Cytat:
Kolejność instalacji submodów wg Aravena:
1-Instalujemy 1 i 2 part
2-Instalujemy Bugfixer 1.2
3-Instalujemy submody w kolejności:
a) SUBMOD na Wyznaczanie Dziedzica Frakcji do BC 6.3
b) Spolszczenie do 6.3
c) SUBMOD MIETKA77 zmiany dla POLSKI, po instalacji tego submoda ew. usuwamy niektóre skrypty, jakich nie chcemy, potem plik map.rwm jeśli wycięlismy jakieś skrypty.
d) SUBMOD ARAVENA na DARMOWE JEDNOSTKI w Garnizonach do BC 6.3
e) Submod na nowe statystyki jednostek do BC 6.3 (jak nie chcemy nowych statystyk a standardowe, to pomijamy ten punkt).
f) POPRAWIONE GŁOSY do Bellum Crucis 6.3 - Submod dźwiękowy Wino, on zawiera Unit z nowymi statystykami, jak Ktoś chce grac na statystykach z oryginalnego Bellum, nie może wgrać submoda dźwiękowego autorstwa Wino.
g) AI tu mamy dwie opcje, albo zachowujemy oryginalne AI, ale zmieniamy tylko plik descr_faction_standings jaki dałem w submodach, albo opcja druga AI Pitera 2.0, dla podstawowego Bellum, jak nie mamy Submoda Mietka77, albo wersję Pitera 2.0 dla submoda Mietka77. Ja obecnie gram na oryginalnym AI ze zmienionym descr_factions_standings - relacje nam rosną z sojusznikami. Fajniej dyplomację się prowadzi. AI Pitera w wersji 3.0 to najnowsze, można instalować i na oryginalne Bellum i łączyć ze zmienionym plikiem descr_factions_standings. Ai w wersji 3.0 mozna zainstalować w dowolnym momencie.
i) Na końcu wszelkie poprawki do spolszczenia, są kompatybilne i z oryginalnym modem i submodami. Obecnie testuje nowe zmiany, ale jak pogram to napisze co i jak. Można nie instalować, wszystkiego co wyżej, ale w podanej przeze mnie kolejności, najlepiej. Pozdrawiam. Poprawki do spolszczenia na końcu. Uwaga: Po najnowszym submodzie Mietka77, nie wgrywamy poprawek do spolszczenia.
Tutaj napisane jest, żeby submod Mietka 77 wgrać przed submodem dźwiękowym autorstwa Wino, a w temacie o submodzie dźwiękowym w spoilerze o opisie instalacji napisane jest, żeby wgrać go przed submodem Mietka. Więc jak to w końcu jest ? :)