Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
A po co odbijać piłeczkę, niech ugrzęźnie na siatce. W obronie jak i ataku trzeba mieć umiar, nic na siłę. A Voitek wykonał bardzo dobrą robotę dla polskiej społeczności TW. Poszedł na pierwsza linię frontu i walczył, jak cała reszta tylko oblizywała się ze smakiem, czekając na premierę. Po premierze dla niektórych wyszło smacznie dla innych nie. Ale odczepcie się od chłopa, bo wykonał zadanie bardzo dobrze. I kończąc napiszę, że nie jestem kolegą Voitka , ani sługusem CA za pieniądze (bo ich na mnie nie stać). Sam jestem administratorem i moderatorem , udzielając się społecznie. I współczuję tym co coś robią, bo ile byś pracy nie włożył zawsze będzie źle. No ale taka rola filantropa w sieci. Pozdrawiam
Cóż, po prostu i w tym przypadku sprawdza się powiedzenie, że ja się ma miękkie serce - to trzeba mieć twardy tyłek :mrgreen:
A mnie uderzyło coś innego. Od kiedy mam wersje 160 itd. i wczoraj wgrałem rzeź paka to zaraz włączyłem szybką bitwę żeby oczy nacieszyć flakami i co się pokazało że jakiś tam oddział Swebów w kilka chwil rozwalił moich principies :shock:
Mieli mniejsze parametry i mnie zniszczyli hmm ......
Czy ktoś zauważył że nagle po patchu jakiś konkretny oddział zyskał super moc ?
dziwne pytanie...... -oczekuje równie dziwnej odpowiedzi
Tzn widocznie AI dostało spore bonusy bo we własnej bitwie 3 oddziały Srebrnych Tarcz walczyły z Generałem Arwernów. Jeden cały mój oddział został rozbity, a dwa pozostałe miały ogromne problemy.
Ciekawy screen :D
[spoiler:rezo29gy]http://cloud-2.steampowered.com/ugc/...9D147E27E1833/[/spoiler:rezo29gy]
Wyglada to jakby gosc dostal mega okresu;D Swoja droga jaki masz ustawiony poziom efektow czasteczkowych? Chyba ze tak krew na ziemi od czego innego zalezy, bo ja czegos takiego u siebie nie uswiadczylem
Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
Tzn widocznie AI dostało spore bonusy bo we własnej bitwie 3 oddziały Srebrnych Tarcz walczyły z Generałem Arwernów. Jeden cały mój oddział został rozbity, a dwa pozostałe miały ogromne problemy.
Ciekawy screen :D
[spoiler:2kplqqwl]
http://cloud-2.steampowered.com/ugc/...9D147E27E1833/[/spoiler:2kplqqwl]
He, obrazek jak z jakiejs gry o zombiakach:P O przypomniala mi sie taka genialna seria na 3 D dawno temu(koncowka lat 90 bodajze). Walczylo sie z silami ciemnosci(bitwy rozgrywane tez oddzialami), kto mi pomoze przypomniec sobie jej tytul dostanie wirtuane piwo ;)
P.S. No prosze jacy bohaterowie a my nic nie wiemy. Ja krytykuje, to co mi sie nie podoba i tyle; recka nie podoba mi sie, to krytykuje. Podciaganie tego pod jakies gurnolotne tematy jest zabawne jak robienie z Kaczynskiego wielkiego meczennika opozycji;)
Cytat:
Sam jestem administratorem i moderatorem , udzielając się społecznie. I współczuję tym co coś robią, bo ile byś pracy nie włożył zawsze będzie źle. No ale taka rola filantropa w sieci. Pozdrawiam
No zauwazylem juz dawno,ze moderatorom wydaje sie,ze zbawiaja swiat i sa niewiadomo kim :)
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Nie liczy sie sztuka a jakosc ;)
P.S. Skoro partia "malo wymagajacych" pozwolila sobie na zlosliwosc, to odbije pileczke przypominajac o jakze pochlebnej recenzji na tym portalu o Romku 2. I tak miedzy nami kolor zielony kojarzy mi sie juz z obroncami CA ;)
Skoro poprawiaja bugi na ktore narzekamy zatem mamy racje. Nie trzeba wielkiej logiki by wyciagnac taki wniosek.
Mnie wersja recenzencka gry chodziła w miarę dobrze, a żadnych poważnych bugów czy glitchy nie uświadczyłem. Widać to zresztą na filmikach, które w żaden sposób nie były modyfikowane(poza ekranami ładowania). Widzieliście na nich dokładnie to samo co ja. Zresztą, ja do tej pory nie uświadczyłem większości problemów, na które niektórzy wciąż się tutaj uskarżają.
