Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Przykro mi adi, to że tobie gra nie działa, to nie znaczy, że innym też ;) I nie pisz mi tu bzdur, że jeteś obiektywny jak stronę, czy dwie temu, bo nie jesteś, Twoje opinie są najbardziej sugestywnymi jakie widziałem. Jak ktoś się nie zgadza z Tobą to od razu sługus CA, dzieciak czy inne ciekawe i jakże dojrzałe sugestie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Przykro mi adi, to że tobie gra nie działa, to nie znaczy, że innym też ;) I nie pisz mi tu bzdur, że jeteś obiektywny jak stronę, czy dwie temu, bo nie jesteś, Twoje opinie są najbardziej sugestywnymi jakie widziałem. Jak ktoś się nie zgadza z Tobą to od razu sługus CA, dzieciak czy inne ciekawe i jakże dojrzałe sugestie ;)
Twojego postu nie musze komentowac bo sam sie komentuje i potwierdza moja krytyke:)
Jak przy każdej premierze odzywają się malkontenci. Gra robi ogromny krok w przód. Zawsze miałem pretensje do CA, że nie myśli o ludziach, którzy są od początku serii, czyli takich którzy traktują to jako rozrywkę intelektualną. Zawsze wybaczam im błędy bo wierzę w moderów. O TO MOZNA MIEĆ PRETENSJE, że nie dają narzędzi i to jest ich grzech za , który pójdą do księdza.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Sory voitek ale sam sie przyznales,ze robiles recke na czuja? Czyli co? Czyli zrobiles recke jak CA Romka 2 :)
Czyli sugerujesz,ze grales w gre inna niz ta co maja inni? Czyli co? CA daje do recenzji znakomitego Romka 2 a sprzedaje bete? Jaki sens jest tego?Wy naprawde wierzycice w to co piszecie? :>
Gra jest strasznie randomowa i ja się nie dziwie, że u voitka wszystko świetnie śmiga a u Ciebie są jakieś problemy. Gra jest jaka jest i już się nasłuchaliśmy od Ciebie i paru innych jakie życie jest trudne i niesprawiedliwe.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Twojego postu nie musze komentowac bo sam sie komentuje i potwierdza moja krytyke:)
Ale jednak postarałeś się o komentarz :D
Panowie.
Odpieprzcie się uprzejmie od Voitka.
Wiem co czuje - miałem to samo jak próbował po mnie jechać ..... sic ..... jego kolega z klanu Hetman i kilku tam jeszcze pomniejszych napinaczy :D, po tym jak robiłem reckę Napoleona .
Proces testowania ma to do siebie, że dostajecie do reki grę, która jest "far from gold", ma ograniczone możliwości - czytaj "tylko to co nie powoduje większych problemów jest tam zawarte", kontakt z devsami na STEAM, żeby zagrać sobie bitwę następuje na zasadzie:
-A która tam masz wersję?
-&%#@$
-Ah, that's the old one and we got far more advanced version in studio now, but hey - i'll try to find Your version and let's try to have a game this evening.
Co oczywiście jest pierd...em, bo koleś ma na STEAM uploadowane wszystkie wersje - do tej pory mam Napoleona w trzech odsłonach.
Nawet jak zagrasz, to i tak grasz 1v1, jedną bitwę, którą musisz ocenić w natłoku innych obowiązków wynikających z Twojego społecznego nastawienia i chęci dogodzenia ziomkom dyszącym nadzieją na portalu.
Osobiście uważam, że Voitek zrobił recenzję bardzo profesjonalnie, okrasił ją fajnym filmem i komentarzem z którego oprócz walorów poznawczych gry wynikło, że jest bardzo inteligentnym facetem (deko się zdziwiłem, ale muszę to przyznać, że poza upierdliwymi szarpaninami na forum musi być spoko gościem w realu).
Widać było, ze zależy mu na bezstronnym przedstawieniu gry.
Zapewne zdziwił się podobnie jak ja te kilka lat temu, grając po premierze i konstatując nagle, ze to wszystko się jednak nie trzyma przysłowiowej kupy, no ale to już tylko moje przypuszczenia.
Ja włączyłem ostatnio grę widząc termin na darmowe DLC. Zagrałem Scytami Królewskimi (w końcu to nasi klanowi protoplaści, a nazwa klanu wzięła się z wyjątkowej zdolności Feldmarshala do operowania kawalerią w RTW/BI. Sprawdziłem roster jednostek, uprzytomniłem sobie jak spaprane są jednostki HA w grze i poszedłem dalej grać w BF3, bo od RTW2 niestety odrzuca mnie, gdy tylko próbuję zagrać dłużej niż 15 minut.
Cytat:
Zamieszczone przez Jantar
Gra robi ogromny krok w przód
To ja może zacytuję tow. Władysława
Cytat:
Wprawdzie stanęliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
CA poszło mocno do przodu w grafice i może trochę w opcjach kampanii, które i tak nie działają jak należy. Reszta jest buksowaniem owsika w zawiesinie niestrawnych idei.
Jest też inny jego słynny cytat i ten lepiej odzwierciedla możliwości CA
Cytat:
Zamieszczone przez Gomułka
Gdybyśmy mieli blachy, to byśmy produkowali konserwy. Ale nie mamy mięsa.
