legia-droga przez meke
lech-kompromitacja
slask-mile zaskoczenie
Wersja do druku
legia-droga przez meke
lech-kompromitacja
slask-mile zaskoczenie
Śląsk zagrał dwa świetne mecze, tylko czekać jak Sobota zamieni Wrocław na jakieś zachodnie miasto :D
A już dziś poznamy rywali naszych ostatnich pucharowiczów, niestety obaj nie są rozstawieni co znaczy, że dostaną silniejszych rywali.
Legia może trafić na np na Celtic, a Śląsk na Seville, oby nam jednak szczęście troche dopisało :D
"Steaua Bukareszt - Legia Warszawa w IV rundzie eliminacji Ligi Mistrzów" :)
"Śląsk Wrocław - Sevilla..." :|
Jasnowidz :D
W obu meczach będzie ciężko, ale Śląsk żeby przejść dalej to będzie musiał zagrać chyba jeszcze lepiej niż z Belgami, właściwie to nie chyba a na pewno.
Pozniej sa pretensje ze nasza liga jest slaba pomimo ze i tak jest :mrgreen:
http://niezalezna.pl/44156-klub-posla-p ... degradacja
Zas wracajac do wlasciwej tresci topicu to jestem pod wrazeniem pierwszej kolejki Premier League.Wyborny mecz Liverpool vs Stoke i cudowna gra Villa Boys z Kanonierami ;)
http://l-a.pl/
Grajom te nasze piłkarze. Tu się piła odbije od piszczela, tam od bani, tu poda 5 m za plecy, tam się potknie o własne nogi. Dawno się tak nie uśmiałem na meczu :lol:
Pochopny wniosek odi :D
Myślę, że Legia ma spore szansę na awans do LM, jeśli tylko zagrają w rewanżu tak jak w drugiej połowie meczu w Bukareszcie.
Legia w tym roku wszystkim udowadnia że w piłce nożnej nie zawsze wygrywa lepszy na boisku a ten co ma "łut szczęścia" :lol:
Trzeci mecz z kolei w którym przeciwnik ich miażdży a mimo to nic do siatki wpaść nie chce ;)
Powinni dostać u siebie 5:0 bo ileż można się czołgać przez te eliminacje? Przecież różnica poziomów była ogromna, Steaua była w każdym elemencie o klasę lepsza, więc lepsza drużyna powinna awansować. Kto ma ochotę oglądać takie dziadostwo dalej?
Mecz meczem , ale Jońca i Żewłakow w roli komentatorów to żenada na całego :?
Bywało już, że polskie drużyny potrafiły efektownie odpadać, może w końcu awansują w brzydki sposób. Gdyby piękno dawało zwycięstwa to Barcy wygrywała by LM 10 raz z rzędu.Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
To co robisz nazywa się "bólem dupy".Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Polecam artykuł http://legionisci.com/news/54522_Koment ... szcie.html
Goście zarabiający w granicach miliona euro są "nieprzygotowani" do grania w piłkę ? Oni naprawdę zarabiają dobry hajs na tle dziadostwa, które grają. A że im się nawet czasem nie chce biegać to są już zupełne jaja.Cytat:
Nie można zbyt wiele wymagać od piłkarzy, których teraz mamy. Po prostu są oni w dolnych rejonach III ligi europejskich zespołów i wyżej nie podskoczą, bo nie są do tego przygotowani
Dziwne bo jakoś Śląsk mimo 4:1 potrafił zagrać świetną pierwszą połowę i w miarę przyzwoicie drugą do pewnego momentu z trudniejszym rywalem. U Legii natomiast poza 30 sekundami po których padł gol nie było ani jednego dobrego elementu, nie wspominając o milionie niecelnych podań, kiksów, wyjazdów do przodu i bezsensownych stratach. A liga przecież ta sama. Nie wiem na czym ta taktyka ma polegać ale jak na razie to więcej Legia ma farta niż taktyki a grają obrzydliwie i mówię to z perspektywy obserwatora tych "eliminacji".Cytat:
To najlepsza odpowiedź na pytanie, w jakim miejscu znajduje się nasz futbol. To nie oni równają do nas, a właśnie przeciwnie
Nie ból dupy ale z taką grą to szkoda się pchać dalej. Smutno z powodu Śląska, który grał ładnie, role powinny być odwrócone. Usprawiedliwianie dziadostwa tekstami od 20 lat takimi samymi jest żałosne. Co eliminację słyszę to samo: że nowa drużyna, że musimy równać dopiero do zachodu, że powoli gramy co raz lepiej i trzeba czasu - no a później się wysprzedaje najlepszych graczy i historia się powtarza. Niestety fakty są bezlitosne - krzywa sukcesów w EU pucharach jest idealnie prosta :)Cytat:
To co robisz nazywa się "bólem dupy"
Doszło do tego, ze chwalą naszych za porażki, naszych to brzmi zbyt dosłownie, powiedzmy że są pełni uznania za przegrany mecz z udziałem klubu sportowego z polskiej ekstraklasy
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wrocl ... usili.html
Cytat:
To był jeden z lepszych meczów polskiego klubu w europejskich pucharach! Śląsk zagrał tak, jak zakładał Stanislav Levy (55 l.), czyli od pierwszej minuty wysokim pressingiem i odważnie wymieniał ciosy. Po heroicznym boju wrocławianie przegrali i mogą żegnać się z pucharami.