Jaki w ogóle miałbym mieć cel w zmyślaniu w recenzji? Nikt mi za to nie płacił, jedyną nagrodą była możliwość pogrania w Rome 2 kilka dni przed premierą. A moja robota nie wyglądała tak, że sobie po prostu radośnie odpalałem grę i cieszyłem się życiem. Dlaczego w ogóle miałbym pisać o problemach, których nie miałem i nie mam? Wyjaśnisz mi to może?
Wszystko robiłem na czuja, nigdy w życiu nie pisałem czegoś takiego jak ta recenzja, nie nagrywałem filmów z rozgrywki z komentarzem. A robiłem to tylko po to, żebyście przed premierą mieli jak najwięcej radochy.
Może następnym razem gra zostanie oddana tobie do recenzji, a ty będziesz miał tydzień na
- napisanie obszernej recenzji
- nagranie jak największej ilości filmów
- montowanie i obrabianie nagranych materiałów
- konwertowanie tych filmów przez kilka godzin(każdego z osobna)
- wrzucanie filmów przez kilkanaście godzin na kanał.
czyli bitwy były długie, nie było blobów, formacje trzymały szyki, AI nie pędziło na flagi na zbity pysk, używało machin obleżniczych, nie podpalało bram pochodniami, rzut pilum nie przypominał strzału laserem, transportowce trzeba było budować w portach i nie można było nimi wygrywać bitew morskich, tury leciały błyskawicznie, karty jednostek były małe, czytelne i nie zasłaniały połowy ekranu, optymalizacja była świetna, grafika była taka sama jak na tym filmie ? https://www.youtube.com/watch?v=EaDlihIqPws
wczoraj spierałem się z Asmodeuszem który zrobił reckę dla GOLa (dał jej notę 95/100)- on nie był podobnie jak ty skłonny do refleksji po dwóch miesiącach - u niego wszystko chodziło świetnie i bez błędów, na zarzuty o kiepskiej optymalizacji, o niezgodności gry z materiałami (vide film z linka)przed jej wydaniem, odpowiadał, że to nie jego wina, że ludzi grają na kalkulatorach i wierzą w reklamy - normalnie ręce opadają.
No podobnie tutaj staraja sie wmowic graczom; u mnie wszystko dziala, jestescie naprawde pechowcami. :D :D :D
Cytat:
Mnie wersja recenzencka gry chodziła w miarę dobrze, a żadnych poważnych bugów czy glitchy nie uświadczyłem. Widać to zresztą na filmikach, które w żaden sposób nie były modyfikowane(poza ekranami ładowania). Widzieliście na nich dokładnie to samo co ja. Zresztą, ja do tej pory nie uświadczyłem większości problemów, na które niektórzy wciąż się tutaj uskarżają.
Jaki w ogóle miałbym mieć cel w zmyślaniu w recenzji? Nikt mi za to nie płacił, jedyną nagrodą była możliwość pogrania w Rome 2 kilka dni przed premierą. A moja robota nie wyglądała tak, że sobie po prostu radośnie odpalałem grę i cieszyłem się życiem. Dlaczego w ogóle miałbym pisać o problemach, których nie miałem i nie mam? Wyjaśnisz mi to może?
Wszystko robiłem na czuja, nigdy w życiu nie pisałem czegoś takiego jak ta recenzja, nie nagrywałem filmów z rozgrywki z komentarzem. A robiłem to tylko po to, żebyście przed premierą mieli jak najwięcej radochy.
Może następnym razem gra zostanie oddana tobie do recenzji, a ty będziesz miał tydzień na
- napisanie obszernej recenzji
- nagranie jak największej ilości filmów
- montowanie i obrabianie nagranych materiałów
- konwertowanie tych filmów przez kilka godzin(każdego z osobna)
- wrzucanie filmów przez kilkanaście godzin na kanał.
P.S. Podejmuje wyzwanie. Chetnie zrecenzuje gre. Moze byc Romek 2 albo nastepna czesc(lepiej nastepna bo rozumiem,ze gra zostaje u mnie?:D)
Sory voitek ale sam sie przyznales,ze robiles recke na czuja? Czyli co? Czyli zrobiles recke jak CA Romka 2 :)
Czyli sugerujesz,ze grales w gre inna niz ta co maja inni? Czyli co? CA daje do recenzji znakomitego Romka 2 a sprzedaje bete? Jaki sens jest tego?Wy naprawde wierzycice w to co piszecie? :>
Na czuja, czyli nie mając doświadczenia w pisaniu recenzji gier. Teraz wystarczająco jasno?
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Na czuja, czyli nie mając doświadczenia w pisaniu recenzji gier. Teraz wystarczająco jasno?
No ale co tu ma doswiadczenie do gadania? Chyba widzisz w co grasz i mozesz, to napisac, opisac? Takie recki portalowe, to nie artykul na nagrode Pulitzera.
Zloze wszystkie moje posty z tego forum i mam recke Romka 2 :D
Poza tym Voitek Twoja recke sie czytalo bardzo dobrze. STyl, gramatyka byla spoko ale opisywala inna gre;)