Można to przetłumaczyć dla CA następująco
Gdybyśmy mieli wiedzę pozwalająca na zrealizowanie naszych idei, zrobilibyśmy dobrą grę. Ale nie mamy pieniędzy i czasu.
Cytat:
Gra jest strasznie randomowa i ja się nie dziwie, że u voitka wszystko świetnie śmiga a u Ciebie są jakieś problemy. Gra jest jaka jest i już się nasłuchaliśmy od Ciebie i paru innych jakie życie jest trudne i niesprawiedliwe.
No wy jednak nie jestescie normalni :D Tak gra mi nie smiga bo po prostu jedna kopia na milion jest taka i mam pecha bo ja dostalem. Co Ty panie pierniczysz. Gdzie wejde tak poza tym czy to forum amerykanskie czy mongolskie, to pociskaja CA. Ale tez na tysiac postow oczywiscie pojawi sie jakis sympatyczny gracz, ktory twierdzi,ze bugow nie ma. Moze powinni zaczac badac takiego gracza czy przypadkiem nie ma jakiegos stresu pourazowego po Romku Bugu ;) ;) A ja sie nasluchalem od kilka typa,ze to co widze to moje halucynacje albo mam pecha heh. Dodam,ze pewnie to jakas halucynacja zbiorowa.
Czyli Twoja gra nie ma tych bugow ani innych?;
Cytat:
czyli bitwy były długie, nie było blobów, formacje trzymały szyki, AI nie pędziło na flagi na zbity pysk, używało machin obleżniczych, nie podpalało bram pochodniami, rzut pilum nie przypominał strzału laserem, transportowce trzeba było budować w portach i nie można było nimi wygrywać bitew morskich, tury leciały błyskawicznie, karty jednostek były małe, czytelne i nie zasłaniały połowy ekranu, optymalizacja była świetna, grafika była taka sama jak na tym filmie ?
https://www.youtube.com/watch?v=EaDlihIqPws
Stary. To sprzedaz mi swoja wersje? Dam milion.
P.S. Niesmiertelnik juz nie przesadzaj. Voitek, to duzy chlopak i da sobie rade ;)
He, a tak swoja droga, to kolega pozniej pociska CA znowu :)
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Cytat:
No wy jednak nie jestescie normalni :D Tak gra mi nie smiga bo po prostu jedna kopia na milion jest taka i mam pecha bo ja dostalem. Co Ty panie pierniczysz. Gdzie wejde tak poza tym czy to forum amerykanskie czy mongolskie, to pociskaja CA. Ale tez na tysiac postow oczywiscie pojawi sie jakis sympatyczny gracz, ktory twierdzi,ze bugow nie ma. Moze powinni zaczac badac takiego gracza czy przypadkiem nie ma jakiegos stresu pourazowego po Romku Bugu ;) ;) A ja sie nasluchalem od kilka typa,ze to co widze to moje halucynacje albo mam pecha heh. Dodam,ze pewnie to jakas halucynacja zbiorowa.
Czyli Twoja gra nie ma tych bugow ani innych?;
Za to ty jesteś w 100% zdrowy na umyśle pisząc takie komentarze?
Czytaj ze zrozumieniem, w ŻADNYM komentarzu nie chwaliłem Rome2.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Sympatyczny gracz, który twierdzi, że bugów niema.
Tutaj pozwolę sobie kogoś zacytować:
"Co Ty panie pierniczysz."
Z tą randomowością to chodziło mi o to, że u jednego jest mniej bugów lub nie ma niektórych a u innego one występują, co w tej grze jest jak najbardziej możliwe.
Ja już się wystarczająco nasłuchałem o tym jak gra jest słaba i niedopracowana w każdym szczególe, bo nie przeczę tak jest, ale jednak te kilkanaście stron o tym to już wystarczająco.
Tak na marginesie używajcie polskich znaków:
[youtube:22vaf61w]http://www.youtube.com/watch?v=T2iISWltdzc[/youtube:22vaf61w]
Powinni mi płacić za czytanie was ...............
Jakby gra była doskonała to byście nie mieli o czym gadać !
:|
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
Powinni mi płacić za czytanie was ...............
Jakby gra była doskonała to byście nie mieli o czym gadać !
:|
Znakomita puenta panie Bobrze :D
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem, w ŻADNYM komentarzu nie chwaliłem Rome2.
No czytaj, czytaj. Pisalem ogolnie. Ja Cie nawet nie znam ;)
"No wy jednak nie jestescie normalni :D Tak gra mi nie smiga bo po prostu jedna kopia na milion jest taka i mam pecha bo ja dostalem. Co Ty panie pierniczysz. Gdzie wejde tak poza tym czy to forum amerykanskie czy mongolskie, to pociskaja CA. Ale tez na tysiac postow oczywiscie pojawi sie jakis sympatyczny gracz, ktory twierdzi,ze bugow nie ma."
Pierwsze zdanie piszesz ogólnie do wszystkich ale jak to można zrozumieć potem jak wtrącasz takie coś "Co Ty panie pierniczysz" a potem "sympatyczny gracz" więc myślałem, że piszesz o mnie czyli o konkretnej osobie.