Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Olej wiadomość powitalną, ona prawdopodobnie nie będzie działać, bo jest powiązana z plikami z podstawki Bellum, a Megasubmod wywrócił te pliki do góry nogami i pewnie dlatego wprowadzenie crashuje.
Cytat:
Czy ma jakieś znaczenie to, że podczas instalacji BC (a przed instalacją megasubmoda) wrzuciłem ten nieoficjalny patch, czyli plik descr_faction_standings?
nie ma
Dokładnie tak. Przyczyną wywalania było kliknięcie na "tak" we wiadomości powitalnej. Kiedy klikam na "nie" wszystko jest w porządku. Trzeba będzie o tym napisać w instrukcji instalacji, bo pewnie więcej osób będzie miało ten problem. Dziękuję za wykonaną pracę, okazaną pomoc i pozdrawiam.
Cześć wam. Ja od siebie mogę powiedzieć, że kawał dobrej roboty. Wcześniej grałem na czystym Bellum, ponieważ z lenistwa czekałem na instalator... Po 20 turach z wrażeń przede wszystkim płynność rozgrywki. Tury mijają znacznie szybciej! Dodatkowo wydaje mi się, że jest lepszy bilans ekonomiczny, co w połączeniu z wypasioną muzą zdecydowanie zwiększa grywalność. Co do AI - zobaczymy, jeszcze za wcześnie żeby coś powiedzieć. Póki co, AI zawiera całą masę sojuszy, łamie je i walczy, co podpowiada mi, że niedługo będzie total war :)
z małych minusów, jakby trochę mniejsza stabilność zaliczyłem 3 błedy, ale to raczej przez nieuwagę własną niż wynikające z rozgrywki jak zdążyłem zauważyć.
Generalnie byłem pełen obaw a tu proszę - niespodzianka :)
Pełen podziw Panowie!
Jakie są nowe jednostki dla Polski???
Czy po prostu zostały one przerobione texturowo???
Dobra zauważyłem błęda jak sie uda dam loga, błąd przy drzewie genealogicznym aragonii(w poprzedniku też on widniał).
Z drzewkiem Aragonii.
To błąd moda nie megasubmoda.
ehzzz ja to mam coś pecha do BC ... 87 tura ... ruch papiestwo i crash ... próbowałem parę turęwstecz , usunąć map itp ...
ps
można jakoś zlokalizować z jakiej racji crash ?
Załóż katalog logs w katalogu moda czyli BellumCrucis6.
W tym katalogu powinien się znaleźć opis błędu.
Na jakiej wersji megasubmoda grasz?
Pisałem wielokrotnie, róbcie kilka savów co kilka tur pod różnymi nazwami.
Sposoby na obejście ctd też były podawane wielokrotnie, poszukaj w temacie.
może warto w poradniku do BC zebrać te tricki na obejście ctd ...
zainstalowałem megasa ostatniego , i mam wrażenie , że muza rozpakowała się (katalog music 555 mb) ,ale odtwarza standardową BC ....