Co do Stema to ja robię zakupy za pomocą paysafecard, i nie narzekam.
Wersja do druku
Co do Stema to ja robię zakupy za pomocą paysafecard, i nie narzekam.
Bo często krytykowałeś tą grę i firmę w tym temacie (był nawet okres, że co post to robiłeś). Trochę z przyzwyczajenia spodziewałem się podobnej treści tym razem. :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez adi
No wygląda realistyczniej - nie zaprzeczam. Jestem posiadacza tego dlc do S2TW odkąd wyszedł i przez wiele godzin wielokrotnie poświęcałem czas by nacieszyć się pojedynkami i tryskającą posoką. Nie przeszkadzała mi ta krew na ekranie. Po prostu gdy zobaczyłem te screenshoty to jakieś wewnętrzne poczucie estetyki powiedziało mi, że nie chcę widzieć w tej grze fruwających kończyn i aż tak brutalnych scen. Można powiedzieć, że jestem za cienki bolek na takie GORE w grze :) Jeśli można(by) włączyć samą krew to zakupiłbym ten dlc, ale ta cała nowa fizyka raczej mnie odpycha. Nie powiem jednak, że nie wygląda to efektownie. Osobista preferencja i gust ;)Cytat:
Zamieszczone przez adi
Pozdrawiam
He, no krytykiem staram sie byc obiektywnym;) Ano gusta sa rozne. Wedlug mnie ten blood dlc byl wywazony w miare poza ta krwia na ekranie(co to horror?;)) Ciekawe jaki bedzie do Romka 2 teraz spodziewam sie wszystkiego. Zepsuli gre, to i moga cos glupiego wymyslic i tam. Pozdrawiam rowniez.
O ten fragment mi chodziło. Nie ma to już zresztą teraz wielkiego znaczenia. Chciałeś jednak, żebym wskazał o co chodziło, więc to czynię.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Tak jak napisałeś, Sanvone - nie mam żadnych oczekiwań personalnych, jeśli chodzi o dostosowywanie gry pod moje gusta, bo nie tędy droga. Jedyne czego chcę, to otrzymać wreszcie gotowy produkt Rome II, tak by nie było konieczne używać modów, bez których na chwilę obecną nie wyobrażam sobie gry.
Dzięki za filmik, zaraz zakupię sobie blood pack do Shoguna 2. Do pełni szczęścia braknie mi tylko moda, który pokazywał by bardziej realistycznie zachowanie się jedwabiu przymocowanego do pleców gwardii generalskiej. Czyli tak jak w programie na kanale "History" pokazującym wyposażenie samuraja, które używał on w walce konnej. Otóż do pleców miał on przytwierdzony kawał jedwabnego materiału wielkości średniego prześcieradła o kształcie małego spadochronu. Podczas galopu "spadochron" ten wypełniał się powietrzem wydymając się jak balon. Strzała wystrzelona z łuku uderzała w jedwab, ale zwykle nie była w stanie go przebić, gdyż ten poddawał się jej uginając. Strzała pchała go oddając swoja energie kinetyczną aż docierając do pleców samuraja miała tylko tyle energii, że wystarczało, co najwyżej na niegroźne "pacnięcie". Na razie natrafiłem tylko na mod, który całkowicie likwiduje te "balony", a podczas galopu chciałbym by się one pojawiały i zapewniały dodatkową ochronę pleców od strzał.Cytat:
Zamieszczone przez adi
Blood pack do Rome 2 kupiłem wczoraj :mrgreen:
No te balony to tylko mogli szpece z CA zrobic i nie zauwazyc,ze spartolili robote:)
Czy blood pack już działa?
Za parę godzin, sprawdź sobie na steam store. Jakieś 5-6 godz.
Ja poczekam az beda rozdawac za free bloodpatch ;)
To się nigdy nie doczekasz ;) Próbowałem ostatnio tymi nomadami pograć, a dokładniej Scytią. Niby wszystko ładnie pięknie, ale muszę stwierdzić że niestety schemat rozgrywki jest taki sam, i nawet nie daje tyle radości co dawał mi Napoleon chociażby ;) No o optymalizacji nie wspominam, bo aktualnie wygląda to tak że na mapie może być 8 tysięcy i mogą sobie maszerować, stać obok siebie itp, biegać. Ale kiedy przyjdzie im podnieść miecze zaczyna niemiłosiernie ciąć. TYLKO przy podnoszeniu mieczy/włóczni etc :roll: