rozumiem , że nowa kampania wymagana ?
ehhhzzzz. narazie dogram Jerozolimą ( dopóki crasha nie będzie :P ) .
a kiedy ewentualnie można się spodziewać megasa z upgrade'owaną muzyką ?
Wersja do druku
rozumiem , że nowa kampania wymagana ?
ehhhzzzz. narazie dogram Jerozolimą ( dopóki crasha nie będzie :P ) .
a kiedy ewentualnie można się spodziewać megasa z upgrade'owaną muzyką ?
Nowa kampania konieczna.
Nowa muza nie mam zielonego pojęcia kiedy wyjdzie, raczej nie w tym roku.
No nie wiem. U mnie kompletny crush natychmiast po kliknięciu wiadomości powitalnej (tej po włosku). Sprawdzałem kampanię Full, frakcje Polska i Jerozolima. Nie jestem jednak pewien czy do końca dobrze pobrałem instalkę. Mógłby ktoś podać prawidłową sumę kontrolną md5?
Jaką sumę kontrolną? Coś Ty pobrał?
Czy w tym submodzie szarża kawalerii ma taką samą siłę jak w podstawowym Bellum Crucis czy jest zmieniona?
Zdecydowanie szarża została wzmocniona. Dla przykładu w podstawowym BC szarża rycerzy feudalnych wynosiła 6, w Megasubmodzie już 11. Natomiast została zmniejszona ilość jednostek w oddziałach konnych i nie tylko.Cytat:
Zamieszczone przez bereo
Również nie wiem o co Ci chodzi ale domyślam się że o rozmiar na dysku. Instalka na dysku zajmuje 615 MB a czyste Bellum z zainstalowanym Megasubmodem równe 10 GB.Cytat:
Zamieszczone przez konieczko
Cytat:
Zamieszczone przez bereo
Szarża jazdy działa tak, że jest mordercza, ale gracz oraz Ai posiada szeroki dostęp do jednostek, które szarżę niwelują. Włócznicy mają ścianę tarcz, elitarni piesi rycerze krąg, który pozwala na przeżycie kilku szarż zanim dotrze odsiecz. Szarża ciężkiej jazdy od flanki lub na oddział w marszu jest mordercza nawet jeżeli są to włócznicy, czyli jest w miarę realnie.
Geez, nie wiecie co to jest suma kontrolna?! Za pomocą odpowiedniego programu można dla każdego pliku wyliczyć sumę kontrolną, tzw. Hash. Najpopularniejszy obecnie standard to MD5. Stosuje się to, żeby mieć pewność, że ma się do czynienia z plikiem o oryginalnej zawartości, w którym nic nie zostało zmienione lub pominięte (np. podczas pobierania, kopiowania etc). Jeżeli zawartość pliku zostanie zmieniona choć o jeden bit, suma kontrolna też się zmieni. Wiele serwisów hostujących pliki (np.www.moddb.com) publikuje te sumy, w informacjach o pobieranym pliku.
To podaj nazwę tego programu co podaje sumę kontrolną, to Ci powiem jaką powinna być.
E: ok już mam
size: 645688854 bytes
MD5: B26CAD01F518170C73416DF13DF7FAA8
tak więc Blood_187 masz coś źle pobrane.
OK, dzięki. Info o poprawnej sumie kontrolnej na pewno się przyda.
Niestety, wygląda na to, że moja instalka jest w porządku, a zatem przyczyna wywalania tkwi gdzie indziej. Będę musiał jeszcze raz wszystko zainstalować. Aha. Czy ma jakieś znaczenie to, że podczas instalacji BC (a przed instalacją megasubmoda) wrzuciłem ten nieoficjalny patch, czyli plik descr_faction_standings?
Niekoniecznie. Informacje o wielkości pliku mogą się nieco różnić, w zależności od tego, gdzie jest on zapisany i jak przeliczany. Podstawa to zgodność sum kontrolnych.Cytat:
Zamieszczone przez wino