Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Jakkolwiek nie lubię być adwokatem diabła, ale przy blood packu niech się ludzie nie dziwią, że już wyszedł, bo od pierwszego dnia premiery nawet na naszym forum były narzekania, że blood packa jeszcze nie ma i liczono na jak najszybsze wydanie. Tak czy siak co kto lubi, do Shoguna jakoś nie paliło mi się kupowanie tego dodatku ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
Pocieszające jest, że wiara w narodzie nie ginie. Wypuścili grę niedokończoną, ale według przedmówcy mamy się cieszyć i docenić pracę programistów! Piszesz [TIN]_Cichy że dostaliśmy 8 darmowych frakcji, których nie musieli dawać. Ja na to patrzę inaczej, dostałem grę niegrywalną za którą zapłaciłem całkiem sporo i delikatnie rzecz ujmując nie jestem zadowolony z produktu, który jest wadliwy. A te 8 "darmowych" frakcji traktuję jako chwyt PR mający udobruchać co bardziej niezadowolonych graczy. Jak w branży motoryzacyjnej, któryś z Mercedesów przewracał się na teście łosia, to wybuchł skandal. Tutaj gra też "nie wyrabia na zakrętach" i jest ok?! Dzięki takim klientom jak [TIN]_Cichy niedługo będziemy kupować DLC stocz bitwę ręczną, bo w grze będą tylko te z automatu.
z tego, co wiem to patche są regularnie wypuszczane i widać wyraźną poprawę w mechanice gry. Jednak abstrahując od tego, nie poruszałem aspektu grywalności/poziomu produktu Romka 2, tylko broniłem CA przed praktycznie bezzasadną* krytyką ludzi, którym nie podoba się blood pack...
* - argumenty typu "podmiana wartości w pliku tekstowym jest be", oraz "wydali zaraz po darmowym DLC, mogli się wstrzymać miesiąc-dwa" uważam za bezzasadne
Sprawa jest taka - nie mam konta bankowego ani karty kredytowej czy jakieś innej opcji umożliwiająca płatność internetową, a chciał bym kupić blood packa.
Czy jest jakaś szansa żeby to zrobić? Założyłem wczoraj konto na Paypalu ale kompletnie nie ogarniam tego. Czy jest taka opcja, że tradycyjnym przelewem wyślę kasę na swojego konto na Paypalu? Czy jakoś inaczej trzeba to rozegrać?
O ile dobrze pamiętam możesz spokojnie tradycyjnym przelewem wrzucić kasę na paypal ;)
Szukam właśnie na necie i z tego co widzę to nie da się tak zrobić. Trzeba powiązać swoje konto bankowe z Paypalem.
Niech po prostu kupi ci ktoś inny, a ty oddasz kasę.
Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
_Cichy]
Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
Pocieszające jest, że wiara w narodzie nie ginie. Wypuścili grę niedokończoną, ale według przedmówcy mamy się cieszyć i docenić pracę programistów! Piszesz [TIN]_Cichy że dostaliśmy 8 darmowych frakcji, których nie musieli dawać. Ja na to patrzę inaczej, dostałem grę niegrywalną za którą zapłaciłem całkiem sporo i delikatnie rzecz ujmując nie jestem zadowolony z produktu, który jest wadliwy. A te 8 "darmowych" frakcji traktuję jako chwyt PR mający udobruchać co bardziej niezadowolonych graczy. Jak w branży motoryzacyjnej, któryś z Mercedesów przewracał się na teście łosia, to wybuchł skandal. Tutaj gra też "nie wyrabia na zakrętach" i jest ok?! Dzięki takim klientom jak [TIN]_Cichy niedługo będziemy kupować DLC stocz bitwę ręczną, bo w grze będą tylko te z automatu.
z tego, co wiem to patche są regularnie wypuszczane i widać wyraźną poprawę w mechanice gry. Jednak abstrahując od tego, nie poruszałem aspektu grywalności/poziomu produktu Romka 2, tylko
broniłem CA przed praktycznie bezzasadną* krytyką ludzi, którym nie podoba się blood pack...
* - argumenty typu "podmiana wartości w pliku tekstowym jest be", oraz "wydali zaraz po darmowym DLC, mogli się wstrzymać miesiąc-dwa" uważam za bezzasadne
Chyba nie zrozumiałeś, o co chodziło Sanvone.
Patche nie są regularnie wydawane, bo następnego jak nie było, tak nie ma. Widzimy natomiast wypuszczanie DLC-ka po DLC-ku, co może sprawiać wrażenie, że obecnie tylko na tym skupia się CA. I owszem, z punktu widzenia PR-owego jest to jak strzelanie sobie w kolano, bo świadczy o zlewaniu dotychczasowych problemów i zrzucaniu ich na boczny tor, a co za tym idzie, o niezbyt poważnym traktowaniu swoich klientów.
Natomiast głupie teksty pokroju płakania i wyrzucania komputera proponowałbym zachować dla siebie. Jakiś szacunek wobec rozmówcy, hmm?
Czyli według ciebie nieważne, że patch nie jest gotowy, musi zostać natychmiast wydany? :lol:
Gdzie ja coś takiego napisałem?
Cytat:
Zamieszczone przez Veritimus
Chyba nie zrozumiałeś, o co chodziło Sanvone.
Patche nie są regularnie wydawane, bo następnego jak nie było, tak nie ma. Widzimy natomiast wypuszczanie DLC-ka po DLC-ku, co może sprawiać wrażenie, że obecnie tylko na tym skupia się CA. I owszem, z punktu widzenia PR-owego jest to jak strzelanie sobie w kolano, bo świadczy o zlewaniu dotychczasowych problemów i zrzucaniu ich na boczny tor, a co za tym idzie, o niezbyt poważnym traktowaniu swoich klientów.
"Patche nie są regularnie wydawane, bo następnego jak nie było, tak nie ma." - WTF?
Patche są wydawane niemal od początku wydania Romka, dosyć seryjnie. DLC wypuścili, bo chcieli na tym dodatkowo zarobić. W czym tkwi problem? Blood pack to rozwiązane znane z poprzedniej gry, na podobnym engine, więc go wydali. Kto chce, może go kupić, kto nie chce - czeka sobie na kolejne patche od CA. proste.
Wiadomo, że płatne DLC będą wydawane w czasie tzw. "największego hajpu" na grę, czyli miesiąc, dwa, trzy po jej wydaniu, kiedy wszyscy w nią grają. Zwlekać na wydanie prostego blood packa, który działał już w Szogunie2 byłoby zwykłą głupotą. Nie będą go trzymać w szufladzie, bo jakiemuś przeciętnemu gościowi z Polski klikającego myszą "może się wydawać", że tylko na nim się skupiają. Paranoja.