http://www.twcenter.net/forums/showt...r-Year-Options Weź lepiej 24 jak ja, tylko uważaj na wyniszczenie zimą na północy.
Wersja do druku
http://www.twcenter.net/forums/showt...r-Year-Options Weź lepiej 24 jak ja, tylko uważaj na wyniszczenie zimą na północy.
Harry-Potter-TW , dzięki serdeczne, 24 tury na rok to potęga... Zawsze bolałem nad zasięgiem ruchu w stosunku do upływającego czasu w TW. Przejście z jednej prowincji do drugiej w systemie 1 tura + 1 rok to jakiś absurd był. Przy systemie 12 tur na rok już jest lepiej, przy 24 nawet nie śmiem obliczać ale pod kampanię Kartaginą i moim nieśpiesznym stylu gry jest perfect. Teraz przy nowym (nie do końca) komputerze tury śmigają jak strzała - przewijanie znaczy się. Do tego doszły piękniejsza grafika i możliwość toczenie dużych bitew na mapce. nic tylko grać, mam jednak świadomość, że nadciąga nowy patch i teraz mam dylemat. - Raz czytam, żę będzie kompatybilny z poprzednimi zapisami gry, innym razem, że nie będzie.
Nowa wersja DeI będzie kompatybilna ze starymi zapisami, ale nie będziesz mieć wszystkich nowinek. Wiem, że parę budynków będzie teraz bezużytecznych, bo w ich miejsce wejdą nowe. Same nowe Auxilia dla Rzymu mają chyba działać bez problemu.
Zatem raczej "nie" będą kompatybilne a będą działały ze starymi zapisami. Kamo dałem Ci kolejne podziękowanie bo co zaglądnę do zapowiedzi patcha to widzę kaaaaaaaaaaawał dobrej roboty.
Co mi się jeszcze zamarzyło do zmiany w DeI to sprzęt oblężniczy i miotający, przesadzone jest z niektórymi nacjami i technologią oblężniczą i miotającą. Tacy Icenowie, plemiona galijskie, iberyjskie, drobne nacje z Azji Mniejszej czy Afryki nie posiadały takiej technologii. Rzym, Kartagina, Ptolemeusze, Seleucydzi, Antygonidzi czy państwa grackie ok. Może zrebalansują to w kolejnych łatkach, wiem, że osłabi to zdolnośći militarne tych państw. Można korygować to np. zwiększeniem zasięgu ruchu, potężniejszą szarżą lub nawet ilością ludzi w oddziałach.
W MTW 2 sam robiłem takie rzeczy, raz nawet zabraliśmy się z przezacnym Aravenem (oby Bóg dał mu długie zdrowie) za submoda do Broken Cerescent. Sprzeczaliśmy się przy tym o statystyki jednostek ale on robił możliwość rekrutacji jednostek z różnych oryginalnych bodowli, ja robiłem balans. W Broken Cerescent jak pamiętacie poza swoimi prowincjami macierzystymi można było rekrutować tylko śmieciowe jednostki. W naszym submodzie można było dodatkowo kilka wybranych dla danej nacji. Zmienialiśmy też stopień zaawansowania rozwoju miast na bardziej historyczny - Niestety stanęliśmy na Państwie Jerozolimskim i submod nie ujrzał nigdy światłą dziennego. Dlaczego to jednak piszę - zupełnie nie potrafię niczego zmienić w R2, nawet najprostszych rzeczy.
