Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja - Preview nr 9: Pontus [Free-
Cytat:
W takim stopniu jak naprzykład Sword Of Islam ?? Nie.
Ot inne frakcje- kalki tych z podstawki, trzy nowe mechanizmy ( bitwy nocne, religia i hordy ) ale o dość marginalnym znaczeniu i tyle tego. A i jakość dodatku zostawia dużo do życzenia ( jednostki, prowincje itp ).
No bez jaj. DLC do gier Paradoxu to w ogóle mało zmieniają, jakieś nowe cechy widocznie bazujące na innych. Dodanie czegoś takiego jak bitwy nocne to nie jest jakieś wstukanie nowej cechy postaci, napisanie nowego eventu czy też stworzenie nowej frakcji. BI zmieniał cały świat więc jak można powiedzieć że mniej zmieniał niż Sword of Islam?
Cytat:
1. Ale nie ze względu na silnik.
2. Najlepszy był Romek ;)
Ale teraz najlepszy jest Medek II z modami :).
Cytat:
Trzy DODATKI jakimi są Sword of Islam, Legacy of Rome i The Republic zmieniają gre kompletnie dla odpowiednich frakcji ( czego nie można powiedzieć o np BI czy Warpath )i dodają tez cos do ogólnej rozgrywki ( frakcje np ) .
Jakim niby cudem fakt że inaczej (i to nie całkowicie inaczej) gra się muzułmanami przebija (pod względem "zmian") to że gra się całkowicie nową frakcją, w nowej "epoce"?
Cytat:
Darmowe na poł roku przed premierą
gry ?? Coś tu śmierdzi i to mocno.
Najprawdopodobniej próbuja robić
dobre wrażenie żeby jak tylko sie da
zamazać kiepskośc produktu
finałowego.
Najprawdopodobniej sposób na walkę z piractwem.
Cytat:
trzy nowe mechanizmy ( bitwy nocne,
religia i hordy ) ale o dość
marginalnym znaczeniu i tyle tego.
Przesadzasz. Hordy i religia to bardzo ciekawe mechanizmy, mające duży wpływ na taktykę. W ogóle Barbarian podobał mi się bardziej niż podstawka, a to już coś ;)
Cytat:
Nie mówie ze Paradox jest zajebisty,
nie wiem gdzie ty to w cytowanej
wypowiedzi znalazłeś.
Nie dosłownie, ale nie widziałem żadnej negatywnej oceny Paradoxu w twoich wypowiedziach (ani pozytywnej na temat Creative Assembly).
Cytat:
Darmowe na poł roku przed premierą gry ?? Coś tu śmierdzi i to mocno. Najprawdopodobniej próbuja robić dobre wrażenie żeby jak tylko sie da zamazać kiepskośc produktu finałowego.
Proponuję powołać Komisje TotalWarową, na pewno wiele rzeczy wyjdzie na jaw. ;) Nigga, please... na pewno goście z CA na pół roku przed premierą mówią sobie "ej, ujowo nam wyszła ta gra jednak. zamiast ją poprawiać zróbmy DLC, to nikt się nie zorientuje!".
Cytat:
W RTW 1 mozna było grać w sumie wszystkimi frakcjami ( mozna je było odblokować mała modyfikacją pliku albo w toku kampanii ). W RTW 2 za granie jakąs inną frakcją niż arbitralnie ustawiona 12tka przez twórców przyjdzie nam zapłacić chociaz o takiej modyfikacji mechanizmów rozgrywki jak w SOI będzie można pomarzyć ( na 99,99999% ) ....
Czy tylko ja widze że coś tu nie halo ?
W RTW 1 miałeś w sumie bodaj 9 frakcji. W RTW 2 będzie 9-12 w podstawce plus pewnie z 5-10 z DLC (przy promocji na Steamie będą za 1-2 euro) i ponad 100, które odblokują moderzy (jak w Shogunie 2). Dalej czujesz się tak strasznie oszukany?
Co wy macie do CA narzekacię, a i tak kupcie. Jeśli umiecie zróbcie lepszą grę .
Przedpremierowe DLC jako sposób walki z piractwem? (2 czy 3 razy już takie coś ktoś napisał) Sorry ale nie rozśmieszajcie mnie :) Jak było z FOTS? Jak gra wyszła to klan Sendai nawet nie był w planach jako DLC (oficjalnie) i nikt o nim nie wiedział, do momentu aż piraci wypuścili swoją wersje gdzie Sendai był odblokowany(wraz z pozostałymi trzeba frakcjami z DLC). W podstawce Shoguna było to samo, z "premierą" piracką był Hattori. W Rome 2 będzie identycznie. Takie mówienie że to system walki z piractwem jest, sorry ale nietrafiony. Jak krakerzy dostaną kopie to odblokują w nich wszystkie, nawet te które jeszcze oficjalnie nie wyszły DLC - patrz klan Sendai, ale są już wbudowane w grę.
btw. z tym odblokowanie frakcji przez mody, to się tak nie zapędzajcie.. do teraz nie ma odblokowanych frakcji z FOTS/ROTS :(
Ogólnie scena moddingu do "serii Shogun 2" jest bardzo biedna, patrząc ile juz czasu upłynęło. Byle nie było tak z Romkiem. //ehhh korci mnie zagranie w FOTS/SJ ale jak pomysle o tym iż musze ręcznie przerobić Radious moda + Darthmoda to odechciewa mi sie...
Cytat:
Przedpremierowe DLC jako sposób
walki z piractwem? (2 czy 3 razy już
takie coś ktoś napisał) Sorry ale nie rozśmieszajcie mnie
Helołłł? Czy ja mówię że dobry? :)
Jak ci napiszę, że Verona Wronowice to klub piłkarski to czy twierdzę że wygrają Ligę Mistrzów?
A czy ja cokolwiek mówie że jest to dobre/złe bądź mówię komuś że jest to dobre/złe? :lol:
Dziwi mnie twoja odpowiedź ;)
Oczywiście że tak.
Piszesz żebym Cię nie rozśmieszał, więc to chyba "sie rozumie samo przez sie"?
Dla mnie niezbyt :)
Napisałem "
Cytat:
Zamieszczone przez legoras
Cytat:
Przedpremierowe DLC jako sposób
walki z piractwem? (2 czy 3 razy już
takie coś ktoś napisał) Sorry ale nie rozśmieszajcie mnie
A w odpowiedzi dostałem
Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
Cytat:
Helołłł? Czy ja mówię że dobry? :)
Jak ci napiszę, że Verona Wronowice to klub piłkarski to czy twierdzę że wygrają Ligę Mistrzów?
Troche zmieszany jestem tą odpowiedzią musze przyznać ;)
Ale kij z tym. Offtop się tylko robi a ty dobijasz do 1000 postów :lol:
Jak obstawiacie, będzie jutro ukazane drugie DLC?
Dałem prosty, szybki przykład żeby uniknąć nieporozumienia. Mnie z kolei dziwi że jesteś zmieszany ;).
A jeśli będzie DLC, to obstawiam płatnych Seleucydów lub darmowe plemię hiszpańskie.