Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
I co panowie sadzicie na temat najnowszego DLC? :D Ja od siebie powiem tylko jedno, jak ktos go nie kupil, to niech go reka boska uchroni przed kupnem. Blood pack z shoguna mimo ze nie byl idealny, to jednak byl 100 razy lepszy od tego. Po 2 salwach przyjetych na klate pol oddzialu jest zalana krwia i wygladaja jak zombie... Ludzie z CA chyba za duzo horrorow sie naogladali.
Ja tam akurat lubię jak jest dużo juchy :D ale co kto lubi ;)
Ja tez lubie, ale co za duzo to nie zdrowo, egipska piechota po intensywnej walce wyglada jak masa chodzacego miesa z bialymi przeswitami :P jedne co broni to DLC to animacje, calkiem ciekawe sa te z obcinaniem konczyn.
Kilka spostrzeżeń na szybko związanych z nowym DLC.
Nazwa jest idealnie dopasowana do zawartości bo krwi jest masa czasem nawet zbyt dużo. Zauważyłem, że po śmiertelnym ciosie ofiara jest cała skąpana we krwi, od stóp do głów, widoczne jest to zwłaszcza na jednostkach o jaskrawych kolorowych (jw, Egipska piechota). Po uderzeniu oszczepem, strzałami etc jest ten sam efekt masa krwi... Krew pokrywa również podłoże, lecz znika po pewnym czasie co nie jest zbyt dobrym pomysłem bo jest to jeden z lepszych efektów ;)
Konie się nie brudzą, w starciu konnicy jedynie jeźdźcy są we krwi. Kilka rzeczy do poprawy by efekt był jeszcze ciekawszy :D
Za bardzo narzekacie. Krwi nie było - narzekaliście. Krew jest - narzekacie.
Czy ktoś z przedmówców, walczył kiedyś z kimś na ostrza, że wie ile powinno być tej krwi???
Cytat:
Zamieszczone przez Mateuc
Za bardzo narzekacie. Krwi nie było - narzekaliście. Krew jest - narzekacie.
Czy ktoś z przedmówców, walczył kiedyś z kimś na ostrza, że wie ile powinno być tej krwi???
Nie trzeba walczyć na ostrza by wiedzieć, ile mniej więcej tej krwi powinno być. Bo jak z każdego żołnierza krew leje się potokami to wiadomo już, że coś jest nie tak.
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
No stary, jak dla Ciebie normalne jest zalanie sie krwia od stop do glowy kiedy masz strzale wbita w reke to pozdro :lol: Fakt chcielismy krwii, ale tez tego by te efekty byly robione jakos z glowa, bo gdybym chcial zagrac sobie w cos az tak dalekiego od rzeczywistosci to odpalilbym jakas gre fantasy. Prawda jest tez ze te efekty nieco lepiej wygladaja na jednostkach o ciemnych barwach gdzie ten efekt zombie nie rzuca sie az tak w oczy.
Pytanie zatem jest kto ta gre robi? Jakbym zobaczyl,ze krwi jest za duzo a pewnie bym zauwazyl, to bym , to zmienil. Chyba,ze oni maja tylko jedno podejscie i juz nie ma poprawek a produkt jest wypuszczany.Na moje oko, to raczej ci kolesie z CA nie sa zbytnio rozgarnieci i ich znajomosc tematyki jest dosc powierzchowna. Cos mi sie wydaje,ze musza zmienic ekipe. Wszedzie ta niekompetencja.
P.S. Znowu cos spartolili. Co za ciaptaki.
http://forums.totalwar.com/showthread.p ... is-awesome!
Ale patrzcie tutaj. Zachwalaja to. I sie nie dziwcie,ze Rome 2 wyglada jak wyglada. Wystarczy,ze ekipe CA opanowali ludzie tego typu i macie gniota ;)
Czy jak już zainstaluje ten krwawy dodatek to można go włączać i wyłączać w menu czy jest na stałe włączony ?
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
Czy jak już zainstaluje ten krwawy dodatek to można go włączać i wyłączać w menu czy jest na stałe włączony ?
Zawsze mozesz go odinstalowac panie Bobrze.