Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
- Tak. Instalowane wszystko po kolei jak w opisie.
-Zainstalowane wszystko do prawidłowych folderów
-inna partycja niż system (winXP)
Fakt... pobrana instalka zajmuje "MuzykaPM" zajmuje 554 814 161... hm...
EDIT/
OK. Po wyłączeniu firewalla instalka Muzyki by wino poszła drugi raz, już bez errora, sorry za kłopot- instaluje dalej :mrgreen:
EDIT2
przy instalowaniu Megasubmoda trzeba również usuwać map.rwm przy patchu po zainstalowaniu Megasubmoda II czy zrobi to za nas instalka Megasubmoda IV?
EDIT3:
DZIAŁA :mrgreen: no świetna robota Panowie.
edit4- coz.. jednak nie dziala. przy wlaczeniu nowej kampani wyskakuje "medievalII napotal blad" coz...
Kolego masz opisane w Instalce Megasubmoda krok po kroku, co i jak instalować. Czytaj.
Instalkę ma tylko Megasubmod II i Muzyka.
Megasubmod IV nie ma żadnej Instalki, usuwasz map.rwm z kampanii Full i Light co masz napisane w Instrukcji Instalacji (Punkt 4 zdanie drugie.). Czytaj dokładnie.
Megasubmod IV nadpisuje poprzednie wersje, ale nie ma instalatora, ręcznie to robisz. łacznie z ręcznym usuwaniem map.rwm. Na savy to nie działa. Nowa kampania konieczna.
Megasubmod IV ma około 200 pobrań i działa po prawidłowej instalacji.
Problem nie jest w nim a w tym, że map.rwm pewnie nie pousuwałeś.
Panowie i Panie, poniżej link do instalki Megasubmoda. W sumie będzie to piąta odsłona Megasubmoda, jednak dopiero trzecia jako instalka (instalki nie miała wersja III i IV). Zawiera mniej więcej to:
Spolszczenie (najnowsze + historyczne + bliżej nieokreślone zmiany Aravena)
Ai Pitera 3.7 + nowa dyplomacja Pitera
Nowe polskie jednostki Aramegila
Zmiany mapki i skryptów Mietka77 z etapu Megasubmoda II
Poprawione herby, tekstury rycerstwa i gwardii Marko1805
Submod na wybór dziedzica frakcji
Nowy balans i koszty rekrutacji/utrzymania jednostek Kama2150
Brak wojen na starcie
Ograniczona rekrutacja + free_upkeep + szybsza budowa
Odblokowane jihady
Nowe portrety
Muzyka wino (ta sama co w instalce do Megasubmoda II, nie zdążyłem dorzucić nowej, dodam później)
http://przeklej.org/file/fe4dts/PM.exe
Zasysać i testować, jak będzie wszystko git, to zostanie uaktualniony wątek z instalką.
Opis instalacji: Instalujemy Bellum Crucis 6.3 do katalogu mods (ważne, żeby podczas instalacji nie dopisywać nic po katalogu mods) a następnie odpalamy instalkę. Tu podobnie jest ważne wskazanie poprawnego katalogu a jest nim katalog moda BellumCrucis6 (proszę dokładnie podczas instalacji Megasubmoda czytać jaki katalog należy wskazać).
Polecam po instalacji czystego BC zrobić sobie kopię samego katalogu BellumCrucis6 z katalogu mods. Pozwoli to na szybkie przywrócenie moda w razie jak coś się skopie.
UWAGA: Działają tylko kampanie Full i Light, nie działają obie kampanie Feudalne! Uruchomienie gry i samej kampanii potrwa wieczność, bo Bellum Crucis musi sobie odtworzyć tekst, muzykę i mapę.
P.S. instalka nie zawiera alternatywnych AI bitewnych.
Instalka usuwa wszystkie pliki map.rwm, pliki z katalogu sounds oraz pliki z katalogu text. Tak ma być, nie bać się. Dzięki temu mamy nową muzę, spolszczenie oraz naniesione wszelkie zmiany w plikach map.rwm.
Tak więc dosiadajcie swych wierzchowców i walczcie ku chwale Ojczyzny!
Dzięki Wino.
Ja to mam. Ktoś pobrał i zainstalował?
Jak się gra?
Ci co testowali, pobierzcie najnowszą w/w wersję są zmiany pewne w stosunku do testowanych plików.
Ja czekam na nową Muzykę.
Na testowej grało mi się ge-nial-nie :)
Na nowej jest Twoje najnowsze AI na testowej było przedostatnie. I kilka zmian w plikach.
Ile tur grałeś jaki kraj?
Ja pobieram jeszcze z pół godzinki i po obiedzie można będzie grać:) Dzięki Wino za instalkę!!!
Raportujcie czy działa. Jak działa dam opis nowej Instalki, link i instrukcję w temacie o Instalce Megasubmoda.
Podziękowania to nie dla mnie, mi zrobienie instalki zajęło skromne 3 godziny, całą robotę odwalili inni, więc nie chcę przypisywać sobie ich zasług. Ja dostałem tylko pakiet od Aravena i wrzuciłem to w instalkę, nic trudnego.
Niemniej jednak cieszę się, że udało się to wszystko upchać w jedną instalkę i nie powinno już być problemów z zainstalowaniem czy to Megasubmoda czy instalki. Jeden plik, jedna instalka, banalna instalacja, bez wyboru przeróżnych opcji, tylko jeden mega pakiet wymagający kilku kliknięć i voila :)
Póki co ja grać nie będę miał czasu, więc nie potestuję. Zajmuję się w wolnym czasie zmianami opisów jednostek, mam nadzieje że fajnie to wyjdzie, a potem dodam trochę muzy. W międzyczasie może wyjdzie kilka poprawek (już np. zauważyłem, że Mietek kiedyś się zabrał do poprawiania mapy i ma ona teraz mnóstwo postrzępionych brzegów), czyli będzie materiał na VI edycję megasubmoda. No a potem Bellum 7 i zabawa z submodami od nowa ;)
Instalka śmiga bez zarzutu wszystko pięknie się instaluje grałem dopiero 15 tur do tej pory więc na razie mało choć AI kampanii na poziomie m/m w kampanii full Niemcami jakby chętniej sojusze zawierało.