Śląsk był gorszy od Legii i przegrał. Nie wytrzymali do końca meczu, a może gdyby grali z kontry jak Legia to nie skończyłoby się widowiskową porażką, tylko remisem 1:1 :) Tak samo Stieła (wiem, że pisze się inaczej :* ) grała ofensywnie i ostrym pressingiem po czym w 2 połowie nie miała już siły biegać, jakby jeszcze ktoś u nich czerwień dostał to równie dobrze mogłoby się skończyć 4:1 dla Legii.
Potwierdza się prawda o trenerze Smudzie jako tym co w polskich realiach potrafi...Widziałem wczoraj spotkanie Wisły z Lechem i powiem, że z zazdrością patrzyłem na grę Wisły, mając świeżo przed oczami mecz przegrany "mojego" klubu...Na co inni kiedyś zwracali uwagę, że dobry trener klubowy nie musi sprawdzać się w roli selekcjonera, różne zarzuty i efekt wszyscy znamy....Teraz jest inny selekcjoner i...? Wracając do naszej kopanej- jak Smudzie dać wolną rękę to w naszych realiach, sprawdza się...Zarzut że eksploatuje zawodników jest ciekawy patrząc w kontekście gry klubów które przygotowane przez niego przejmowali następni trenerzy :) Do czego zmierzam? Prezes Legii kiedyś publicznie wyśmiał Smudę mówiąc o nim bardzo lekceważaco a chwaląc Rumaka jako trenera, a to co wczoraj grał Lech, to było jakieś nieporozumienie, gdyby Wisła miała lepsze celowniki to mogłoby być wesoło...Dla tych co nie pamiętają, Garguła zaczął grać, a jak kiedyś grał, to Mila i jemu podobni odstają od tego poziomu...Bramkarz Wisły na wysokim poziomie i nawet dwie setki wczoraj wybronił...Boguski, Małecki, Chrapek itd...Nigdy nie byłem i nie będę kibicem Wisły, ale prawda o naszych piłkarzach się potwierdza- odpowiedni trener, bez gwiazdorstwa i są efekty...
---
Widzew kiedyś prowadził Smuda- LM a teraz? Mroczkowski jak może to stara się coś wykrzesać z zawodników których posiada, ale przy takim podejściu zarządzających klubem, może spotkać go los ŁKS-u :(
---
Z innej bajki:
Barsa męczyła się okrutnie wczoraj, ale jako sympatyk Katalończyków powiem tak- niech dalej kupują pseudoBebetów (Bebeto), a zapominają że Xavi ma już swoje lata, a Iniesta jest tylko człowiekiem...Powtórzy się sytuacja z lat 90- tych nie mówię że zacznie się w tym sezonie ale idą w tym kierunku...
http://niezalezna.pl/45256-witajcie-w-k ... ch-polakow
ciekawe co na to UEFA? bo na razie nic nie słyszę a nas to pewnie by z pucharów wyrzucili :P
edit: no dobra to chyba nie jest oficjalna strona
Brawa dla legii! Muahahaha! Dżihad legia!
2:1 jeszcze tylko dwie :P
No to awansowali :lol: Ale tak mało brało, Legia była lepsza, dobry występ się jutro usłyszy.Cytat:
Bywało już, że polskie drużyny potrafiły efektownie odpadać, może w końcu awansują w brzydki sposób.
Po prostu jesteśmy za słabi na salony poziom gry w naszej lidze w stosunku do zarobków jest zwyczajnie żałosny. Szczęście pozwoliło nam grać o Ligę mistrzów, ale szczęście nie wystarczy, aby się do niej dostać więc pozostaje tylko niedosyt...jak co roku :?
@odi ja oglądałem mecz i jak ktoś tak powie to go wyśmieje ;)
Pisałem o tym, to usłyszałem, że uprawiam ból dupy. Inna sprawa, że Legia wyprawiła się po puchary zupełnie bez napastnika. Saganowski jest żałośnie słaby. Nawet piłki porządnie przyjąć nie umie, nie mówiąc już o wywalczeniu pozycji czy klepkach na małej przestrzeni.
