Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Akurat tutaj muszę bronić trochę CA. Bloodpack dostępny dla wszystkich robiłby problemy z dopuszczalnym wiekiem, np w takich Niemczech gry z krwią są zabronione. O powiększaniu minimalnego wieku do 18nastki w wielu innych państwach nie wspomnę. Dla mnie akurat bloodpack w Shogunie był zbyt przerysowany i mało...realistyczny ;P
Co nie zmienia faktu że i tak jest dostępny dla wszystkich ;) Wystarczy założyć sobie konto na paypal. Zresztą, za 3 €? :roll:
Jakby co DLC będzie dostępne od 31 października. Jeżeli ktoś teraz zakupił i się zastanawia skąd brak zmian to już wie ;)
2 euro za krew w grze, żałosne ...
Fajne to DLC. Na pewno kupię, ale to co mnie nurtuje to czemu premiera jest dopiero 31.10? Może tego dnia wyjdzie od dawna wyczekiwany patch nr 6?
a może halloween, jest powodem takiej daty premiery?
Chciałem napisać coś na temat tego, że kupując DLC mam nadzieję na dalsze wspieranie CA w nadziei na poprawę gry. Dobrze, że się powstrzymałem do czasu informacji o tym nowym DLC. Ponoć te 3 dolary idą za zmienienie jednej wartości w pliku ustawień gry z false na true, bo krew jest już w plikach gry...
Trochę mi się śmiać teraz chce z mojej reakcji na ten DLC :lol: Momentalnie ze spokojnego miałem ochotę przez moment wyrzucić monitor przez okno. Dlatego też dalej twierdzę, że przydaliby się nowi ludzie od PR'u by nakierowali resztę studia na oczekiwania graczy oraz prowadzili z nami dialog. :roll:
Zamiast tego przez oficjalne forum CA znowu przetacza się ragestorm. No ale każdy ma to na co zasłużył :twisted: Gdyby odczekali ten miesiąc - dwa to byłoby ok. Nim jednak skończył się darmowy okres na Nomad DLC, dostajemy już informację o kolejnym płatnym DLC, kiedy w dodatku dużo osób pyta o dokładniejsze informacje na temat kolejnych patchy. To jest działanie tak złe wizerunkowo na tak wielu płaszczyznach, że powoduje u mnie śmiech z niedowierzania.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Czy każda ma inne to nie jestem pewien. :roll: Handlarza jedwabiem i jakimś kolorem, genialnego kowalo-niewolnika to miałem chyba każdą nacją.
Handlarza jedwabiem miałem Icenami, niewierną żonę i niepokoje w lesie Swebami, puszczalską córkę i zbyt gadatliwego zabójcę Rzymem, Partią zaś sen o zaćmieniu słońca. Jeszcze nie powtórzyły się mi wydarzenia z jednej nacji u drugiej, ale poza Swebami mało innymi frakcjami grałem.
Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
Chciałem napisać coś na temat tego, że kupując DLC mam nadzieję na dalsze wspieranie CA w nadziei na poprawę gry. Dobrze, że się powstrzymałem do czasu informacji o tym nowym DLC. Ponoć te 3 dolary idą za zmienienie jednej wartości w pliku ustawień gry z false na true, bo krew jest już w plikach gry...
a może płacąc te 3 dolary docenisz pracę programistów, którzy napocili się tworząc wcześniej odpowiedni moduł blood pack, a potem tylko ułatwili sobie robotę tworząc dodatkowy interfejs łatwo włączający ów moduł? Co za różnica, czy zrobili to wcześniej, czy teraz mieliby to wszystko robić? Jakby nawet zrobili po twojemu, to być pewnie teraz płakał, że jedno DLC z prostą funkcjonalnością waży 400 MB i trzeba ściągać...
Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
Gdyby odczekali ten miesiąc - dwa to byłoby ok. Nim jednak skończył się darmowy okres na Nomad DLC, dostajemy już informację o kolejnym płatnym DLC, kiedy w dodatku dużo osób pyta o dokładniejsze informacje na temat kolejnych patchy. To jest działanie tak złe wizerunkowo na tak wielu płaszczyznach, że powoduje u mnie śmiech z niedowierzania.
Pozdrawiam
to, że płatne DLC wyjdą - wiadomo było odkąd robią gry na Steamie. Oprócz tego masz oficjalne patche prosto ze źródła, promocje na gry i darmowe już 8 frakcji, które nie musieli dać, tylko wypuścić w płatnych DLC, na które znowu byś płakał. To, że wypuścili płatnego DLC, którego nie musisz wcale kupić, dzień po wypuszczeniu darmowego DLC nie ma żadnego znaczenia.
Jedyny zły wizerunek tworzysz ty sobie samemu, lamentując nie wiadomo o co. I nie wyrzucaj monitora przez okno, bo mama z tatą ci go kupili.
Nie musisz wcale kupować tego DLC.
pozdrawiam
Pocieszające jest, że wiara w narodzie nie ginie. Wypuścili grę niedokończoną, ale według przedmówcy mamy się cieszyć i docenić pracę programistów! Piszesz [TIN]_Cichy że dostaliśmy 8 darmowych frakcji, których nie musieli dawać. Ja na to patrzę inaczej, dostałem grę niegrywalną za którą zapłaciłem całkiem sporo i delikatnie rzecz ujmując nie jestem zadowolony z produktu, który jest wadliwy. A te 8 "darmowych" frakcji traktuję jako chwyt PR mający udobruchać co bardziej niezadowolonych graczy. Jak w branży motoryzacyjnej, któryś z Mercedesów przewracał się na teście łosia, to wybuchł skandal. Tutaj gra też "nie wyrabia na zakrętach" i jest ok?! Dzięki takim klientom jak [TIN]_Cichy niedługo będziemy kupować DLC stocz bitwę ręczną, bo w grze będą tylko te z automatu.