-
Dzięki za rade :) problem w tym że pytałem kilka osób które codziennie procują na kompach i powiedziały mi że to bez różnicy bo w obu kablach jest sygnał cyfrowy, hdmi dodatkowo dźwięk nosi ale od tego jest inny kabelek;) poza tym ja mam monitor 22 cale więc nawet jeśli to i tak bym nie widział różnicy.
-
Witam. Mam jeden problem z Empire Total War i Napoleon Total War na laptopie. Otóż taki Rome II chodzi na moim lapku na ultra, natomiast Empire i Napoleon na średnich. Czy to wina mojej karty graficznej, czy może mi się nie przestawia karta graficzna ze zintegrowanej na dedykowaną? Parametry laptopa:
i3 1.8GHz
8GB RAM
Intel HD 4400 i NVIDIA GeForce830M
Windows 8.1
Jeśli to ten drugi problem, to prosiłbym o wytłumaczenie, jak to ustawić manualnie.
-
Powiem tak, ja mam i5 i radeona 7850 i o ile Rome II śmiga na ultra to w empire schodzę na wysokie (a miejscami jeszcze niżej) i ledwo jestem w stanie wyciągnąć 30fps:mad: według mnie Twoje problemy wynikają z kiepskiej optymalizacji tych gier:( ale mogę się mylić
-
Raczej wątpię, bo tak źle nie były zoptymalizowane.
-
Czołem,
jakiś czas temu postanowiłem zrobić porządek na kompie i większość modów, gier(drm free z GOG) i gigabajtów innych plików poprzenosić na dysk zewnętrzny.
I tutaj mam zagwozdkę. Te pliki lepiej archiwizwać rarem i dodawać do tego dane naprawcze czy przechowywać rozpakowane? Jaki sposób przechowywania jest pewniejszy/bezpieczniejszy dla naszych danych?
-
A ja mam taki problem z lapkiem:
Otóż gdy skończę zabawę/pracę to lapka nie wyłączam a po prostu zamykam klapke i go usypiam. Gdy po czasie otwieram i wybudzam nie działa mi internet. Muszę wyłączyć WIFI włączyć i po jakimś czasie złapie lub czasami zrestartować komputer. Staje się to uciążliwe. Mam WIN 8.1
-
Mam taki problem, od jakiegoś czasu na komórce pojawiał mi się komunikat: wyskakiwała mi w powiadomieniach informacja, że "wymagana jest akcja na koncie blablabla@youtube.com". Po kliknięciu w tą informacje przekierowywało mnie do logowania. Można było tylko wpisać hasło, żadnych opcji nic! Sama nazwa konta i prośba o hasło. Niestety nie udawało się wejść na konto, bo żadne hasło nie było prawidłowe. O dziwo na kompie wszedłem bez problemu. Wpadłem więc na genialny pomysł, skasowałem to konto bo i tak go nie używałem. Niestety, nic to nie pomogło i nadal dostaję powiadomienie o rejestracji na nieistniejące konto youtube. Co z tym fantem zrobić?
-
Nawet jesli skasujesz konto YT bedziesz dostawac komunikaty z gmail ktory jest z nim powiazany.Sam wciaz dostaje powiadomienia o komentarzach powiazanych z moimi wpisami z konta ktore juz zostalo dawno usuniete(bodajze 1,5 roku):P Szczegol ze pod jednym adresem mam jeszcze dwa konta YT.Olej to a najlepiej zmien haslo lub email ewentualnie oba naraz.
-
Wie ktoś może gdzie mogę dostać kabelki do karty graficznej? Chodi o 2x8pin. Dokladnir do modelu GTX 770.
Ok, już rozwiązałem problem, zakupię sobie przejściówkę z 6 na 8 pin.
EDIT: Czy takie coś będzie dobre? http://allegro.pl/adapter-zasilania-...079406447.html
-
Heja, orientuje się ktoś tutaj w tanich smartphonach? Potrzebuje jakiegoś taniego w cenie 150-200zł. Najlepiej z jak najnowszym androidem i w miarę sensowną ilością pamięci wewnętrznej. Obecnie mam Motorole xt320 która niestety cierpi na małą ilość pamięci, przez co właściwie nic nie mogę z nią zrobić (całość miejsca zżerają "Usługi Google Play") :/