrzucona w truchło legionisty i spalona bo nigdy nie powstała :D
Dobra, rozbawiłeś mnie tu ;D Ale fakt. Skończmy już dyskutować o okupacji regionów. Ja zostaję przy swoim stanowisku. Czekamy na premierę i na Wampiry.
Napiszę to tak, żeby każdy zrozumiał.
Ta gra jest na licencji od GW. Jak GW sobie życzy takiego rozwiązania to tak będzie. Inaczej nie będzie. Oni są właścicielami licencji i SEGA tańczy tak jak oni zagrają.