Nie ma co płakać , awansował lepszy zespół i tyle , Legia już z Molde miała farta a to że LM nie jest dla nas pokazał dwumecz ze Steauą , co prawda meczu nie przegrali ale ślepy by zauważył kto umie grać w piłkę a kto człapie po boisku. Po za tym L w LM zarobiła by tylko kasiorę dla Waltera bo z taką grą dostali by wpingol wszystkie mecze , a tak w LE powalczą , myślę że będzie ich stać na awans z grupy ;)
Ledwo co browara otworzylem i juz dwie brameczki bo(L)szewicy zalapali...Widac ze sa jakies postepy w druzynie :mrgreen: No coz kasa przeszla kolo nosa i ITI dlugow nie splaci ;)
To chociaż zdążyłeś usiąść i otworzyć , jak grali Polacy z Ukraina to ja ledwo lodówkę z browarem otworzyłem , szklankę wyciągnąłem , siadłem a tu 0-2 było:)))))
A ja z danią jak przegrywaliśmy 2 : 1 wyłączyłem na kilka minut telewizor i 3 : 2 :?
Szkoda, Rumunii też grali rozważniej w tym meczu. Nie rzucili się do totalnej ofensywy jak w Bukareszcie, szkoda. Wiadomo, że mieli lepszy zespół ale szanse były.
No i rozlosowano grupy kolejnego sezonu Ligi Mistrzów.
GRUPA A:
Manchester United
Szachtar Donieck
Bayer Leverkusen
Real Sociedad
GRUPA B:
Real Madryt
Juventus Turyn
Galatasaray Stambuł
FC Kopenhaga
GRUPA C:
Benfica Lizbona
PSG
Olympiacos Pireus
Anderlecht Bruksela
GRUPA D:
Bayern Monachium
CSKA Moskwa
Manchester City
Viktoria Pilzno
GRUPA E:
Chelsea Londyn
Schalke 04
FC Basel
Steaua Bukareszt
GRUPA F:
Arsenal Londyn
Olympique Marsylia
Borussia Dortmund
SSC Napoli
GRUPA G:
FC Porto
Atletico Madryt
Zenit Sankt Petersburg
Austria Wiedeń
GRUPA H:
FC Barcelona
AC Milan
Ajax Amsterdam
Celtic Glasgow
Chelsea Londyn
Schalke 04
FC Basel
Steaua Bukareszt
Oj byloby trzepanie tylkow legionistow moze nawet i dwucyfrowka by wpadla :lol: Grupy:A,B oraz H wielce interesujace ;)
Trzepanie tyłków legionistów byłoby w każdej grupie :lol:
Co do samych grup...
A - całkiem wyrównana trójka, która powinna powalczyć o awans za ManU. Stawiam, że Sociedad będzie podobną rewelacją co Malaga i przejdzie dalej.
B - klasyk Juve vs Real, Ancelotti zna włoski futbol na wylot, będzie ciężko. Galata też nieobliczalna, trudny wyjazd do Stambułu do tamtejszego kotła.
C - nudna grupa, PSG kolejny raz łatwa przeprawa, jak na razie nie mieli szansy na prawdziwy sprawdzian z drużynami z topu, jedynie rok temu ćwierćfinał ze słabszą w poprzednim sezonie Barceloną.
D - Bayern powinien łatwo awansować, o ile Pep czegoś dziwnego nie wykombinuje ( a już chyba lekko namieszał, to nie jest ta sama dobrze naoliwiona maszyna co rok temu, choć to oczywiście początek sezonu i nie ma co wyciągać pochopnych wniosków, choć mieszanie w prawie że ideale jest jednak ryzykowne ).
E - Chelsea powinna być bez konkurencji. Schalke w poprzednim sezonie słabo, w tym roku już się męczyli z PAOKiem, może być różnie z awansem. Może Basel?
F - dla mnie arcyciekawa grupa. Arsenal to już nie ten sam zespół co chociażby 2-3 lata temu. Jak się zaprezentuje Borussia po wielkim sukcesie z poprzedniego sezonu? Napoli może być czarnym koniem, zwłaszcza że Benitez potrafi grać w pucharach. Stawiam - dosyć ryzykownie - na awans Borussi i Napoli.
G - nudaaaaa, stawiam na Atletico, grają od kilku sezonów bardzo fajną, efektowną piłkę. Zenit czy Porto? Przyznam, że nie mam pojęcia. Porto zawsze może wystrzelić, a Zenit ma już chyba za sobą kryzys, spowodowany wysokimi zarobkami Hulka.
H - znowu Milan z Barcą... ileż można. "Kataluuuunja" kolejna łatwa grupa. Coś czuje, że Milan może mieć trudności z wyjściem w grupy, tak jak rok temu. Wyjazd do Szkocji nie jest łatwy, a Ajax ( o ile nie sprzeda Eriksena ) to też trudny przeciwnik. To będą mega nudne mecze, Milanu z Celticiem i Ajaxem.
A ja stawiam Na Bayern albo MU
Dlatego wszyscy są zgodni łącznie z Urbanem i Leśnioderskim że LE jak jednak bardziej odpowiednia do umiejętności Legionistów.Cytat:
Zamieszczone przez Marat
PS. oglądałem teraz powtórki Śląska i przy wszystkich bramkach z drugiej połowy swoje trzy grosze miał Spahic zmiennik Dudu.Niestety dziś w pierwszym składzie :?
Ta jasne, ale wystarczy spojrzeć na ew. zyski:
Liga Mistrzów:
8,6 mln euro za awans do fazy grupowej
1 mln euro za zwycięstwo
0,5 mln euro za remis
Liga Europy:
1,3 mln euro za awans do fazy grupowej
0,2 mln euro za zwycięstwo
0,1 mln euro za remis
Licząc, że Legia wygra wszystko w grupie, to dostanie raptem 2,5 mln - a za sam awans do LM 8,6 mln. Także Legia w najlepszym wypadku ( 1/16, max. 1/8 ), pewnie by zarobiła połowę tego. Już nie będę wspominał o zyskach z biletów, bo na LM by pewnie walnęli droższe, a stadion i tak byłby pełny, bo to jednak prestiż i lepsi przeciwnicy.
No ale niech byznesmen Leśnodupski dorabia sobie teoryjki z Urbanem, co innego mają teraz powiedzieć po tej padace co odstawili ich pseudokopacze, ze środkiem pola Vrdoljak-Furman na czele? :mrgreen:
Cieszy mnie dość łatwa grupa Bayernu, zaś Borussia w grupie bardzo ciekawej - ciężko cokolwiek obstawić.
Obok Chelsea z grupy E liczę na awans FC Basel.
Może w tym roku warto pomyśleć wcześniej o stworzeniu Ligi Typerów? ;)
ja tam się tym Basel nie zachwycam i sądzę, że to jednak Schalke wyjdzie z grupy liczę też po cichu na Franza i Wisłę w tym sezonie może nie od razu na Mistrza ale chociaż na awans do LE, w Poznaniu coś tam zagrali chociaż wiadomo - Lech...
można by wznowić totalwarowy typer ;)
Ostatni TWT padl w polowie sezonu ale mozna pociagnac w tym sezonie ;)Cytat:
Zamieszczone przez pop517
Jak widzę są chętni. :)
Myślę, że udało by się dociągnąć do końca LM. ;)
Proponuję zagrać w Fantasy Champions League, gdzie ustawiamy swój skład i punktujemy za osiągnięcia naszych piłkarzy ( gole, asysty itp. ).
Ja obejrzałem 1szą połowę Śląska. No cóż ; chęci im nie brakowało, nadal uważam zagrali niezłą pierwszą połowę ale bez napadziora i z kiepską obroną to nie da się zbytnio grać, trochę zbyt dużo chaosu w środku pola. Kilka fajnych akcji z prawej strony ( Mila i ten obrońca ) . Sewilla to klasa na tym etapie rozgrywek - ze 2 x mocniejszy rywal o Stieły a Śląsk zagrał by wygrać. No cóż, pokazali im miejsce w szeregu ( po raz kolejny ), ale teraz widać różnice w jakości jak na dłoni ;)
A co do meczu Real Juve to stawiam, że Real przegra albo zremisuje mecz we Włoszech a zremisuje u siebie ;)
Grupa A: Valencia CF, Swansea City, Kubań Krasnodar, FC Sankt Gallen.
Grupa B: PSV Eindhoven, Dinamo Zagrzeb, Czernomorec Odessa, Łudogorec Razgrad.
Grupa C: Standard Liege, FC Salzburg, IF Elfsborg, Esbjerg fB.
Grupa D: Rubin Kazań, Wigan Athletic, NK Maribor, Zulte Waregem.
Grupa E: ACF Fiorentina, Dnipro Dniepropietrowsk, Pacos Ferreira, Maccabi Tel Awiw.
Grupa F: Girondins Bordeaux, APOEL Nikozja, Eintracht Frankfurt, Pandurii Targu.
Grupa G: Dynamo Kijów, KRC Genk, Rapid Wiedeń, FC Thun.
Grupa H: Sevilla FC, SC Freiburg, Estoril Praia, Slovan Liberec.
Grupa I: Olympique Lyon, Betis Sewilla, Vitoria Guimaraes, HNK Rijeka.
Grupa J: Lazio Rzym, Trabzonspor SK, Legia Warszawa, Apollon Limassol.
Grupa K: Tottenham Hotspur, Anży Machaczkała, Sheriff Tyraspol, Tromsoe IL.
Grupa L: AZ Alkmaar, PAOK Saloniki, Maccabi Hajfa, Szachtior Karaganda.
Leśny twierdzi, że można powalczyć ale ja ja nie jestem przekonany :P