szkoda ze te wersje dei są tak często trzeba zaczynać ciągle nową kampanie więc dałem sobie spokój z dei gram podstawowa kampanie ale muszę powiedzieć ze na podstawce harcownicy są zbyt op :) a w dei są znowu zbyt słabi moim zdaniem ,szkoda także tego trybu forsowny marsz że w dei tego nie ma armie musza tak długo się przemieszczać :/ wielki plus dla twórców moda za opcje rzucanie pilum :) no mam taką nadziej że w przyszlości CA umożliwi zwiększenie limitu slotów na budynki no i żeby regiony były wieksze np galia w głównej kampani żeby miała tyle prowincji co w dodatku cezar w gali tak samo afryka i hiszpania tyle jak to miało miejsce w hannibal u bram , mam nadziej że w przyszłości moderzy będą mogli tak dostosować mapke :)
Ano nie są za słabi, bo dalej potężni, tylko trzeba ich z głową używać, mi jeden oddział najgorszych oszczepników kosi minimum po 200 ludzi w bitwie, Ci lepsi nawet i po 300. Większa ilość miejsc na rozbudowę także by mi się podobała, ostatnio włączyłem Shoguna i tak nawet z ograniczeniem miejsc to i tak miało sens. Jednak Rome 2 już jest grą pod systemy dotykowe, ostatnio to wprowadzili, a więc nasza seria będzie jeszcze prostsza, tak żeby Ci co palcami po ekranie grają mogli nadążyć... Jak oglądałem filmik z prezentacji CA i jak to chwalą to aż mi się nóż w kieszeni otwierał...To co myszką zajmuje graczowi 1-2 sekundy tam trwało nawet i pół minuty (zwykłe zbliżenie i obrócenie kamery).
Chwała DeI za brak forsownego marszu, właśnie to poza flotami transportowymi było jedną z dwóch głównych przyczyn debilizmu AI, właśnie przez to Ai prawnie nic nie robiło i 3/4 bitew to były zasadzki. Bez forsownego marszu AI wreszcie prowadzi jakieś akcje ofensywne.
jak ustawic opcje graficzne pod geforca 9600 gt 1 GB bylbym bardzo wdzieczny :)
To raczej nie ten temat?
A poza tym opcje graficzne należy dostosowywać samemu, by osiągnąć satysfakcjonującą wydajność i dobry obraz.
Vorenus... Ja naprawdę nie chcę być czepialską mendą... Jak ma być porządek w wątku, jak tu znaleźć treściwą zawartość jak spamujesz w co drugim poście? Nie wiesz jak opcje graficzne sobie ustawić? - Ok. napiszę Ci, żebyś miał dobrą sobotę.
Najpierw ustaw rozdzielczość do swojego monitora/
Wchodzisz w opcje zaawansowane/
(zależnie od pozostałych podzespołów komputera ustawiasz indywidualne opcje metodą prób i błędów albo lepiej zdroworozsądkową ale tak, żeby mieć ładnie wyglądającą mapkę, bez klatkowania i przycięć.)
Spróbuj sobie ustawić szczegółowość budynków na wysoką albo wyżej, szczegółowość nieba, wody na średnią, jakość oświetlenia i cieniowania też min. na średnią, nie upieraj się przy utrzymaniu żadnej z dodatkowych opcji jak vinieta jeżeli odczujesz spadki w wydajności w grze.
Po prostu testuj starając się zachować jak najładniejszy wygląd i płynność gry.
I na koniec - b. Cię proszę nie spamuj więcej i wnieś coś w forum bo póki co jedynie wołasz o pomoc albo spamujesz. _ Bez urazy bo ja Ci nie wróg a o ile pamiętam dostałeś już pierwszego bana jeszcze na starym forum. Tutaj są życzliwi ludzie - dostosuj się do tego.
WITAM! Ostatnio trochę mało czasu mam bo mam maturę ale śledzę temat i czekam na newsy. A ja mam pytanie do starych wyjadaczy ;) a mianowicie:
Wiem że jest ograniczenie liczby jednostek na oddział( np. Bohaterowie Sparty mogą być tylko 2 jednostki w oddziale) a czy jest takie ograniczenie na frakcje? (np. max 30 oddziałów Bohaterów Sparty we wszystkich armiach)
I czy bonus z świątyń w prowincji się kumuluje? Np. Budując 4 świątynię dające 20% bonusu z handlu zyskamy razem 80% dochodu z handlu w prowincji?
Podane dane są przykładowe.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka