A Polsce dać choć trochę więcej kasy ? :)
Wersja do druku
A Polsce dać choć trochę więcej kasy ? :)
Cytat:
Jedyne co się mi rzuca w oczy, to niestety jednostki, które w porównaniu do tych z OiM 2 wyglądają blado. Nie wiem jak się Rosjanom udało przenieść tekstury z Mount&Blade, ale to chyba najlepiej wyglądające jednostki jeżeli chodzi o mody do Medievala 2.
Wszystkie jednostki z OiM2 są zaimplementowane w nowej wersji, powiem nawet więcej: w ich modzie jest więcej jednostek graficznie poprawionych (np. z moda FKoC) a nie są obecne w ich EDU (sprawdzam po kolei jednostki z battle_models). W naszym modzie będą one wszystkie, tak aby zachować jak największą różnorodność:cool:Cytat:
Podpinam się pod słowa Wonsza, rooster Anglików na początku to bieda, możecie dodać jednostki z moda o angielskiej wojnie domowej do nich ?
Jednocześnie część jednostek Attyli np. jazda polska (głównie jako sumplementowi) czy piechota wybraniecka, łanowa itp., kozacy, jednostki szeklerskie, wołoskie, greckie czy z Bałkanów są wciąż obecne.
RON, Moskwa, Siedmiogród, Hetmanat to frakcje z najbardziej rozległymi roosterami.
Brakuje tylko pancernych z prawdziwego zdarzenia - w jednostce Attyli jest zbyt dużo słabo opancerzonych jeźdźców, natomiast w przypadku jednostki z OiM2 - jazdy kozackiej - to jest już trochę anachroniczna pd względem uzbrojenia, pod koniec 17 wieku łuki pełniły już rolę raczej tylko reprezentacyjną. Idealna by tu była jednostka o skinach jazdy kozackiej z OiM2 a uzbrojona w broń palną i rohatynę....
Witam.Jestem zupełnie zielony w sprawach wgrywania modów do gier (nie hejtujcie mnie :) )Próbowałem już kilka razy wgrywać tego moda ale niestety ne udało się :(
Moje pytanie brzmi:Co zrobić po wypakowaniu moda w folderze mods?Co włączyć,zmienić abym mógł grać w ulubionym przeze mnie okresie?
Musisz kliknąc na Plik wsadowy Windows ;)
Jest pod nazwą Executable i gra powinna się uruchomić :)
kolego a masz wersje normalna mtw2 czy na steam
kolego to tak nie pojdzie ja tez mam steam. musisz wkleic wszystko do pliku z gra. u mnie to Steam-SteamApps-common-Medieval ll Total Ware-mods. i tam zmien nazwe na jeden z oryginalnych modow ja zmienilem na americas. a americas na americas org. i odpalaj gre z poziomu steam gdzie mozesz wybrac jaka chcesz gre . i odpal mod americas. u mnie to dziala z kazda modyfikacja.
Panowie mam 2 pytania, jedno do twórców moda a drugie do wszystkich forumowiczów:
1) czy da się w miarę szybko naprawić błędy związane z bitwami przeciw Moskwie? prowadzenie kampanii z Caratem może skutecznie obrzydzić grę :/ (choć i tak warto spróbować)
2) czy każdy z was ma tak, że jak strzela z armat, dział itd pociskami wybuchowymi, to efektu nie widać a sama załoga artylerii zabija się przy strzale?