Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
To miałem na myśli pisząc nieśredniowieczna, czyli nie wszystkie gatunki muzyki, a tylko takie pasujące klimatem ;) Tak jak Two Steps from Hell nie robi muzyki "średniowiecznej", ale taką kojarzącą się z walkami na broń białą itd ;)
[youtube:3tc91jic]http://www.youtube.com/watch?v=ASj81daun5Q[/youtube:3tc91jic]
Maximus Cantara (Carlo Silotto)
Requiem for a dream-lux aeterna(full orchestra)
Eclipse-United we stand, divided we fall- też two steps of Hell
Hanz Zimmer- Gortoz a ran(dla muzułmanów)
13th warrior-Old Bagdad, Horns of Hell, The Fire Dragon
Enya-only time???:P
Ten kawałek co dał Kam2150 to jeden z moich ulubionych jest w Warhammerze. Co goście dają radę.
Pisząc nie średniowieczna, miałem na myśli jednak pasującą do średniowiecza w możliwie dużym stopniu.
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Inquisitor pliki Kama są w Megasubmodzie III i IV osobno ich nie było.
Pliki od Kama to podstawa, inny balans, inne koszty. Super się gra.
To ja mam coś pokiełbaszone chyba, bo najdroższe jednostki, czyli CI rycerze z trybunału kosztują chyba 350 florenów.
Ale mowa o pieszych, czy konnych? Ja daję koszt utrzymania na 1/3 kosztu werbunku. Po wielu testach taki system działa najlepiej, bo jest spójny dla wszystkich nacji, może niektóre kraje mają lekkie odchyły, ale wtedy nie ma czegoś takiego, że są jednostki słabsze o wyższej cenie niż te lepsze. Mój system cen ma na celu ukazanie jak największej dysproporcji cenowej między zwykłymi/wczesnymi jednostkami, a elitą, dzięki temu nawet później opłaca się rekrutować te średnie oddziały. Elitarni rycerze kosztują po 2400-2600 werbunku i 700-850 utrzymania.
Co do muzyki to oczywiście polecam moją z MXL, nie jest wyłącznie średniowieczna, ale daje moc :) Muza jest z Królestwa Niebieskiego, Gry o Tron, Thora, Ogniem i Mieczem, Two Steps from Hell, Incepcji i paru innych.
To u mnie się wielkie gunwo zrobiło, Francuzcy Rycerze konni kosztują poniżej 400 bizantów.
Wgram od nowa i sprawdze co i jak ale to po próbnych maturkach dopiero.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Flandria jest zbuntowana i istnieje.
Wino, przy okazji nowej Instalki może byś dorzucił paręnaście melodii z wykopem, jak Kam2150 w MedievalXL, albo jak w Warhammerze.
Osobiście, jestem za nawet jak nie bardzo pasuje. Grając w średniowiecznego moda niekoniecznie musimy słuchać samej muzyki średniowiecznej.
Albo i kilkadziesiąt melodii.
Wszytkim się nie dogodzi, jeden chce to inny tamto.
Część będzie osobno plików to sobie pobiorą niezadowoleni z Instalki.
mam już 26 przygotowanych. Męczę w wolnych chwilach dalej opisy jednostek. Mam "już" 58% pliku zrobione. Póki co to dla mnie ważniejsze niż muza. Jak ktoś sobie chce Sabatonu słuchać czy innych klimatów nie związanych ze średniowieczem, to niech sobie winampa odpali i po sprawie, ja nie będę fisiował, zaraz ktoś zapragnie Ermina van Buurena albo Cezika słuchać podczas bitew, nie dogodzę każdemu. Poza tym muza już chyba z 600 MB zajmuje, potem połowa będzie biadolić, że nie mają limity transferów i czy nie można tego zmniejszyć.
Z MXLa korzystałem i trochę wrzuciłem, ze Strongolda rzeczywiście fajne, przejrzę i coś jeszcze dorzucę. Z resztą sam bym w końcu pograł, jak więcej pogram to może sam dostrzegę potrzebę zmian w muzie, póki co tak mało grałem, że nawet nie wiem jak to słychać w praktyce.
EDIT:
OK PRZYGOTOWAŁEM DO WGRANIA KAWAŁKI Z GOTHICA 1, KILKANAŚCIE Z GOTHICA 3, TWIERDZY, TWIERDZY: KRZYŻOWIEC, Hans Zimmer - Roll Tide (Z FILMU KARMAZYNOWY PRZYPŁYW) I Z MODA OiM. ŁĄCZNIE 52 UTWORY, A W POPRZEDNIM BYŁO 120, WIĘC CAŁKIEM SPORO DOJDZIE NOWYCH.
Może jutro jak pisałem a najpóźniej w środę zapodam pliki do Instalki.
Na razie test Polski zero ctd, ale dopiero 60 tura.
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
To u mnie się wielkie gunwo zrobiło, Francuzcy Rycerze konni kosztują poniżej 400 bizantów.
Wgram od nowa i sprawdze co i jak ale to po próbnych maturkach dopiero.
400 bizantów? Tyle na moich statach milicja jak już kosztuje ;D Coś faktycznie musiało się pokiełbasić u Ciebie.
Cytat:
Zamieszczone przez Blood_187
Aha, zrozumiałem że nowa mapa z tą Flandrią jak dodanie Grodna. Nie miałem okazji tam wojować więc nie kojarzyłem prowincji. W takim razie można by dać ją Francji, z tego co zauważyłem w swoich kampaniach to Francja trochę dostaje od Aragonii i HRE, może ją to trochę wzmocni :)
Jeśli byłaby możliwość dodania nowej muzyki to miałbym propozycję aby umieścić kilka utworów ze ścieżki dźwiękowej do gry Twierdza: Krzyżowiec. Świetnie by pasowały zarówno do Jerozolimy jak i frakcji Islamskich :) Jak coś to mogę podesłać bo mam ten soundtrack na dysku. Jakby ktoś nie znał:
http://www.youtube.com/watch?v=rljTVk_q2Dk
Jak sprawdzić wersję? Raczej nie ma nigdzie informacji wprost tak jak w podstawce że wersja 1.3 itp. Ja bym to zrobił łopatologicznie czyli porównał daty edycji wgrywanych plików do tych znajdujących się w instalkach, i na tym wnioskował która wersja ;)
Żeby podbić rebelie musiałem w paść w kilkudziesięcio tysięczne długi, szybko rozpoczęła się wojna z Bizancjum, które sprawnie atakowało, niezbyt dużymi siłami ale ja miałem też małe. Zanim doszedłem do siebie z finansami i zacząłem szkolić w miarę porządne wojsko Bizancjum wysyłało już na mnie dość elitarne wojska, z którymi powinienem mieć spory problem ale nie miałem, bo alternatywne AI Bitewne jest bardzo pasywnei kiepskie. Nie mam porównania dla sytuacji przed zmianą, bo nie grałem z sakiewką. Frakcje AI nie były w stanie zająć terenów Litwy.
Piter. Należy grać inaczej, jak na normalnym Bellum. Podbijać pojedyńczo wyrównać finanse i kolejny podbój. W międzyczasie sojusze i szkolenie kupców.
Ai ma bonusy do sakiewki jak w oryginalnym Bellum, alenie sa to jakieś ogromne kwoty, na unicie Kam2150 to dobrze działa.
Wino a ta nowa muza to będzie patch czy cała Instalka? Chyba muza działa na savy?
Wino pliki do Instalki poszły na PW.
Ja uważam, że nowa Muza powinna być osobno. Wiele Osób ma poprzednią a nowe kawałki sobie dogra.
Nowa muza to dopiero jest przygotowana do zaimplementowania do moda, a do tego jeszcze daleko droga :)
Będzie instalka ale czy tylko jako część megasubmoda czy też dodatkowo jako osobny submod to jeszcze nie wiem. Czy działa na savy? Nie wiem :) Na 80% dam to do instalki megasubmoda, a potem pomyślę czy dawać też osobnego submoda muzycznego.
Raczej nie zrobię osobno muzy tylko jako integralna część megasubmoda. Z prostej przyczyny - submod muzyczny ingeruje w kluczowe pliki tekstowe, więc każdy ma je inne, a po instalacji submoda muzycznego on by je nadpisywał.