Którą frakcją Waszym zdaniem gra się najtrudniej?(wykluczam Nomadów). Dodam że mam wszystkie dlc frakcyjne oprócz black sea colonies.
Wersja do druku
Którą frakcją Waszym zdaniem gra się najtrudniej?(wykluczam Nomadów). Dodam że mam wszystkie dlc frakcyjne oprócz black sea colonies.
Kwestia wprawy, jedni mówią że Icenami lub Swebami, inni powiedzą że to totalna bzdura.
Z tych, co grałem do najtrudniejszych dąłbym Getów. W początkowych etapach gry mają słabe wojsko i są biedni, jednak później (po "wynalezieniu" szlachty) idzie z górki. Kartagina też ma ciężką sytuację (zwłaszcza Barkidzi), bo mają bardzo rozproszone tereny od początku gry i ciężko jest utrzymać kilka frontów. Niełatwo mogą mieć też Trakowie i Epir przez ostatnie wzmocnienia Macedonii i Sparty w kampanii.
Nie grałem jak dotąd nacjami z północy, a z tych co grałem faktycznie Barkidami było bardzo ciężko zacząć. Spam wrogich agentów i wypowiadanie wojny przez wszystkich których spotkasz (bez mała). Teraz podobno jest trochę lepiej.
Kartaginą już grałem, i owszem w początkowej fazie nie było łatwo ale z czasem udało się opanować sytuację. W takim razi wybiorę pewnie Getów z racji faktu że właśnie jestem po dwóch kampaniach Hellenistycznymi państwami i przydałby mi się powiew świeżości a za razem wyzwanie :).
Pytanie, bo nie zakupiłem jeszcze Rome 2 ale mam zamiar niedługo zakupić . Jaką frakcją na początku polecilibyście zagrać? Polecacie zakupić zestaw wszystkich DLC? Emperor Edition? System dyplomacji, walki lub jakikolwiek inny zmienił się od Shoguna 2/Medievala 2/ etc? No i takie porady jakbyście mogli zarzucić dla początkującego gracza ogólnie w serii TW. Thanx
1. Empire Edition to vanilia po ostatnim patch'u. Co do DLC - zależy, jak lubisz grać. Ja DLC nie kupuję.
2. Co do zmian, to pewno rzuci się w oczy podział na prowincje, korupcja, wojna domowa i system wewn. frakcji. Do tego wracają budynki technologiczne, a większość budynków (szczególnie szare, czyli przemysłowe) generuje niezadowolenie i zużywa żywność. Polecam poradnik Samick'a, on ci wszystko objaśni.
Mouver-przestudiuj forumowy poradnik. Jest czytelnie zrobiony więc szybko odnajdziesz większość odpowiedzi.
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...dnik-do-Rome-2
Oczywiście zależy kogo najbardziej lubisz.Na pierwszą kampanie polecam Rzym ,albo jakieś państwo hellenistyczne(Egipt jest chyba po za Rzymem najłatwiejszy).Cytat:
Jaką frakcją na początku polecilibyście zagrać?
Barbarzyńcy są trochę trudniejsi z powodu niższych dochodów na początku.
Oczywiście,wszystkich z frakcjami.2 z jednostkami zwłaszcza ,,Bestie wojny" można sobie spokojnie odpuścić.Cytat:
Polecacie zakupić zestaw wszystkich DLC?
Jeśli masz zamiar kupować DLC to polecam poczekać do wyprzedaży Steama,za tydzień na Boże Narodzenie powinna być.Wyjdzie wtedy tobie co najmniej o połowę taniej.
Na pierwszą kampanię polecam Pont - gra się bardzo przyjemnie i w bardzo ciekawym miejscu.