Tak, flagi to armie. Ciekawi mnie raczej, czym są te takie korony/symbole - jeden z nich nad hordami Chaosu w przełęczy w Górach Krańca Świata ;)
Wersja do druku
Tak, flagi to armie. Ciekawi mnie raczej, czym są te takie korony/symbole - jeden z nich nad hordami Chaosu w przełęczy w Górach Krańca Świata ;)
A teraz to zwątpiłem... Bo miasta i armia pod truposzami mają niebieski kolor, taki sam jak Bretonia. Tylko czy to nie były miasta krasnoludów i czy to nie są góry?
Były, może drugi gracz gra Azhagiem, a jak wiemy - jego korona czarnoksięstwa (pierwotnie należąca do Nagasha) daje + do stosunków z frakcjami nieumarłych. Prawdopodobnie Bretonnia została zajęta przez Przeklętą Baronię Moussillon. Swoją drogą jest to trochę dziwne, bo jakim cudem takie małe terytorium, jak Moussillon, rozwaliło całą Bretonnię, pozbawiając ją żywota? Rozumiem, że znowu AI będzie takie, że małe państewka będą mogły podporządkowywać sobie ogromne państwa (tutaj odwołanie do Lugiów w Rome II)?
Na wschód od Sylvanii są całe twierdze krasnoludzkie (ikonki miast, a nie ruin o kolorze białym -neutralnym). Kolor żółty to my. Podejrzewam że niebieski sojusznicy lub wasal, czerwony to wróg (w tym przypadku zarówno Chaos jak i Norsi). Miast mało, ale może gracz chciał mieć Mannfredem smoka i magiczne artefakty? A to wymaga zbierania sił na questy.
Dokładnie, a przypominam, że Wampiry niektóre smoki biorą z Równiny Kości na wschód od Gór Krańca Świata.
O tym nie pomyślałem, że mapa pokazuje też sojusze i wojny.
Ale to nasuwa pytanie czyje są te niebieskie miasta pod trupami?
Tu, by zdobyć lepszego wierzchowca lub artefakt, to musisz stoczyć i wygrać odpowiednią bitwę questową.
Leżą w górach, więc pewno jakiegoś plemienia orków.
Hmm... tak swoją drogą nie zastanawiało was to, jakie zadanie będą mieli:
Wurrzag, Azhag, Ungrim i Balthazar? Bo questy główne od Grimgora, Karla i Thorgrima znamy.
Ungrim na boski topór i smoczą zbroję.
Azhag chyba na koronę czarnoksięstwa, a na pewno na wyverna.
Zadania to bitwy z przypisanymi doń siłami.
http://wiki.totalwar.com/w/Developin...Vampire_Counts Technologie. Dalej nic o Wampirach...