Z tego newsa, jak i podobnego na cdaction.pl (TUTAJ) wynika, że nie będzie dużych DLC. CZyli nowych frakcji raczej nie dostaniemy, ale jednostki, lordowie, czy sub-frakcje są, jak dla mnie, całkiem prawdopodobne.
Wersja do druku
Z tego newsa, jak i podobnego na cdaction.pl (TUTAJ) wynika, że nie będzie dużych DLC. CZyli nowych frakcji raczej nie dostaniemy, ale jednostki, lordowie, czy sub-frakcje są, jak dla mnie, całkiem prawdopodobne.
Smutłem bardzo, bo wyszło, że CA ma lepsze rzeczy do roboty niż grywalny Kislev :V
Ja też, ale jakiś smakowity kąsek muszą zostawić na pre-orderowe DLC dla następnych dwóch expansion packów - zwłaszcza, że hejt - jaki był w przypadku spakowania do DLC Wojowników Chaosu - już im nie grozi. Raczej wątpię aby jeden legendarny lord czy kilka jednostek zachęciło ludzi do preorderu
Olać kislev, ja chcę Karak Kadrin z Ungrimem.
Szczerze wątpię by Kislev trafił do gry wcześniej niż w 3 jej odsłonie. Są dwa powody, jeden jest taki że gdy rozwiną Bóstwa chaosu i dojdą Demony to północna część Imperium gdzie mieści się Kislev, oraz Norsca plus pustkowia Chaosu zostaną odpowiednio powiększone.
Druga przesłanka jest taka że wedle przecieków, oraz innych takich, 2 część skupia się na Elfach, i Jaszczurach więc możliwe że czwartą rasą będą Szczurki w drugim pełnoprawnym dodatku\części. Całkiem sensowne bo Jaszczury nie mają za bardzo z kimś większym się bić. I to chyba dość zażarci wrogowie.
I wtedy logicznie 3 część skupi się na Ograch, Chaosie, TB, i może Krasnoludy Chaosu. Więc prawdopodobnie wtedy Kislev dostanie DLC na wzór Elfów czy Bretonni. Chyba że CA szykuje jakąś niespodziankę i Skaveni dojdą w 3 części ale TB w drugiej i doczekamy się Psów Wojny jako rasy DLC.
@Ituriel
No na nich to poczekasz do trzeciej części jak nic :P
Do 3 części mają być Skaveny + Ogry. Być może również Krasie Chaosu oraz Królowie Grobowców.
Tylko czy to ma sens?. Trochę za dużo ras na ostatnią cześć a 2 wieje biedą. Jaszczury są fajne, ale 3 rasy to jednak ciut mało. A Sakveny ładnie by pasowały w całą tą zgraję. Bo jeśli bierzemy 3 główne rasy to D. Elfy są osamotnione. I co oni mogą dodać w DLC\FCL ? Psy wojny ?
W drugiej części muszą się pojawić albo Królowie Grobowców albo Skaveny. Przynajmniej z logicznego punktu widzenia oraz we względu na mapę świata.
Do dwójki pasowałyby Demony Chaosu, Wampiry z Wybrzeża Wampirów i być może Norsmeńska wioska Skeggi. Co do Mrocznych Elfów - akurat zachód ich części kontynentu jest i tak ogarnięta przez bestie i zwierzoludzi. Aczkolwiek ze Skavenów to Klan Pestilens by tam pasował.
Nie będę się wykłócał, może CA doda Demony ale wątpię, wtedy Krasnoludy dostaną Dragon i Daemon Slayers. Tylko Mi raczej chodzi o kogoś nowego, a Wampiry z Wybrzeża brzmią jak sub-rasa Wampirów a nie coś nowego jak Skaven czy Tomb King. Po prostu uważam że powinni dodać 4 główne rasy i jak zrobili z Bretonnia i WE dodać pomniejsze w DLC\FLC. Osobiście wolę Skavenów bo mają opasłą armię. Patrząc na trzecią część to Ogry mają sporo jednostek do zrobienia, Skaveni też, Demony bardzo dużo, Tomb King tak samo, plus rozszerzenie Wojowników Chosu i dodanie Krasnali Chosu, całkiem sporo jak na jedną część. Nawet licząc że Krasnoludy Chaosu to DLC to i tak sporo.
Nie wspominając o Lordach, Bohaterach i innych. A przecież jeszcze 4 pierwsze rasy, czy Leśne Elfy wszystkich Lordów i Bohaterów nie mają:P
Akurat dodanie Demonów Chaosu to otwarta furtka dla Zabójcy Demonów i Smoków dla Krasiów, a także dla rozszerzenia rosteru Wojowników Chaosu o wiele jednostek + magię Slaanesha, Nurgle'a i Tzeentcha.