Ten brak informacji o wampirach coraz bardziej mnie drażni i niepokoi.
Tak się zapytam która nacja jest w dlc? A o której wiemy prawie nic?
Wersja do druku
Ten brak informacji o wampirach coraz bardziej mnie drażni i niepokoi.
Tak się zapytam która nacja jest w dlc? A o której wiemy prawie nic?
W DLC Wojownicy Chaosu, a o Wampirach nadal nic ;)
O wojownikach Chaosu wiemy więcej choć są w dlc niż wampirach którzy są w podstawce...
Jak dla mnie nacje miały miały wyglądać tak: Imperium, Zieloni, Krasnoludy i chaos a w dlc trupy (czyli tak bardziej poprawnie na Lore) ale ktoś tam w firmie postanowił zamienić. Przez to tamte podstawowe rasy były gotowe, a wampiry na szybko teraz składają.
Choć tak po prawdzie to wydaje mi się że nacje są i były już dawno gotowe, ale z wampirami mają jakieś problemy techniczne (może ta unikalna mechanika nie działa tak jak powinna lub jest kalką spaczenia chaosu?). Bo doświadczenie uczy że jak mają coś gotowego to się chwalą (choć nie zawsze) i popadają w samozachwyt.
Chaos jest bardziej rozpoznawalną nacją w Młotku niż Sylvania, więc to on powinien znaleźć się w pierwszej czwórce. Dodanie go w DLC było nastawione na chwyt marketingowy, który miał zachęcić graczy do kupna pre-.
Problemy techniczne, problemami, ale mogli by chociaż pokazać arty i koncepty jak wyobrażają sobie jednostki czy budynki tej nacji. Nawet nie wiadomo jak wygląda ich roster :/ . Zresztą mapką z kampanii, którą jakiś czas temu wklejał Asuryan pokazuje właśnie jak wygląda świat po ukończonej kampanii Sylvanią. Więc coś jest nie tak.
Od początku mówiłem, że tak będzie. Mówię: nie jestem wielkim znawcą Warhammera, ale jak dotąd we wszystkich grach z którymi miałem styczność w tym uniwersum zawsze to Chaos był jedną z "domyślnych" ras. Imperium i Chaos to trzon. Potem Krasnoludy i Orkowie. Potem cała reszta dopiero i Wampiry nie byłyby specjalnie wysoko. Gdzieś za Elfami i Skavenami.
Tak odnośnie trupów - informacje o nich pojawiać się zaczną przed Idami Marcowymi. Dowód:
http://i.imgur.com/5fi68B7.png
Nazwisko usera zamazane specjalnie.
https://twitter.com/totalwar/status/695615508390027264
Króciutki filmik 15 sekund gdzie pokazane jest przewijanie tury. Widzimy sporo nacji, zwłaszcza ludzi i Krasnoludów (Arroyo mówi że Norska jest podzielona na kilka plemion.
Filmik poprawił trochę mój humor. Ponieważ więcej nacji zwiększa szanse na ciekawe kampanie (inne nacje mogą dojść do władzy i potęgi).
I Wzrosła też moja nadzieja na to że może część lordów będzie zaczynać na innej ziemi. Co bardzo poprawiłoby, grę tą samą rasą jeszcze raz. Bo myśl że grając Zielonymi których bardzo lubię, bedę zaczynać w tym samym miejscu (te same armie i miasta) podczas gry Azhag Rzeźnik, Wurrzag czy Grimgor Żelazoskóry, to nawet mi by się nie chciało.
Owszem, mamy z Norski między innymi Skaelingów. Mamy też Orków, Bretonnię podzielone - Zielonych na plemiona, a Bretonnię na diukostwa.
To dobrze, bo raz że wzrośnie znaczenie dyplomacji, a dwa to to że będę mógł walczyć ork vs ork, a oni tłukli się ze sobą prawie cały czas, wyjątki to wtedy gdy szli tłuc inne rasy.
Dokładnie - wszystko to daje +, bo to zgodne z lore. Nim Orki zrobią ŁAAAA!!! na ziemie ludzi i Krasnoludów muszą zgładzić hersztów innych plemion. Dodaje to klimatu grze.